Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.019
Cevap
132
Favori
71.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nisan 2024 ayı itibari ile Murica 75 modelli arıtma cihazına geçtim .Detaylı incelemesi için buyrun
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158406762


    Konuya hangi cihazı alalım diye sormak için gelenlere hemen Şu linke davet edeyim
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156635743

    Neden pompalı cihaz alınmalı ?
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158249072



    Beş bin altı cihaz arıyorum diyenlere şuraya alalım .
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156998510


    Ao smith daisy plus cihaz içeriği linki
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154976851

    Yıllık açık kasa arıtma cihazıma yaptığım temizlik işlemi anlatımı
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155125054

    Cihazımı 3lü arıtma sistemime nasıl çevirdim ?
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157061930


    Bina girişi yumuşatma cihazları için genel bilgilendirme için şu linki inceleyiniz .
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157327720



    Ucuz karbonlar gerçekten işini yapıyor mu ?
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158305428


    Bioetix alkali filtre hakkındaki kullanım tecrübeleri
    https://forum.donanimhaber.com/bioetix-alkali-filtre-deneyimlerim--158290048#158300056


    Roycera filtresini ve ya Alkali filtre kullanırken nelere dikkat etmelisiniz ?
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157640341



    Meraklı olan ve ilgisi çekenler konudan devam edebilir . Kapalı kasa isteyenler için de bir ara buraya bulduğumda eklerim yine .

    Merhabalar 2022 Mart ayından itibaren aşina olduğum su arıtma cihazı dünyası hakkında edindiğim bilgileri ve işin içine girdikçe karşılaştığım olayları sizlerle paylaşmak istiyorum ki yeni arıtma cihazı alacak arkadaşlara ve özelden soru soran arkadaşlara toplu olarak rehber olsun. Profesyonel olmadığımı, standart ev kullanıcı olduğumu da söylemek istiyorum. //Eylül 2023 için artık baya bir işi öğrendim diyebilirim // Bildiklerimi basit bir dille anlatmaya çalışacağım. Yanlış bildiğim ve aktardığım bir şey olursa af dileyerek, forumdaki deneyimli satıcılar ve bilgili, tecrübeli arkadaşlardan çekinmeden düzeltme yapmalarını rica ediyorum.

    Öncelikle nsf ifadesini illaki duymuşsunuzdur. Çoğu arıtma cihazının her parçasında yazılmış olmasına rağmen çoğunda gerçekten sahip olmadığını biliniz. Sorgulama için nsf.org üzerinden yapabileceğinizi ve size satılan ürünün gerçekten güvenilir olup olmadığına buradan bakmayı unutmayın. Nsf nin kategorileri hakkında biraz daha detay için


    https://www.galiparduc.com/nsf-nedir-nsf-belgeleri-nelerdir/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber



    Buraya şunu da eklemek istiyorum özellikle türkiyede nsf sertifikalı cihazlar yerine nsf sertifikası olan parçalardan kurulmuş sistemlere daha çok öncelik verebilirsiniz . Nsf sertifikalı parçaların tedarik sürecinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle firmalar müşteriye durumu bildirmeden daha düşük kalitede parçalar kullanabiliyor maleesef .

    Özellikle filtrelerde nsf sertifikası var mı dikkat edin. Uygun Fiyatlı sistem toplamaya çalışırken de nsf sertifikalı filtreler de mevcut. Örnek olarak Omnipure sediment filtre ile purefer sediment filtre arasında illaki kalite farkı olduğunu (Süzebildiği en fazla su miktarı farkı gibi) da unutmayın.

    Atık su, sanırım arıtma cihazlarının en sevmediğim yanı. Özellikle pompasız sistemlerde 1 litre temiz suya 8-10 litreye yakın atık su oluşmakta. Pompalı ve selenoid valfli sistemlerde 1’e 2-3^e kadar atık su azalsa da büyük bir israfın ortada olduğu aşikâr. Atık suyu tamamen ortadan kaldırmak ters ozmoz da zor olsada en aza indirmek için permeate pompa ile 1’e 1-1,5-2 ye varan atık suyu yakalamak mümkün. Güvenilir marka olarak tercih edilebilecek pompa firması araştırırken aqua tec ismini gördüm. Bu bahsedilen pompa da yurt dışında yaklaşık 60 dolar. 500’lük ve -1000 Lik iki modeli var ve tavsiye edilen 1000’lik Permeate pompa. Maddi olarak pahalı ama bana göre olmazsa olmazı. Şimdilik atık suyumu depolayıp balkon temizliğinde vs kullanmaya devam ediyorum, yazın yurt dışından gelecek yakınlarıma Permeate pompa getirtmeyi planlıyorum. Permeate pompa nasıl çalışır videosunu da buraya ekliyorum.


    https://www.youtube.com/watch?v=-AMRTCHtKLA



                   Deposuz kullanmak da atık suyu en aza indirme yönetimlerinden biri. Deposuz kullanmanın da eksisi ise arıtma suyunun çok yavaş akması ve aynı zamanda ilk bardaklarda gözlemlediğim kadarıyla arıtma sistemindeki bekleyen sudan dolayı tds değerinin 90’nın üzerinde çıkması. Kullanacağınız suyu önceden depolamayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Deposuz sistemde saatte maksimum 10-12 litre arasında arıtılmış su alabiliyorsunuz. Ayrıca deposuz kullanımda filtrelerde bekleyen sudan kurtulmak için musluktan gelen bir iki bardak suyu kullanmamak güvenilir su için önemli.

                   Membranın ömrünü doldurup doldurmadığını da deposuz kullanım ile atık su takibi yapılarak izlenebilirliğini de birkaç sayfada okudum. Eğer depoyu kapatarak doğrudan akış sağladığınızda basıncınız yeterli ise atık suyunuz maksimum 1e 3 olmalıdır. Fazla ise membran filtrenizi değiştirme zamanınız gelmiştir.

    Bazı konularda arıtma cihazları için ultraviyole filtrenin önemini okudum. Yanılmıyorsam Galip Bey çok önemli olduğunu vurgulamıştı bir yerde. Ultraviyole filtreli sistemlerden şu an pek göremiyorum. Ondan dolayı bu konuda pek fazla yorum yapamıyorum.

    Nsfli adı altında satılan hazır arıtma cihazlarında (pahalı markalarda durum nasıldır, sahip olmadığım için bilemiyorum) musluk altı bağlantı elemanlarının, pompanın, manometrenin nsfli olmadığını, bu parçalarda nsf sertifikası olan markaların oldukça pahalı olduğunu da bilin. Mesela arıtma cihazındaki pompam nsfli olmalı derseniz shurflo ,lefoo markasına veya aqua tec markasına yönelmemiz gerekiyor. Bu markaların pompaları da 70 dolardan başlıyor. Bu parçaların nsfli olması ne kadar önemlidir değildir tartışılabilir ama durum böyledir. Yukarda bahsettiğim parçalar nsfli olsa ne kadar iyi olur ya da ne kadar kötü olur tartışmaya açık.

