Şimdi Ara

2006 Corolla - 2005 Megane - 2005 Golf Kıyaslaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 araca da farklı dönemlerde sahip oldum ve hepsini yeterince deneyimleme fırsatına eriştim. Araçlar baya eskidi ancak edindiğim tecrübeleri, bu araçlar arasında tercih yapacaklara faydası olur diye paylaşayım dedim. Umarım faydası olur.


    Öncelikle sahip olduğum araçlar hakkında kısa bilgi vereyim.

    1- Megane 2, 1.6 lpg li, km si 120.000 idi ve 145 .000 km ye kadar kullandım. HB kasa ve Sportway donanımdı. aracı aldığımda araç 8 yaşındaydı

    2- Corolla, 1.4 dizel, 190 bin kmde idi ve 205 bin km ye kadar kullandım, HB kasa ve Terra donanımdı. aracı aldığımda araç 9 yaşındaydı

    3- Golf, 1.6 benzinli, 150 bin km de , şu an km 162 bin ve araç hala bende, tam otomatik vites ve Primeline donanımda. aracı aldığımda araç 16 yaşındaydı


    1- DAYANIKLILIK- GÜVENİLİRLİK- SERVİS/USTA/PARÇA


    üçlü arasında en narin ve sorunlu olanı kesinlikle Megane idi, genel manada güven vermeyen bir araç olduğunu defalarca kanıtladı. ben bir öğretmene sattım, o da sorunlar yüzünden elden çıkartmıştı 3-4 ay sonra. Golf de yaşı yüzünden ufak tefek sorunlar yaşattırdı ama aşırı sorunlu ve bela bir araç olduğunu söyleyemem, kararında diyelim. Corolla ise dedikleri kadar varmış, mükemmel bir araçtı beni hiç yormadı, sattığım yakın arkadaşım da 2 senede hiç sanayiye gitmedi. Yedek parçaya ve ustaya ulaşılabilirlik açısından, fiyatlar açısından üç araç da hemen hemen aynı diyebilirim, sadece VW bakımları biraz daha pahalı . (ustalar elit havasında)


    2- MOTOR/PERFORMANS/YAKIT


    performans olarak Megane en iyisiydi, 0-100 ve ara hızlanmalarda yeterli seviyede ataktı. Golf sollamalarda epey hantal kalıyor, Corolla da aynı seviyede. Corolla dizel olduğu için yokuşlarda bayılmıyor uzun yolda, Golf aşırı bayılıyor, Megane ise hızlı girildiği taktirde dizeli aratmıyor. Yakıt konusunda Megane şehiriçi epey az yakarken (7-7,5 civarı) uzun yolda tüketimi fazla geliyordu bana (6 -6,5 arası), Golf'ün tüketimine hiç girmek istemiyorum, şehiriçi 10 -12 litre rahat yakıyor. uzun yolda da 8 litrenin altına inmiyor. Corolla hakkında net miktar veremeyeceğim ama aklımda kalan şehiriçi 6.5 litre civarında yakıyordu ve dizel bir motora göre fazla buluyordum.


    3- FRENLEME/ YOL TUTUŞ


    Frenleri en kötü olan Corolla idi, en iyisi de MEgane idi, bu iki araç arasında epey fark var, Corolla ile asla rahat dğeildim, balataları gidip sıfır taktığım halde frenler uzun mesafede işlemi tamamlıyordu. Golf de bu ikisinin arasında , Megane' a çok yakın seviyede. Yol tutuş olarak en kötüsü Corolla , sonra Megane idi. Golf ile bu iki araç arasında 1-2 gömlek fark var diyeyim.


    4- YALITIM/KONFOR/MALZEME KALİTESİ


    Yalıtım olarak Corolla ile Megane aynı seviyede, Golf bir nebze daha sessiz. Malzeme kalitesi olarak da Megane bariz şekilde en kötüsü ve berbat diyeyim. Corolla ile Golf bence birbirine yakın . Golf bir tık daha iyi diyeyim ama Corolla da iyi hissettiriyordu iç kabinde. Sonraki kasalarda bu kalite düşerken Golf tarafında arttı sanki. Konfor olarak ise uzun yolda Corolla en yorucu araçtı. Koltukları rahatsız ediciydi neden hala bilmiyorum. Megane da kötü ama idare ediyor. Golf ise bu konuda baya iyi, ufak detaylarda dahi kalite ve konfor olarak iyi bir üretim olduğunu hissetririyor. İç mekan genişliğine de değineyim. Golf bir nebze daha geniş diğer iki araçtan ama üçü de aile için yeterli. Direksiyonları kıyaslamam gerekirse Megane sanırım elektrik destekliydi, o dönemde hiç araştırmadım ama en yumuşak direksiyon ondaydı. Corolla ile Golf baya sert direksiyona sahip ve biraz yorucu Megane'a göre.


