Şimdi Ara

Sigorta aracımı eksik tamir ettirdi. Hukuki olarak ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar. Olay biraz çetrefilli fakat mümkün olduğunca sade anlatacağım.


    17 Aralık'ta karşı tarafın %100 suçlu olduğu bir kazaya karıştım. Aracım Hyundai Accent Era 2009 otomatik benzinli. Aracı Hyundai Kayseri servisine çektim. Tam 53 gün sonra aracımın tamir olduğunu söylediler. Araç başına gittiğimde çamurluk ve ön cam arasında parmağımın girebileceği bir boşluk olduğunu ve tampon ile farlar arasında aynı şekilde boşluklar olduğunu gördüm ve aracı teslim almadım.


    Sigortaya durumu bildirdim. Sigorta tekrar dosyanın eksperini gönderdi ve araç başında konuştuk. Servisin ustası "Yan sanayi parçalar araca uymadı. Boşluklar o yüzden. Orjinal parça kullanılmazsa bu sorun çözülmez" dediyse de eksper duymamazlıktan geldi. Ustaya aracın sağını solunu bükerek düzeltmenin mümkün olup olmadığını sormaya başlayınca itiraz ettim. Benden araca yapılacak birşey olmadığına dair dilekçe almak istedi ve yine reddettim.


    Görüşmeden yaklaşık bir ay sonra sigortadan hâlâ cevap gelmeyince sigortaya SEDDK üzerinden başvurdum. 14 gün sonra reddettiler. Her başvurunun sonucu çok uzun sürüyor ve ben bu süreçte aşırı yıprandım. Bahsettiğim boşluklardan su girecek ve bu giren suyun neye sebep olabileceğini bilmiyorum. Arkadaşımın aracının kapısı bu sebepten çürüdü. Başvurabileceğim bir yer de bulamadım. Tahkim komisyonu sadece maddi uyuşmazlığa bakacağını söylüyor. SEDDK sadece posta görevi görüyor. Görüştüğüm avukatlar sadece değer kaybı, parça farkı gibi şeylerden bashediyor. Hepsi de aracı teslim almamı ve bu saatten sonra yapılabilecek hiçbir şeyin olmadığını söylüyor. Son olarak buraya danışayım dedim. Eger hukuki olarak da yapılabilecek birşey yoksa mecburen sineye çekeceğim. Ama karşı tarafın %100 suçlu olduğu bir kazada aracımın rezil olması ve hakkımı arayamamak çok ağırıma gidiyor. Aşağıya benim aracımın tamirden sonraki fotoğraflarını (gri araç) ve aracın orjinal fotoğraflarını (beyaz araç) bırakıyorum.



    Sigorta aracımı eksik tamir ettirdi. Hukuki olarak ne yapabilirim?
    Sigorta aracımı eksik tamir ettirdi. Hukuki olarak ne yapabilirim?
    Sigorta aracımı eksik tamir ettirdi. Hukuki olarak ne yapabilirim?
    Sigorta aracımı eksik tamir ettirdi. Hukuki olarak ne yapabilirim?
    Sigorta aracımı eksik tamir ettirdi. Hukuki olarak ne yapabilirim?
    Sigorta aracımı eksik tamir ettirdi. Hukuki olarak ne yapabilirim?
    Sigorta aracımı eksik tamir ettirdi. Hukuki olarak ne yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Astra J aracim vardi ve park halindeyken bir kamyonet geri geri gelip bagaja vurmustu. Bagaj kapagi sag stop lambasinin oradan iceri goctu, sag stoplar kirildi ve karsi taraf 100% kusurluydu. Araci sigortacimin yonlendirdigi bir Bosch servise tamir icin goturdum. Daha sonra servis muduru ile yapilacak islem hakkinda konustum. Bagajin duzeltilmesi zor ama usta bir bakacak, olmazsa yan sanayi yeni bagaj kapagi takilacak diye soyledi. Orijinali neden takilmiyor benim aracim orijinal sonucta dedim ama belirli bir yas uzerindeki araclarda sigortanin yan sanayi takma hakki var ve bu yuzden orijinal takmiyorlar dedi mudur. Iyi neyse dedim yapacak birsey yok ve araci teslim edip ciktim. 



    Arada bi arayip sordum yapildi mi diye fakat olumsuz cevaplar aldim. 2 hafta kadar sonra arac yapildi gelin alin diye aradilar.



    Gittigimde araci gorur gormez sok oldum. Bagaj kapagi bariz yamuktu, stoplar yerine duzgun oturmamisti, ortadaki acma dugmesinin oldugu logo kismi oturmamisti. Bagaji actim daha da sok oldum. Kapagin icindeki plastik dosemeler de yerine oturmamisti ve de bagajin sag alt tarafi acip kaparken tampona boyayi kazir derecede surtuyordu. Sonra bu ne boyle? Boyle tamir mi olur? diye bir hisimla sorunca servis muduru ustamizi cagirayim gelip hemen ayar yapsin, ayari yapilmamis herhalde dedi.