    Siz Arıtma cihazı satın almadan önce almadan önce kullanılan bağlantı elemanlarının, hortumların açık sistem ise housing kaplarının, muslukların, tankların nsfli olup olmadığını mutlaka sorgulayın. Türkiyede şu an nsf li bağlantı elemanları markası olarak fiyat performans ürünü swun chyan ile c.c.k firmasının ürünleri. John guest bağlantı elemanları bu işin başını çekse de en ucuz parçası 5 dolardan başladığı için, bu markanın bağlantı elemanlarından oluşan arıtma suyu cihazları sanırım 6-7 binden aşağı bulmak imkânsız. Housing kaplarda da fiyat performans ürünü tankpac firmasının ürünleri. Filtreler konusunda da Purtrex, Pentek, Omnipure, Dow Filmtec, Biocera, Matrikx firmaları güvenilir ve diğer markalara göre daha uzun ömürlü görünüyor. Dezavantajları ise setlerinin pahalı olması. Tank olarak da yine pae tank fiyat performans olarak tercih edilebilir. Musluk olarak güncel nsf sertifikasını sahip olanlar hangileri tam bilgiye sahip değilim. Likuan markasının muslukları güncelliğini koruyor ama fiyat olarak ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.


    Bioetix ve ya roycera isimli alkali ve ya mineral filtresi kullanırsanız farklı bağlantı şemaları olduğunu, bağlantı şeklinize göre ph değerinin değiştiğini de unutmayın. Eğer tanksız bir sistem kullanıyorsanız sorun değil. Ph 8 ve üzeri olacaktır. Lakin tanklı bir sistem kullanıyorsanız ph değerinizi takip etmenizi öneririm.

              Evdeki suyun kalitesi ile arıtma cihazının çalışma performansını takip edebileceğimiz en kolay yöntemlerden biri tds cihazı ile ölçüm yapmak, diğeri de ph ölçmek. (Gönül isterdi ki suyu laboratuvar ortamında düzenli olarak baktırmak ama test ücreti ne kadardır bilmiyorum.) Tds değerinin sıfıra yakın olması iyi olmamakla birlikte içilebilir olan suyun tds değerinin en az 40 tds üzerinde olması gerektiğini okuyorum. Çoğu damacana sularının da tds değerleri de ilginç bir şekilde 15-40 arasında. Dünya sağlık örgütü de yayınladığı sonuçlarda 300 altı tds için mükemmel kalitede olduğunu beyan ettiğini de bilin. Ph için de İdeal aralık 6.5, 8.5 olduğu genel bir bilgi olarak geçiyor. Ph’ın yüksek olması da tek başına bir kriter olmamakla birlikte nasıl yükselttiği de önemli.

            Şimdi de kendi kullandığım açık sistem puretron x master ve arkadaşa aldığımız royal green lux plus ürünlerinde gördüklerimi aktaracağım. Açık sistem x master ile kapalı sistem royal greeni kıyaslıyormuşum gibi algılanmasını da istemiyorum aslında. Gözümle görmüş olduğum iki cihaz hakkında dikkatimi çeken ayrıntıları aktarıyorum desem daha doğru bir yaklaşım olacak. Lux plusun puretron ailesindeki rakibi diamond isimli cihazıdır diye düşünüyorum . KÜÇÜK BİR EKLEME YAPMAK İSTİYORUM BURADA. PURETRON X MASTER MODELİNİN BİR STANDARTI YOK , mesela ben cihazı aldığımda MART 2020 DE housing kapları tankpac pae marka idi şuan piyasada ne varsa swun marka cck marka ya da kalan tankpacler şeklinde kombine ediliyor , eğer x master almayı düşünürseniz housing olarak cck marka ya da pae marka olmasını istediğinizi özellikle belirtin , bir de bağlantı elemanlarını sorun . Zaman zaman bazı kullanılacara dnt marka gittiğini görüyorum . fittings dediğimiz parçaların swun olmasını istediğinizi de bildirin. Atık kısıcı olarak 300 lük ile gelir sistem , her türlü suda membranın rahat çalışıp uzun ömürlü olması için atık kısıcı 420 lik olarak değişitirin. Bir de selenoid valf kullanmaya özen gösterin çok cüzi bir fark ile pompalı selenoid valfli bir sistem almakta fayda var.

            X master da paketlemede ekstra bir özellik yok. Toplama bilgisayar gibi düşünün. Genel bağlantılar yapılmış olarak geliyor, ilk cihazım olduğu için montajını kendim yapmaya cesaret edemedim. anlaşmalı yerel firma gelip kurdu. Sıkıntı olmadı. Montajı yapan servis ilk 20 litre suya yakın boşa akıtın sonra kullanın dedi bu kadar. İyileştirme adına yeni arıtma cihazı kullanmaya başlayanlar için basit ip uçları içeren küçük bir rehber hazırlanabilir. Burada ne demek istediğimi lux plusı anlattıktan sonra biraz daha açacağım. X master açık kasada kullanılan filtrelerin en yakın ömrü 3 bin galon. Uzun süre kafanızı ağrıtmadan kapalı sistemlere göre daha fazla su filtreleme açısından önemli bir nokta.
    X masterda kullanılan nsfli parçalar: housing kapları (tankpac), altı aşamadaki tüm filtreleri ( purtrex ,omnipure,seçime bağlı biocera ve kx matrixx) ,tankı (Tr tank)  , hortumu (bana gelen ürünün nsfli olduğunu ama içiniz rahat olması için sc marka hortum göndereceğini söyledi. Kaliteli su arıtma cihazı ve filtre tavsiyeleri konusunda fotoğrafı vardı),
    Nsfli olmayan parçaları: alçak basınç yüksek basınç swiçleri (sc) ,seleonid valfi (fluxtek),atık kısıcı 300 lük (sc)
    ,Fittings diye adlandırdığımız bağlantı elemanları t ler, quick dirsekler, pipet dirsekler ,pompa girişi dirsekler vs dnt marka, L tipi dirsek çekvalf dnt, musluğu sus 304 sanırım joyswan marka, pompası ruiquan rqb-100g 70 psi ve xindua marka (adı yanlış yazılmış olabilir) adaptör (su ile teması olmadığı için nsf ye gerek yok), manometre.
           