    5- GÜVENLİK


    Tüm araçlarda kaza yapmadım ancak Golf'taki 10 hava yastığı bir nebze daha güvende hissetmeye yol açıyor. Corolla ile Megane'da 6 tane vardı . Kasa olarak Corolla ile Golf daha tok hissettiriyor, Megane biraz kağıt hissiyatı veriyordu ama Megane ile kaza yaptığımda diğer araç perte çıkarken bizim araç sağlam kalmıştı. O açıdan Megane da güvenli diyebilirim rahatlıkla.


    6- TASARIM


    Görüntü olarak önden görünümde Megane en güzeliydi bence. Sonra Golf gelir. Corolla ise çirkindi. Megane'ın arka görünümü iyi dğeil ve sıradışı. Golf ile Corolla ortalama seviye. Yİne yandan görünümde Megane'ın dimdik inen arka camı her şeyi bozuyor. Genele baktığımda Golf en şık görünümlüsü bence.


    DİĞER DETAYLAR VE GENEL YORUM:


    Sürüş pozisyonu olarak Golf çok ergonomik idi, Megane eh işte diyeyim, Corolla ise klostrofobik ve basıktı. Sırf bu yüzden uzun boylular uzak durmalı bu araçtan. Döş (dashboard) tasarımı olarak Corolla ölü gibiydi ve her baktığımda içim kararıyordu, Golf ise ne şık ne sıkıcı, Megane ise cıvıl cıvıl ve iç açıcıydı. Megane ile pikniğe rahat gidebiliyordum, aracın altı yerden biraz daha yüksek diğerlerine göre. Golf alçak ama iş görüyor. Corolla ise bu konuda sıkıntı yaşatıyordu ara sıra. Klima açısından en iyisi Megane'dı. radyo kullanımı açısından yine Megane çok işlevsel kumandalara sahipti. Golf'ün baz modelinde kolçak ve yol bilgisayarı olmaması inanılmaz can sıkıcı. Corolla ve Megane'ın boş modellerinde dahi mevcut. Saklama gözleri açısından yine Megane epey işlevseldi.


    Genel olarak 3 araç da beni memnun etti ancak tüm kriterleri baz alırsak sıralamam:


    1- Golf

    2- Megane

    3- Corolla olurdu.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Faydalı konu elinize sağlık. En çok golfu beğensem de 2005 model araç için sorunsuzlugu sebebiyle kesinlikle corollayı tercih ederdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence satın almak isteyenler için oldukça iyi bir değerlendirme olmuş eline sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • megane 2 kral arabadır çok fazla satmıştır ayrıca devlette çok sayıda megane 2 almıştır. nadirende olsa megane 2 polis arabaları hala denk gelebiliyor.

  • Privilege olacaksa megane iyi ama işçilik sıfır. 80 bin km de krem döşemeleri yırtılmış kararmış bir araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2 çok güzel araba ama sorunlarına katlanabilirsen. Haricinde corolla sorunsuz ama herşey yapar ve zevksiz. Golf ise o motor maleesef hem yakar hem gitmez.

    Tespitleriniz güzel, faydalı konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megane lar her zaman güzeldir bende sırasıyla tüm hb megane lara bindim 1 hariç 2-3 ve son olarak 4 hepside parasının hakkını veren orta sınıf c araçlardır.Hiçbirinde büyük bir sorun yaşamadım.

  • Ben bu üçü arasından tercih etsem birinci golf ikinci corolla üçüncü megane olurdu. Golf 5 - 1.4 TSI 122 kombinasyonu tercih sebebim olurdu, Corolla E12 en sevdiğim Corolla kasası ve en kaliteli kasa olduğunu düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tercihim Corolla olurdu yillandikca değerleniyor namissiz şarap gibi ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta her yol Roma’ya çıkmış,

    Kalite, konfor, işlevsellik ve fonksiyonellikte Golf bir kez daha en optimize model olduğunu kanıtlamış.

