Şimdi Ara

ekran kartındaki sıcaklık sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5.5 yıl önce sıfır olarak aldığım r7 250 ekran kartını kullanmaktayım, boşta sıcaklık değeri normal 30-35 ama oyuna girdikten 1 saat sonra sıcaklık değeri 75-85 arası geziyor anlık 87 yi falan görüyor. ne yapabilirim oyundan atma pc kapanması falan yaşamıyorum ama bu şekilde kullansam kart bozulur mu ? kartı ilk aldığım zamanlar yük altında sıcaklık değeri 60-65 civarındaydı. sök fanı falan temizle demeyin kart elimde kalır nefret ederim teknik işlerden.




  • Şimdi benim söyleyeceğim şeye nefret ederim demişsiniz ama pek çarede yok başka. 80 nin üzeri çok iyi değildir. Belirsiz bir zaman sonra sıkntı çıkarır. Yapılması gereken sadece fan temizliği değil


    zaten garantisi bittiği için çipset sökülüp macun yenilenecek ondaki macun kurumuştur. 80 lerin üzerine onun için kolay çıkıyor. Temizlenip ortanın üstü kalite bir macun sürülürse en iyi çözüm olur.


    Siz uğraşamam diyorsanız işten iyi anlayan bir arkadaş ve ya aynı şeklide bir bilgisayarcı yapacak bunu. Olmazsa yazın baya bir sıkntı olur hava sıcaklığı şimdi ye göre 15 - 20 derece artınca . Kasanızın hava akışıda önemli ön taraf mesh yapıdamı? ön tarafda fanlar varmı gibi şeyler. En önemlisi 5.5 yıl uzun süre olduğu için macunun kuruması ve yenilenmeye ihtiyaç duymasıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 2 Nisan 2022; 11:30:36 >
  • bilgisayar servisine götür temizleyip macun yenilesinler ya da at yenisini al hani çok farkeden bir şey değil ikinci elde 500 liraya satılıyor o kart.servise gitsen 200 300 verecen zaten.

  • hocam at demişsinde r7 240 bile 1300 tl. benim kartın muadili gt1030 1500-2000 tl. nereye atıyorum bu ekonomide. 2.el allah korusun zaten alıp kafam ağrıyacak 2 güne.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan4292 -- 7 Haziran 2022; 11:43:3 >
  • aynen bu kış soğuğunda bile geceleri 80 lerde geziyorsa yazın çok başımı ağrıtır gibi. arkadaş yok hiç anlayan bilgisayarcılarada pek güvenmem ama bu konuda mecbur kaldım, ne kadar kötü olabilir en fazla gereğinden çok para kitlerler düzelsin yeter  benim için şuan yeni kart almak imkansız.

  • soğutucu bloğu, fanları iyice temizle. macunu yenile.. yok uğraşamam dersen yandığı yere kadar yolu var.

  • shruikan kullanıcısına yanıt

    ya oyun oynamayacam ya allaha emanet kullanacam   bu şekilde 1 sene daha götürür mü acaba ekran kartı alana kadar? nedense tamirciye versem kartı komple bozacak gibi hissediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan4292 -- 2 Nisan 2022; 18:3:59 >
  • Cihan4292 kullanıcısına yanıt

    onu yapmam bunu yapmam diyorsun karşim yani ne desem bilemedim.temizlik yapmayacaksan dediklerim onu da yapmayacaksan temizleyeceksin yani kafa karıştıracak bir şey yok.

  • Isınma sorunu, cihaz kendini resetlemiyorsa bir sorun haline getirme bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    ufak bir kasa minitower denen cinsten önde fan yok. idare ediyordum ama oyunu girdikten 5-6 dk sonra 90 dereceyi geçiyor bende hemen çıkıyorum bozulur falan diye, 2 haftadır oyun oynayamıyorum. kasayı açıp baktım kartın fanda ağır ağır dönüyor elle bile. macunun işide bittiyse bu fanla normal gibi bilgisayarcıya götürecem mecburen

  • GökyüzüMavi kullanıcısına yanıt

    ekran kartı yanacak şekilde 90-100 arası dereceye çıkıyor ama pc kendini resetlemiyor neden olabilir ?

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    macun yenilettim temizlettirip şuan oyunlarda 64-68 derece normale döndü.

  • Cihan4292 kullanıcısına yanıt

    İyi olmuş genelde yukarda da belirttim gibi başka arada sorunlar yoksa genelde macun yenilenmesi ve kartın fanlarının temizlenmesi ile çözülür ısı değerleri, tabi kullanılan kasalar da önemli oluyor geçmiş olsun.

  • Cihan4292 kullanıcısına yanıt

    Macunu nerede yenilettiniz ve kaç liraya mal oldu? Bende masaüstü yok ama yarın bir gün arkadaşlarımdan soran olursa tahmini yer ve fiyat önerebilirim diye öğrenmek istiyordum.

  • sreylare kullanıcısına yanıt

    playstation ve bilgisayar teknik servisliği yapan oyun vs satan bir yer gördüm ilgiliydi ve sadece 30 tl istedi. ora götürdüm adam muhabbet ederek yanımda ayak üstü halletti. üstüne işlemciminde aşırı tozlu pis durumda olduğunu söyleyip dayanamayıp onuda temizledi   bundan önce birkaç bilgisayarcı gezdim 50-150 arası istediler. bazısıda yapamayız yada fan değişimi gerek falan dedi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.