                 Bu sistemde şebeke suyum 400 lerde gezerken membrandan akan su 5-12 lerde, arıtma musluğundan gelen suyum 40-70 arası değişiyor. Filtre dizilişime göre şimdilik Ph 9,0-9,5 aralığında. Cihaz bir buçuk aylık diyelim.

              Royal green lux plusa gelince paketleme hoşuma gitti. Kapalı sistem olduğu için doğru paketleme ile alıcısına kalite algısı veriyor. Daha derli toplu kutu olarak. Hediye olarak spun 1 mikronluk sediment filtre (bazı şehirlerde 7-8 ayda omnipure sediment filtrelerin tıkandığını okumuştum, tedbir amaçlı bu filtre sete dahil edilmiş olması güzel) tds ölçüm cihazı, ph ölçüm cihazı, sisteme entegre edilmiş basınç düşürücü ve cihaz kaynaklı akma- kokmaların sorumluluğunu aldıklarını gösteren sigorta kâğıdı ile gelmesi +. Ürünün tankında olsun, Kapalı kasanın yan yüzünde olsun sürekli bilgilendirici notların olması arıtma cihazı ile ilk kez tanışan biri için faydalı buldum. Kaliteli renkli baskılı Kullanım klavuzu da öyle., cihazın bağlantı şemalarını, parçaları vs anlatıyor. Satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi ve tse belgelerinin olması da +. İlk izlenimler tatmin edici.

           Montaj yapmadan önce de kapalı sistemi açtık. Model olarak nsf sertifikası aldığı için içindeki parçaları merak ediyordum.

    Nsfli parçaları: omnipure filtre seti sedimenti hariç ve biocera alkali filtre, tüm fittingsler sc marka, Hortum sc marka, (inline sistem olduğu için tabiki bu üründe housingler yok) , basınç düşürücü (2022 yılında aynı markanın nsf onayı çıkmıyor) çekvalf sc. Tank pae. Musluk alya easywell markasına ait nsf 42’den geçtiği görünüyor lakin nsf 58 linkini tıklayınca uyumlu prodüksiyon bulunamadı diyor. 2021 yılında sanırım alya nın belgesinin süresi dolmuş. Atık kısıcı 420’lik sc (Membran ömrü için de yüksek tds değerlerine sahip suya sahip bölgelerde, atık kısıcı en az 400’lük kullanmak faydalıymış. 400 altı atık kısıcılara göre Atık suyu biraz daha arttırıyor 420’lik, teknik detayını tam hâkim değilim)

    Nsfli olmayan parçaları: membran kabı sc , alçak başınç yüksek basınç swiçler sc,pompa, manometre. Pompanın üzerinden royal green etiketi olduğu için tam olarak markasını modelini bilmiyorum. Selenoid valfi de dnt marka. Tezgâh altı bağlantı parçaları da nsf li değil.
             Foruma özel 250 tl indirim ve nakitte ekstra yüzde 10 indirim Royal Green ürünlerinde de mevcut.12 Taksit imkanları da mevcut.

    Cihazdan elde edilen tds 45-70 arası, Arıtma musluğundan tank açıkken gelen ph değeri 6,5-7 arasında değişiyor. Bağlantı şemasını değiştirip kendi bağlantıma şemama göre alıp henüz deneyemedik, lakin yukarıda anlattığım bağlantı şeması ile ph yükselecektir diye tahmin ediyorum. Denedikten sonra yine geri bildirimde bulunurum.

           Kapalı kutu olarak geldiği için düzen ve şekil isteyen bayanlar için daha hoş gelebilir ama benim gibi sürekli cihaz ile ilgilenen, kurcalayan kişiler için açık sistem olması daha çekici. Biocera nın birden fazla bağlantı şeklini kapalı sistemde kutuyu açıp değiştirmek zor iken açık sistemde gözünün önündeki hortumların bağlantılarını değiştirmek daha kolay vs.

              Geçenlerde forumda Ümit beyin arıtma cihazı ile ilgili bir röportajı yayınlanmıştı. Videoyu çok uzun bulmuştum ama yazıya dökünce hakikaten kısa bir video ya da yazı hazırlamak çok zor. Eminim buraya yazmayı unuttum şeyler çıkacak. Aklıma geldikçe konuya ekleme yaparım.

    Bahsettiğim iki ürün fotoğraflar eklemedim. Ana konularında yeterince olduğunu düşünüyorum. Özellikle isteyen olursa da iki ürün için detaylı fotolar da eklerim.

           
         Piyasada parça satan çoğu firmanın da sattığı ürünün ne olduğunu ne işe yaradığını hatta markasını bile bilmediğini de şahit oldum. Yedek parça alırken güvenilir yerlerden, sorduğunuz sorulara net cevap veren firmalardan almaya özen gösterin.


    TÜRKİYEDEKİ NSFLİ FİRMALARIN VE BAZI ARITMA PARÇALARININ NSFLİ ÜRÜN BİLGİLERİ AŞAĞIDADIR. BÜYÜK RESİM YAPARSAM ÇOK ALAN KAPLAYABİLİR DİYE ŞİMDİLİK BÖYLE YAPTIM. GEREKİRSE GENİŞLETİRİZ.KONU İÇİNDEKİ LİNKLERİ DE ALTTA.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154965141
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154963812
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154963720
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154964094 nsfli cdc marka çekvalfimiz.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

    NSF ALMIŞ ÜRÜNLERİN DÜZ POMPASIZ SELENOİD VALFSİZ YÜKSEK VE ALÇAK BASINÇSIZ İLE ALINDIĞINI BİLİNİZ.
    ARa Ara ilk sayfaya güncel bilgiler eklenecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Nisan 2024; 11:2:50 >







  • Güzel bir çalışma, bu kadar çok bu konuda şikayet var iken bu çalışamayı distribütörü yerine siz yapmanız size puan yazdı. Ama bu ithalatçıların ne kadar kontrolsüz olduğunun da bir kanıtı.

    Benim buradan ısrarla akredite lab sonucu görmek istemem de biraz bu sebeplerden. Bu kadar içerikle oynanan bir ürünün, mineral değerleri artık bambaşka bir düzeyde.

    Adamlar içine başka toplar bile koyabilir. Çünkü bir kontrol mekanizması yok. NSF onayı filtre olarak yok. İçindeki toplara var fakat içinde hangi top olduğunu ve miktarını bilmiyoruz.

    Bence her partide ithatcı firma test yaptırmalı.

    Ülkemizden giden her gıda ürünü bütün ülkeler nasıl analiz yapıyor görüyoruz. En ufak bir sorunda bütün partiyi geri iade ediyorlar.