    Sonra usta geldi ve yuzundeki bezginlik ve endise karisimi ifadeyle yalandan ayar yapar gibi vidalarla oynadi. O ara ben bagaj kapaginin tam sol stop lambasi oturan yerinde ic tarafta 10cm uzunlugunda bir kesik farkettim. Ustaya bu nedir diye sordum. Usta stop lambasini bir turlu oturtamadigi icin mecburen o kismi kestigini soyledi. E dedim boyle peki buradan bu bagaja su girince ben ne yapacagim? Bunun uzerine usta da yan sanayi parca olunca boyle oluyor biz ne yapalim? Hic bir sey oturmuyor yerine, kac saat ayar yaptim buna en olur hali bu dedi. 



    Sonra servis mudurune bu arabayi bu sekilde teslim almayacagimi soyledim. Bastan asagi rezil bir is yapildigini, bagajin kazali yamuk halinin daha duzgun oldugunu soyledim. Bunun bir sekilde cozulmesini istedim. Sonra yanimda araci yaptiran sigorta firmasini hoparloru acarak aradi ve durumu anlatti, orijinal parca takilip takilamayacagini sordu. Sigorta firmasindaki sahis da orijinal takmiyoruz. Yan sanayi takiyoruz, yapacak birsey yok, isterse gitsin mahkemeye versin yine biz hakliyiz dedi. Ben de iyi tamam lanet olsun dedim. 



    Sonra servis muduru sizin orijinal bagaj kapagina gidip yine bi bakalim beraber belki onu duzeltebiliriz dedi. Gittik baktik ve orada tamam bunu biz yapariz. Bizim bi tane su anda izinde olan iyi ustamiz var, o gelsin ben ona bunu yaptiririm takariz ip gibi olur dedi. Siz simdi araci alin gidin ben sizi diger usta gelince cagiracagim tekrardan, arabayi yine birakirsiniz bize dedi. Ben de iyi bakalim haber bekliyorum o zaman dedim ve aracimi daha sonra tekrar getirmek uzere yamuk yumuk alip ciktim.



    Bir sure sonra farkettim ki kirilan stoplari yenisiyle degistirmisler ama icindeki patlayan ampulleri ellememisler ve patlak haliyle yeni stop lambasina takmislar. Sag lambalar yanmiyor. Elimde ampul vardi, takayim bari bi daha git gel ugrasmayayim dedim. Sonra stop lambasini soktum ve de ne goreyim? stop lambasinin icindeki duy kisminin tirnaklari kopmus ve yenisiyle degistirmek yerine yuvada durmasi icin siyah renkli sakiz gibi bir seyle yapistirilmis. Yine sinir oldum, o sakizdan duyu ayirdim, yeni ampulleri taktim, fotograflar cektim ve geri topladim. Sonra servis mudurune bu fotograflari gonderdim ve telefon acip durumu bildirdim. Bir sonraki gelisimde bunun da duzeltilmesini istedigimi soyledim. Ayrica aracimin bagaj kapaginda marka model yazilari vardi onlar da takilmamis onlar da takilsin sonucta o da orijinalinde vardi dedim. Servis muduru kusura bakmayin, gozden kacmistir falan filan dedi ve hepsinin halledilecegini soyledi.



    Bir sure sonra beni aradi ve araci getirmemi soyledi. Gidip biraktim, sikintilari tekrardan hatirlattim ve ciktim.



    2 hafta kadar sonra aracimin yapildigi haberi geldi ve gittim baktim. Bu sefer gayet duzgundu ve hersey yerli yerinde olmustu. Orijinal parca ile yan sanyi arasinda bu kadar fark oluyormus demek diye dusundum. Duzeltme yapilan kisim yakindan bakinca belli oluyordu ama o kadar da olur dedim onceki rezil halden sonra. Arka bagajdaki marka model yazilari yine yoktu ve stop lambasinin duy kismi da yine ayni kirik haliyle duruyordu. Sorunca henuz parca gelmedigi icin bu sekilde kaldigini soyledi servis muduru. Siz aracinizi alin o yazilar falan gelince zaten ben sizi ararim 5 dk lik is hemen gelirsiniz takariz dedi. Ben de iyi tamam dedim ve arabayi alip ciktim.


    Sonrasinda ayri ayri zamanlarda 2 kere servisi aradim eksik parcalar geldi mi diye ama hala gelmedigi ve gelince haber verilecegi soylendi. Daha da aramadim. 3 sene falan gecti hala arayacaklar.


    Bu ulkede isini duzgun yapan kac insan kaldi merak ediyorum. Bu da boyle bir animdir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.