    Corollonun yeni versiyonlarında da döşü hala ölü gibi, 90’larda ki atari ekranları bile daha yüksek çözünürlüklüdür.


    Benimde şu manzara içimi karartıyor. Bende ki corollonun döşü :

    2006 Corolla - 2005 Megane - 2005 Golf Kıyaslaması


    Her gün gördüğüm bu iç karartıcı manzarayı paylaştığım için, estetiksel hassasiyeti olanlardan özür diliyorum.

    Bu arada birbirleriyle yakın model yıllarına sahip bu otomobillerin ikinci el değerleride bir çok şey ifade ediyor. Piyasaya bakınca muadil üç araç arasında neredeyse bir Golf=bir Megane+bir corollo olarak bir bağıntı ile karşımıza çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 30 Mart 2022; 23:18:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bu yüzden hiç japon araba almadım , yalıtım konfor yol tutuş fren rüzgar yol sesi vs vs kötü ya neymiş sanayi görmüyorsunuz Opel ve Peugeot arabam oldu onlardada 2 senede hiç gitmedim Ford oldu 230bin km olunca gittik servise mecbur vs


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o dönemin en iyi arabası focustu bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane her zaman C sınıfının en F/P aracı olmuştur.

  • torrentfilm T kullanıcısına yanıt

    evet birçok eksiğine rağmen Megane hala kafamda "alınabilir" bir model. hakkını verelim.

  • Corollaya yol tutuşu kötü demiş. Ben paliodan geçtiğim için bana güzel geliyor. Frenleri de fena değil. Gerçekten masrafsız.

    Yol sesini çok alıyor ve dedikleri gibi sürüşü zevksiz bir araba. İhtiyar arabası gibi.

  • megane 2 adamdır

  • Megane 2 kullanıyorum iki senedir. Konforu yakıtı vs fena değil sürüşü zevkli uzun yolda üzmez. Ama işte birkaç ayda bir sanayiye kesin yolum düşüyor. Hep ufak tefek problemler hiç öyle motor şanziman filan ağır sorunla gitmedim ama ya far bozulur ya sinyal bozulur ya silecekler çalışmaz ya silkeleme yapar hele bir de lpg li ise geçmiş olsun sanayide çok çevreniz olur :) daha iki gün önce sanayiye gittim yağmur gideri tıkanmış gaz fren pedallerinin ordan araç içeriye su almış sürücü koltuğunun alt taraf tabana kadar göl olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • F/P ürünü olarak kesinlikle Megane ön plana çıkmış. Hatta özellik olarak da Golf ile yarışmış.

    Yalnız aracınız 2008-2009 versiyonu olsaydı ilk sıraya megani koyardınız diye düşünüyorum, çünkü hb kasa 2004 te çıkan bir kasaydı ve 2005 te hala geliştirme aşamasındaydı, 2007 den önceki modelleri çok sorunluydu, 2007 den itibaren kendini gösteren bir araç oldu. Golf ve Corolla ise yıllardır aynı şase üzerine üretim yapılan modeller olduğu için daha sorunsuzdu o yıllarda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • soulstriper kullanıcısına yanıt
    Benimkisi 2009 model en üst model yani ama ayda bir sanayi çayı mutlaka içiyorum :) megane 2 sorunsuz olanı görmedim duymadım ki bu üçüncü megane aracım hepsi aynıydı. Megane fakir arabasıdir param olsa yanından geçmem ama bütçem buna yetiyor parama göre iyi özellikler konfor yakıt sarfiyatı vs sunuyor ama sağolsun sanayi esnafiyla da kanka yapıyor insanı.

    Bu arada aracım sanruf hariç ful olan extrem paket. Hız sabitleme yoktu onu da kendim taktırdim. 1.6 benzin +lpg 2009 sedan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 3 Nisan 2022; 14:30:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    Hocam o kadar sık ne sorunu çıkarıyor ki? Rolanti dalgalanması, sabah ayağını gazdan çekince stop etme falan mı?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.