    Biz napıyorız elin Korelisine , Taiwan lısına güvenip kontrolsüz fiktrelerinden geçen suları içiyoruz. Ama bizim millet malesef bunu hakkediyor. Tüketici bilinci en alt düzeyde.

    Evet, arkadaşlar, sonunda sık sık tavsiye ettiğim bir model olan Murica 75 elime geçti. Kendi cihazımı deneme yapmak için her parçasını çok söküp taktığımdan sterilizasyon endişelerimden dolayı Murica 75 alarak tüm seti değiştirmeye karar verdim.


    Neden bu cihaz ? Neden Açık kasalı cihazları tercih etme sebebimden başlayayım .


    1- Açık kasadaki filtreler kapalı kasa sistemlerde filtrelere göre en az yüzde 50 daha fazla kapasiteye sahiptir.


    2-Kapalı kasalarda ilerde cihaza bir parça ekleme çıkarma ya da güncelleme yapmak istediğinizde kutuda sınırlı alan olması sebebiyle güncellemeye pek müsait değildir.


    3-Genel olarak tr de kapalı kasa filtrelerinde nsf sertifikalı ürün bulmak zordur ve açık kasaya göre bir miktar yüksek olabilir. Açık kasada nsf sertifikalı kaliteli filtreleri temin etmek tr de daha kolay.


    4-Tank ve cihaz ayrı parçalar olduğu için isterseniz tankı ve cihazı ayrı yerlere konumlandırma yapabilirsiniz. Tankı da tercihinize göre hacmini kullanım yoğunluğunuza göre arttırabilirsiniz.


    5-Kapalı kasanın içi hava akımı az olduğu için bir süre sonra mantar küf bakteri üretebiliyor .Filtre değişim zamanı içini açtığınızda filtrelerin etrafında lekelenmeleri görebilirsiniz.


    Kapalı kasanın bana göre tek artısı sık değişime riayet edilecekse her değişim zamanında yeni filtre ile değişim yapabiliyor olmamız.


    Ürüne geri gelecek olursak en büyük avantajı, cihaz üzerinde kullanılan tüm malzemelerin neredeyse yüzde 95’i NSF sertifikalı malzemeden oluşması. Özellikle pompasının Lefoo marka NSF sertifikalı bir pompa olması sebebiyle benim en takdir ettiğim yönü diyebilirim. Türkiye’deki satılan cihazlarda NSF sertifikalı pompa kullanılan ilk model Murica 75 olabilir. Pompasız olarak aldığınızda zaten her iki modelde de kullanılan hat alma malzemeleri ve atık bölümünde bulunan atık kısıcı malzeme dışında her şeyde NSF sertifikalı malzeme var.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Kargo kutusu standart bir kutu, sıkıca sarıp sarmalanmış patpata sarılmış halde geliyor.


    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Hat alma olarak CRS marka kullanılmış. Ortalama üzeri diyebiliriz. Türkiye’de tesisatlar standart olmadığı için bazen bu hat almalar her evde kullanılamıyor. Onu da artık yerel servisin sorunu çözmesi ile Organic ya da DNT marka yerel servis elinde ne varsa onu takabiliyor. Forumda tavsiye üzerine alan arkadaşların geri dönüşlerinde bunları görebiliyorum. Ben bu hat almaları kullanmadım önceden bana ait bir hat alma ilk cihazdan olduğu için. 


    Hortumlar CDC marka, NSF/ANSI/CAN 51 sertifikalı ve üzerinde bunu görebiliyorsunuz. Bana gelen cihazda şeffaf hortum bittiği için kırmızı, siyah, mavi, beyaz olmak üzere dört farklı renkte geldi. Musluğa giden temiz su için ayrı renk, atık su için ayrı renk, şebekeden gelen su için ayrı renk olması estetik açıdan bence güzel. Normalde sanırım membran sonrası suda kullanılmak için şeffaf hortum vardı. Ellerinde kalmadığı için yine CDC’nin mavi hortumu ile gönderim yapmışlar. Bende önceden alınmış şeffaf CDC marka vardı. Onunla tüm hortumları şeffaf olarak değiştireceğim ,çünkü şeffaf hortumu estetikliği sebebiyle seviyorum. Firma, membran öncesi kullanılan hortumların iki yılda hortum içindeki sararmaların fark edilmesi için, değiştirme gereksinimi hatırlatmak amacıyla öndeki hortumları bilerek şeffaf yapmadıklarını , söylediler. Küçük ama değerli bir ayrıntı. Ben zaten altı ayda bir tankı dezenfekte eden, senede bir filtre değişim zamanında hortumları değiştiren biri olarak, bir senede bile benim suyumda hemen hortum ve fittinglerde sararmaları görebiliyordum. Çoğu arıtma kullanıcısı maalesef bazı demirbaş malzemeleri cihazı çöpe atana kadar kullanmaya devam edebiliyor. Hortumları suyunuzun kirliliğine göre en fazla iki yılda bir değiştirmenizi tavsiye ederim.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Basınç düşürücü şimdilik cihazda yok, ilerleyen dönemde SWUN marka 70 psi’lik ve yine NSF sertifikalı bu sete dahil olacakmış ,

     

    Bahsettiğim ürün bu, cihazın en başına takılır ve yüksek basınç suya sahip olunan bölgelerde önce filtreleri ve kapları korumak için kullanılır. Mat şeffaf cck housing kapları en az 10-12 psi basınca kadar dayanır. Amaç eğer su basıncı dalgalanmaları yaşanan bir bölgede iseniz ani basınç yükselmelerinden sizi korumaktır. 

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?www.hepsiburada.com
    Taiwan 70 Psi Basınç Düşürücü Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/taiwan-70-psi-basinc-dusurucu-pm-HB00000ST9YO


    Housingler CCK 894 modeli. Malzeme rengi kalitesi tok gösteriyor. Elimde Tankpac marka housinglere kıyasla malzeme biraz daha ağır gibi geldi. Tankpac’lar parlak görünürken, CCK’lar biraz daha mat görünüyor. Şeffaf olan CCK 889 modeli de ellerinde mevcut yani isteyene sedimentin renginin değişimini görüp ilk filtreyi sık değiştirmek isteyenler için alternatif olabilir. Lakin şeffaf housingin üretiminde kullanılan malzemenin sertifikası yok, basınca dayanımı daha düşük ve filtre değişim zamanlarda aç kapa aç kapa yapıldığında dişlerde kırılmalar yaşanabiliyor. Bundan dolayı da firma tüm housingleri, hem nsf sertifikalı olması açısından hem de patlama çatlama riskini ortadan kaldırmak için ön setin tamamını mat yapmışlar.


