Şimdi Ara

Eski sistem windows 10 driver sorunu ve çözümü yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yiğenime bir bilgisayar toplayayım dedim. Henüz 1. sınıfa gidiyor. Eski bilgisayarımdan kalan parçalar ile yeni bazı parçalar alarak bir makine topladım.


    İşlemci: Phenom ll x4 940 3.0

    Anakart: Asrock n68c-gs fx

    Ram: 2x2 gb 1066 ddr2 corsair

    Disk:120 gb ssd

    Power: 300w


    Bu sistem ile windows 7 de sorun yaşanmazken windows 10 da problemler başlıyor. 7 kurmuştum ancak şimdi bazı şeyler çalışmayınca windows 10 a geçmek istedim ama problemlerle karşılaştım.


    1- Ses alamıyorum. Anakartın windows 10 için çıkmış hiçbir driver ı yok. Bu nedenle harici bir ses kartı bulup taktım bunu çözdüm.


    2- Esas problemim ise onboard driver'ı. Bu da olmadığı için maalesef düzgün görüntü alamıyorum. 1920x1080 zaten yok farklı uzun seçenekler var + youtube videoları kasıyor vs. Çözüm olarak görüntü bağdaştırıcıdan donanım kimliği üzerinden bazı driverlara ulaşmaya çalıştım ama sistem tamamen çöktü ne açılıyor ne birşey format atmak durumunda kaldım.




    Şimdi önümde iki yol var ve bu konuda desteğinizi rica ediyorum.


    İlk aklıma gelen anakartı değiştirmek oldu. Şuanda ikinci ol olarak uygun fiyatlı bulabildiğim Asus mn268-am se2 var. Sorum şu eğer bu anakartı alırsam bu anakart ile acaba driverları tanıyıp 1920x1080 de sorunsuz bir kullanım sağlayabilir miyim?


    İkinci yol ise ucuz yollu bir anakart+işlemci ikilisi almak ikinci el. Bu noktada da en uygun alternatif ikisi toplam 300 tl gibi bir öneriniz olur mu? Sadece paint vs ve youtube dan video izleme amaçlı kullanacak yiğenim bilgisayardan şuan bir beklentim yok.


    Herkese teşekkür ederim.








  • windows 7 driverlerini indirip klasöre çıkartın aygıt yöneticisinden de bu klasörü gösterip yüklemeyi deneyin.

  • Çok teşekkür ederim oldu şuanda 1920x1080 yapabiliyorum tek sıkıntı youtube videoları hafif kasıyor sanki düşük fps veriyor gibi bu neden olabilir acaba?


    @İbrahim Kaypakkaya




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mk4Ever. -- 30 Mart 2022; 23:27:50 >
  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt

    Raminiz yetmiyor. Chrome açıldığında zaten 1 gb falan ram kalır o bilgisayarda. Donanım ivmesini kapatıp deneyin olmazsa google a revios yazıp 1709 olan versiyonu indirip deneyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 31 Mart 2022; 1:40:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.