Şimdi Ara

Helal iskiye !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası su sıkıntısı ihtimaline karşılık, deniz suyunu arıtma projesine hız verdi. İSKİ, konuyla ilgili uluslararası şirketlerle görüşmelere başladı

    İstanbul'un su kaynakları zamanla azalıyor. Sürekli artan nüfusla birlikte, kente su sağlayan barajların gelecekte talebi karşılayamayacağını hesaplayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz suyunu arıtma projesini devreye sokmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken, İSKİ yetkilileri de şimdiden deniz suyunu arıtma işleri yapan şirketlerle görüşmeye başladı. İSKİ Genel Müdrü Mevlüt Vural, projeye şimdi başlansa bile deniz suyunu en erken üç yıl sonra arıtarak kente vermenin mümkün olduğunu söyledi.

    KAYNAKLAR ALARM VERİYOR

    Melen Suyu Projesi'nin bu nedenle ortaya çıktığını belirten Vural, "Şimdi Melen Suyu var. Yarın bir başka kaynak arayışı içinde olacağız. Çünkü İstanbul'un nüfusu hızla artarken, elimizdeki su kaynaklarını arttırmak gibi bir şansımız yok. Bundan dolayı alternatif tüm yolları plan-layarak, gelecekte yeter miktarda su için deniz suyunu arıtmayı da şimdiden gündemimizde tutmalıyız" dedi.

    EN UYGUN DENİZ KARADENİZ

    Son kırk yılın en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı şu günlerde barajlardaki buharlaşmanın da üst seviyelere çıktığına dikkat çeken Vural, "Gelecekte, küresel ısınmanın etkisi ile bu durum had safhaya varabilir" dedi. Karadeniz'in diğer denizlerimize oranla arıtmaya daha uygun olduğunu kaydeden Vural, deniz suyunu arıtmanın enerji maliyetleri açısından çok yüksek bedeller gerektirdiğini ve şu an kendilerini en çok zorda bırakan sorunun bu olduğunu söyledi.


    Kaynak :http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=250604







  • İŞTE HERKES SUYUMUZUN DEĞERİNİ BİLSE BU SORUNLARI DAHA AZ YAŞARIZ.MUTLAKA BUGÜN VE BUGÜNDEN SONRA GEREKSİZ YERE İSRAFA HAYIR.GEÇ KALINMIŞ AMA TEBRİK EDİLMESİ GEREKEN PROJE.
  • Barajların üzerine naylon branda çekseler daha ucuza gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.