    Filtrelere girmiyorum; çünkü hepsi Türkiye’de bulunabilecek en kaliteli sediment, GAC ve CTO’dan oluşuyor ve ürün sitesinde detayları mevcut. Purtrex PX-05, Pentair GAC 10, KX Matrix 32-250-10 modeli filtreler kullanılıyor. Pentair GAC10’un 5 bin galon, KX Matrix’ın klor reddi için 12 bin galon ömrü var. Sediment için 3 bin galon ibaresi var, ancak rengine göre daha az ya da daha fazla kullanılabilir.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Ön üç filtreden su geçtikten sonra SWUN alçak basınç ve Lefoo marka selenoide giriyor. Genellikle Türkiye’de no name veya ucuz DNT marka selenoid kullanılıyor. Lefoo marka selenoid, DNT’ye göre daha kaliteli görünüyor. Pompa, en başta da söylediğim gibi NSF sertifikalı Lefoo 1100W-P modeli bir pompa. Üzerinde ayar vanası mevcut ve eğer yüksek amperli, mesela 2 amperlik bir adaptör ile, üzerindeki ayar vanası ile basınç arttırma ya da azaltma işlemi yapılabilir. Ancak, 100 GPD’lik bir pompa olduğu için maksimum 8-9 bar basınç verecektir. Cihaz ile üzerinde gelen 1.5 amperlik bir adaptör mevcut. Bundan dolayı üstteki vanayı sağa ya da sola çevirdiğim zaman bir basınç farkı göremedim. Çok da önemli değil, 7-8 bar membran için gayet yeterli ve güvenli olacaktır. Pompanın vereceği basınç, şebeke basıncına göre basınç düşürücü olmadığı durumlarda daha düşük ya da daha yüksek olabilir. Genelleme olarak, 70 PSI basınç düşürücü kullanıldığında şebekeden yaklaşık 4.7 bar su gelir, pompa bunu 3-4 bar daha yükselterek membrana 8-9 bar basınç ile su verecektir. Yüksek basınç hem atık suyunuzu azaltacak hem de üretim miktarınızı artırarak tankınızın kısa sürede tekrar dolmasını sağlayacaktır.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Membran, Filmtec 75 gpd modeli. Membran kabı olarak da Tankpac’ın NSF sertifikalı membran kabı kullanılmış, model no H10C -2C. Bu model, doğrudan NFS Tankpac sorgulama sayfasında çıkıyor. Genellikle SWUN membran kabı satılır, quick giriş olanlarda NSF sertifikası yok. Normalde dişli modelleri NSF sertifikalıdır, SWUN’ın quick girişlerinde de aynı malzeme kullanılmıştır diye tahmin ediyorum.


    Membran kabı sonrasındaki filtrelerden bahsedelim. Bize gelen modelde, SWUN’ın NSF sertifikalı post karbonu ve Bioetix filtresi bulunuyor. Bioetix filtresinin içeriği Bio’’cera’’ taşlarına çok benziyor. Firma, NSF sertifikalı taşlar olduğunu, güvenle kullanılabileceğini ve bir sorun ya da şikâyet yaşanması durumunda filtreyi geri alabileceklerini belirttiler. Sitelerinde de bu konuda birçok fotoğraf paylaşılmış. Filtrenin kendisi şeffaf, taşlar vs görünür halde. Tadının da eski bioceralara benzediğini söyleyen kullanıcılar da mevcut.


    Bioetix filtresinin çıkışında basınç vanası kullanılmış. Tanklı sistemlerde filtrenin ürettiği hidrojen gazını tank absorbe ettiği için pek gerekmese de, tanksız direk akışlı sistemleri korumak adına 7 bar üzeri basınçta hidrojen gazını boşaltmak için takılmış. Bu, küçük ve güzel bir ayrıntı. Önceden, Alkali filtreler uzun süre kullanılmayacak ise filtreyi cihazdan çıkarın diye kullanıcıyı uyarmak gerekiyordu. Şimdi bu parça sayesinde herhangi bir müdahaleye gerek yok. Filtre, damla şeklinde su çıkararak fazla gazı tahliye ediyor.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    SWUN post karbon yerine, firma kendi yaptırdıkları ET-50RO isimli filtreyi bu cihazlarda sabit olarak göndereceklerini söyledi. Bana da sonradan bir adet ET-50RO’yu sağolsunlar kargoladılar. İçindeki karbon, NSF 61 sertifikalı Haycarb karbon ve yine bir miktar bio taşlardan oluşuyor. Filtre kabı da PP’den yapıldığını sitedeki ürün açıklamalarında yazılmış. Filtre şeffaf olduğu için içindeki karbonların oldukça küçük olduğunu, Pentair GAC içindeki karbona yakın boyutta olduğunu söyleyebilirim. Karbon boyutu ne kadar küçük olursa, yüzey alanını daha fazla kullanarak o kadar fazla tutulum-yakalama yapıyor gibi düşünebilirsiniz.



    Forumdan alan birkaç arkadaşta ET-50RO ve Bioetix kombinasyonu gittiğini gördüm. ET-50RO ve Bioetix ile kullanan arkadaşların yorumlarını https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158290048 forum başlığı altında görebilirsiniz. Filtreler yeni iken ve hızlı akışta iken yüksek pH’larda olabiliyor. Zamanla bu değerlerin düşmesini bekliyorum ve bu konuyu takipteyim. Bu iki filtrenin de filtre olarak alınmış bir NSF sertifikası yok. Ancak, içerdikleri malzemeler NSF sertifikalı malzemelerden oluştuğu için, merakımı cezbetti ve firmaya olan güvenime istinaden bu filtreli kullanıp deneyimlerimi size aktarmak istiyorum. Aynı amaçla, defalarca üreticiye güvenerek NSF sertifikası olmayan Pentair Pentek Calro 10 gibi, Omnipure K2551 vs. gibi filtreleri kullanmıştım. En kısa sürede umarım filtreleri için nsf başvurusunda bulunurlar. Uzun vadede firmaya güven açısından önemli bir adım olacaktır.



    Cihazda kullanılan musluk, Likuan NCPS803CP modeli ve kutusu üzerinde sağ üst köşede NSF 61 sertifikasına sahip olduğunu gösteren bir etiket bulunuyor. Bu, Türkiye’de bulunabilen nadir NSF sertifikalı musluklardan biri.

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?






    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?




    Tankımız, en sevdiğimiz Tankpac. Eski 20-21 serilerinde WRAS sertifikası yoktu, ürün etiketi üzerinde böyle bir bilgi görmüyorsunuz. Ancak, cihaz ile gelen Tankpac tankın üretim tarihi 2022 Kasım ayına ait ve üzerinde WRAS sertifikası olduğuna dair bilgi mevcut. NSF sertifikasına girmiyorum bile.

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?




    Kullanılan tüm fittingsler yine Cdc ye ait, çekvalf yine aynı şekilde cdc. Nsf onaylı diğer cck fittings olsun swun olsun onlara göre pahalıdır ama firma masraftan kaçmamak adına çekvalfine kadar Cdc kullanmış.

    Kullanılan braket standart değil. Firma, paslanmaz malzemeden kendi ürünlerinin montaj şekline göre özel yaptırmış. Kullanılan cıvata ve somunlar da paslanmaz. Yarın filtre değişim zamanı geldiğinde görmediğiniz yerlere su damladığında, ürünün paslanıp paslanmayacağını hep birlikte göreceğiz.


    Pompalı modellerde alçak basınç, yüksek basınç sivici, selenoid ve pompa bağlantıları önceden tecrübe ettiğim X Master gibi Lux Plus gibi modellerde siyah elektrik bandı ile yapılmış iken, Murica 75’te 3’lü kablo birleştirici kullanılmış. Onlarla birbirine bağlantısı yapılmış ve elektrik kablo üzerinde kablo koruyucu (ya da kablo toparlayıcı da olabilir) kullanılmış. Bu işlem, hem estetik algısı hem de daha kaliteli bir görünüm kazandırmış. Benim çok hoşuma gitti. Cihaza önem verildiğini gösteriyor.



    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?



    Yukardaki saydığım üç parçanın da nsf sertifikası mevcut değil. Bu parçaları nsf sertifikalı malzeme kullanan bir firmada görmedim henüz. Parçalar zaten solenoid valf hariç tr de bulunacak satışı olan kaliteli modeller. Solenoid lefoo marka parça kaliteli görünüyor, dnt kullanan cihazlarda bile sorun olmuyor iken lefoo da herhangi bir sorun yaşanacağını da sanmıyorum.


    Cihaz üzerinde standart 300’lük atık kısıcı mevcut. Benim suyumda yoğun kireç olduğu için, membran 300’lük atık kısıcı ile kullanıldığında kısa sürede maalesef ömrünü tamamlıyor. Bundan dolayı ben firmadan 550’lik atık kısıcı istedim. Genel olarak Türkiye ortalamasında 200 -300 TDS aralığı şebekede 300’lük atık kısıcı, 300 üzeri sularda 420’lik atık kısıcı ile kullanılması, membranın uzun yıllar çalışmasına izin verecektir.


    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?


    Lefoo pompa ile membran sonu filtrelerin üzerinde de firma kendi karekodlarını yaptırmış. Karekodu okutunca, kendi sayfalarında teknik bilgiler sayfasına gidebiliyorsunuz.


    Pompa için 1.5 amperlik adaptör ile kullanımda herhangi bir sorun ya da eksiklik hissedilmezken, pompa üzerinde 1.8 amper güç gereksinimine ihtiyaç olduğunu söylüyor. Adaptör, belki ilerleyen zamanlara 1.8 amper varsa 1.8 ampere ya da 2 amper veren bir adaptöre geçilebilir. Bu sayede, pompa üzerindeki basınç ayar vanası ile basıncı bir miktar daha kullanıcı isteğe bağlı kendi arttırabilir. 2 amperlik adaptör elimde olmadığı için deneyemedim.


    Diğer bir nokta da pompasız modelde housingler birbirine nipeller ile tutturulmuş vaziyetteki görüntüsü estetik olarak benim daha çok hoşuma gitmişti. Pompalı modelde neden böyle değil diye sorduğumda, pompalı modeldeki paslanmaz braket ile pompalı modelde kullanılan braketler farklı. Pompa için tasarımı değiştirmek gerektiği için öyle yapıldığını, ama ilerleyen modellerde pompalı braketlerdeki housinglerin de pompasız modellerdeki gibi nipelli olacağını söylediler (Pompasız model tipi gibi olacak.)


    Ürünün fiyatı pompalı pompasız modele göre fark edebiliyor, fiyat bilgisi sürekli değişeceği için onu eklemiyorum. Sitedeki satış fiyatı üzerinden foruma özel yüzde 10, nakit alım olursa da ekstra bir yüzde 10 daha fiyat düşüyor. Bilginiz olsun.


    Cihaz gelmesine geldi ama henüz kurulumu yapamadım bu arada ramazan ayı sebebiyle. Bayram sonrası da montaj yapıp fotoğraflarını eklerim. Gördüğüm fark ettiğim eklemek istediğim başka şeyler de olursa başlığı da güncellerim.


    cihazın tipini görmek isteyenler için ben foto çekene kadar ,buradan da görebilirsiniz.

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Ethic Wateryoutube
    Bioetix A.A Filtre, musluk suyunuzu alkali ve hidrojenli hale getirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiren bir su arıtma filtresidir. Modern ters ozmoz su arıtma sistemleriyle uyumlu olarak çalışan bu filtre, arıtılmış suya hayati öneme sahip mineraller ekleyerek alkali ve hidrojenli su elde edilmesini sağlar. Bioetix A.A Filtrenin Özellikleri Ömür: 5 Ton (1300 Galon) Dakika Akış Hızı: 1 GPM (4 Litre) dakikada tavsiye edilen (0,5 lt/dakika) pH: 7 ~ 9.5 ORP: -50 ~ -400 mV NMR: (mikro / yapısal küme) Mineral: Ca, K, Mg, Na Hidrojen: 1000ppb’den fazla Boy: 10 inç – 26 cm Bağlantı: Quick Çubuklu Çıkış Max. Çalışma Sıcaklığı: 45 C (113 F) Çalışma Basıncı Max: 8 Bar (120 PSİ) Filtre Dış Gövde Patlama Basıncı: 30 Bar (500PSI) Gövde Malzemesi: %100 Polipropilen ailesi Stiren Akrilo Nitril (SAN)’dan üretilmiştir. Bioetix A.A Filtrenin Faydaları Vücuttaki asidik atıkların giderilmesine yardımcı olur. Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Enerji seviyesini artırmaya yardımcı olur. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Suyun tadını ve kokusunu iyileştirir. Suya mineral zenginliği katar. 1000 ppb üzeri Hidrojenli (H2) su yapar. -300mv ORP seviyesinde antioksidan canlı su üretme özelliğine sahip tek filtredir. Küçük su kümeleri altıgen sayesinde (51.497 Hz) vücudu 3 kez nemlendirir. Bioetix A.A Filtrenin Kullanımı Bioetix A.A Filtre, ters ozmoz su arıtma sistemlerinin son aşamasında kullanılır. Filtre, arıtılmış suyun içinden geçerken, suya kalsiyum, potasyum, sodyum ve magnezyum gibi temel alkali mineraller ekler. Bu sayede suyun pH değeri yükselir ve alkali su elde edilir. Bioetix A.A Filtre, iki şekilde bağlanabilir: Tanklı sistemlerde: Tanktan önce veya sonra bağlanabilir. Tanksız sistemlerde: Son aşama olarak bağlanır ama H2 gaz salıcı valfi kullanılması tavsiye edilir. Bioetix A.A Filtrenin Bakımı Bioetix A.A Filtre, 5 ton (1300 galon) su geçirdikten sonra değiştirilmelidir. Bioetix A.A Filtrenin Güvenli Kullanımı Bioetix A.A Filtreyi, Membran çıkışı 40 ppm’den yüksek TDS değerine sahip sularda kullanmayın. Bioetix A.A Filtreyi, tuzlu su ile çalışan yumuşatma sistemlerinde kullanmayın. Bioetix A.A Filtreyi, 5 gün ve daha uzun süre kullanmayacaksanız, cihazdan çıkarın. Bioetix A.A Filtre, musluk suyunuzu alkali ve hidrojenli hale getirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiren bir su arıtma
    https://www.youtube.com/watch?v=oExULtwRTeI&t=77s



    Satın alacak arkadaşlara yol göstermesi açısından aklıma gelen her şeyi ekledim. Sormak istediğiniz her şeyi sormaktan lütfen çekinmeyin.


    Biocera'nın güncel mineral test raporu 09.15.2021 yılına ait. sürahi tipi filtresine ait test sonuçlarıdır, 2015 raporu ise mavi renkli olan filtrenin yani 11 inc serisi, Türkiye de satılan beyaz 10 inc olanlar hiç test yapılmadı zaten, kısaca hiç bir tane rapor yok şuan güncel satılan Biocera'ların

    Herkese merhabalar. 8 ay önce filtrelerimi swun chyan sediment ve çift gaclı sistem ile değiştirmiştim. Filtre değişim zamanı yaptıklarımı şurada detaylı anlatmıştım.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155125054

    Son zamanlarda bahsetmiş olduğum çok filtre iyi filtre mantığının doğru olmadığını , kaliteli filtreler kullanımında suyunuzda bulunan kirleticilere göre ne kadar az filtre kullanırsanız o kadar iyi olduğunu dile getirmeye çalıştım . Kendim de bu mantık doğrultusunda filtre sayımı 3 e düşürmüş bulunuyorum.

    Öncelikle benim şebeke suyumda fazla tortu çamur bulunmuyor . yaklaşık 1.5 senedir kullanmış olduğum sedimentlerimin hiç birinde kirlenme olmamasından dolayı artık sediment filtre kullanmaya karar verdim.

    Bakınız bir önceki dönemdeki sedimentin .




    bakınız şimdiki çıkardığım sedimentim.


    görüldüğü üzere sedimentler tertemiz. Bundan dolayı sediment artık kullanmayacağım.

    Membran önüne de sadece kaliteli bir karbon olarak Pentair Pentair CFBC-10 0.5 Mikron Karbon Blok Filtresini kullanmaya karar verdim.







    kullanma klavuzundaki şu ibare en çok dikkatimi çeken şey oldu ,

    '' Filtreyi kullanmadan önce 10 dakika yıkama yapınız , daha sonra bir saat bekleyin ve sonra tekrar 10 dk daha yıkama yaptıktan sonra suyu kullanmaya başlayınız. ''



    Özellikle karbon külleri sistemden uzak tutmak için lütfen karbonları tek tek sistemden ayırıp yıkama yapmaya özen gösteriniz.

    İşin ilginç tarafı da Pentair firmasının kullanmış olduğu Fibredyne teknolojisi . Bu teknolojileri ile üretim sırasında  püskürtme teknoloji kullanıldığı için diğer cto ve ya karbonlardaki gibi leke bırakmaz. Filtreyi yıkama yaptığınız zaman bunu net bir şekilde görebiliyorsunuz. Klavuzda da çok çok çok küçük kömür taneleri olabilir demiş mesela ama ben göremedim . Bu da Yıkama videosu .


    https://www.youtube.com/shorts/g6pnA11jQxI
    Daha detaylı bilgi için


    https://galiparduc.com/pentair-profesyonel-serisi-filtreler-cfb-plus-ve-3038333-modelleri/

    Pentair CFBC-10 Fibredyne Kist 0.5 Mikron Karbon Blok Filtre Bu filtre pentair tarafından deniz suyu ya da birikinti sulardaki mikropları arındırmak için tasarlanmış lakin ben bunu arıtma cihazımda denemek istedim.

    Cihazımdan çıkardığım setim de bunlar . Swun 1 mikron sediment ve çift pentair gac .


    Membran olarak da Taptec kullanıyordum , onda herhangi bir değişiklik yok . Son filtre olarak da elimdeki eski bioceralardan açıp ph değerini 7-7.5 ayarında tutacak kadar taşlardan eklediğim ev yapımı filtrem mevcut hale geldi ve sistem tamam bu kadar.

    1.filtrem cto blok
    2.filtrem membran dupont taptec
    3.filtrem de ev yapımı eski biocera üretimi taşlardan oluşan kombinasyonum.

    Sistemime bir de yıkama ekran modülü dahil etmiştim.











    Fittingslerimi de cdc marka fittingsler ile değiştirdim , 4-5 ay önce çekvalfini zaten almıştım , atık su çıkışı tarafındakiler hariç . Onlarda cdc kullanmaya kıyamadım :) Tabi ki biraz da ekonomik olarak kendimi zorlamamak adına da hepsini tek kalemde değiştirmek istemedim. İlerleyen dönemlerde onları da değiştiririm.

    Özetle çok filtre demek çok iyi arıtma demek değildir az ve kaliteli filtreler kullanarak arıtma cihazınızı tasarlayabilirsiniz. Biz 4 artı 2 kişi olarak ortalama 20-30 litre arasında temiz su kullanıyoruz. Bu sistem bize fazlasıyla zaten yetiyor.

    Permate pompamı sistemden bioplus filtresi kullanırken oluşan kirecimsi yapılardan sonra sökmüştüm sorunun kaynağını bulmak için , Sonra takmak nasip olmadı. Geniş bir zamanda onu da tekrar sistemime dahil edeceğim. Ya da boşa çıkan 2 tane hosuing ile pompasız permaete pompalı bir sistem toplarım.

    iyi forumlar dilerim.

    Güncelleme yazım hataları .
    Abi sözüm sana değil sakın yanlış anlama

    “Eğer yavaş akışta herşey normal ve dikey konumda olduğu halde hala yükseltmiyorsa ikinci bir biocera takmanız gerekmektedir”

    Böyle bir şey olabilir mi abi Allah aşkına , böyle bir çözüm yolu olabilir mi ? Bir tanesi zaten deli para , çözüm için ikinciyi alacakmışız . Firma sakın içeriği eski haline getireyim falan demesin .

    Piyasaya biotec girecek daha uygun fiyata hem de , aynı amaç için inç olarak daha büyük olarak bir de .

    İçindeki top çeşidi aynı miktar olarak fazla ise Bioceranın hamle yapma zamanı geldi . Ya indirim yapacak ya içeriği düzeltecek yoksa eskisi kadar rağbet görmeyebilir.
    Hindistanda satılan bioceralar bir ara daha gündem olmuştu, Türkiye mümessili firmasına bu konuyu o zaman ilettik, oda Biocera firmasına bunu sordu m, içeriği azaltılmış biocera verdiklerini söylediler o yüzden ucuza satabilirmiş. Ne kadarı doğru bilinmez tabii satan benim malım kötü diyecek hali yok, son zamanlarda evet bioceralarda bir zaman sonra pH sorunu olduğu konusunda geri dönüşler yok değil.

    Biocera'yı zaten bizler nsf sertifikası olduğu için tercih ediyoruz. Buna şuan başka da bir rakip yok Türkiye de, pH filtresi var yok değil ama onların nsf onayı olmadığı için içinde kullanılan taşların toksik olup olmadığı belli olmadığı için çok tercih edilmiyor forumda, tercih edilmiyor derken araştıran kişiler tercih etmiyor yoksa o filtreler bioceraya göre 100 kat daha fazla adette sattığına eminim o da ayrı bir konu, çünkü daha uygun fiyatlara satılabiliyor. Biocera daha uygun fiyata satılamaz mi elbette satılır ama şuan tek firma ithal ettiği için verdiği fiyata razı gelmek zorunda kalıyoruz.

    Ayrıca ph değerin zaten 7 ve üzeri ise alkali kullanmanın çokta mühim olduğuna katılmıyorum ama ro sistemli su aritma cihazi kullanıyorsan %99 zaten 7 ph altında hatta 6 ph su kullanıyorsun diyebiliriz. Bu yüzden alkali filtre suyu iyileştirmek için tercih edilir, alkali derken 7 üzeri su alkalidir.

    *Ayrıca yönetmelik gereği 6.5 ila 9.5 arası ph olması gerekiyor içilebilir su olması için.

    **Ayrıca çok nasıl ki 6.5 değere yaklaştıkça su tehlike alarmı veriyorsa 9.5 değerinede yaklaştıkça tehlike alarmı verir.

    Suyun kalitesi için kaç pH değeri derseniz onun net bir sonucu yoktur. Yönetmeliğe uymak en doğru seçim olacaktır. 6.5 ila 9.5 arası
    O zaman post kullanmanın bir mantığı yokki, postu iptal edin, ayrıca post karbon kullanmak zorunda da değilsiniz biocera olsun ya da olmasın. Zaten membran öncesi iki tane kaliteli coconut karbon kullanırsanız post kullanmanıza gerek kalmıyor, hem paradan tasarruf edersiniz hemde karbonun zararlarından kurtulmuş olursunuz. Deneyin postsuzda çok memnun kalacaksınız.
    İzmir’de çamur çok oluyor hocam ilk sedimenti sık değiştirmek kaydı ile ümit beyin linkini eklediği soft modelini alabilirsiniz .

    Alternatif olarak ethicwater dan Murica modeline de yönelebilirsiniz.

    İki sistem arasında post filtreler ve musluklar ve fittings dediğimiz bağlantı parçaları farkı var . Bir de housing kapları . Murica Cck kullanır , royal kendi yaptırdıkları housing kaplarını kullanır .

    Softun post karbonu daha kaliteli
    Murica nın musluğu ve fittings dediğimiz bağlantı parçaları daha kaliteli . Shut of pompasız modellerde softlime da swun , murica 75 de nsf sertifikalı cck kullanılır .

    En önemli filtre olan membran murica da filmtectir , softlime de ise bir tık daha düşük kalite taptectir , ikisi de dupont firmasına aittir ve Tr deki neredeyse en iyi ve kesin orjinal olan membranlardır , qr kod ve uygulama ile kontrolü yapılabilir . Eğer şebeke suyunuz çok kirli değilse ikisi arasındaki kalite farkını hissetmezsiniz .tüm filtreleri iki sistemde üniversaldır , yarın canının istediği filtreyi firmaya bağlı kalmadan değiştirebilirsin .

    İhlas alırım derseniz de platinum ve unique modeli de nsfli görünüyor . Lakin içindeki filtrelerin marka modelini bilmiyorum , iyidir kötüdür diyemem ama nsf onaylı olması açısından önerebilirim .

    Alternatif olarak puretron x master da alınabilir lakin satın almadan önce tankı pae tank olması istediğinizi hortum ve fittings bağlantı elemanları ile swun olacak şekilde değiştirmek istediğinizi ve ona göre fiyat almak istediğinizi söyleyebilirisiniz
    Post karbon olarak şu an pentek görünüyor sayfasında nsf onayı yoktur ama kalite karbonu vardır . İsteyene omnipure cl10 t33 ile değişim yapabiliriz diyor ve fiyatı daha uygun ve nsf onaylıdır, musluk olarak likuan tercih etmeniz menfaatinizedir . Bir de atık kısıcı 300 lük gelir , 420 lik ile değişim yapmanız da membran ömrünüzü attırır . Hat alma elemanları da plastik dnt kullanır Yukardaki iki firmada bu malzemeler bir tık daha kalitelidir . Fatura da alamayabilirsiniz. Eğer arıtma işinden anlamıyorsanız hiç uğraşmamak adına bioceralı Murica ya da softlime tercih etmenizi öneririm . Bir ekleme daha yapayım Housing kaplarında farklıklar mevcut. Satın alırken özellikle tankpack ya da cck olmasını istiyorum lütfen belirtin .Şeffaf takıntınız yoksa da hepisinin mat kaplar olmasını istediğinizi belirtin , şeffaflar biraz daha narin oluyor , mat olanlar daha dayanıklıdır. CCk nin şeffaf housing i de nsf onaylı da değildir. Onun için de ön sette kullanılan malzemelerin mat olmasına özen gösterin.

    Aklıma gelen bütün detayları yazdım , geldikçe de bu posta eklerim başa tuttururum , bu fiyat aralığında ne alalım diyenlere de örnek olur .

    Kafana başka cihaz takıldı ise onu ekle ona bakalım, bu cihazları önerme sebebim de üç firmadan da alışveriş yapmış biri olmam ve cihazlarının tüm detaylarını neredeyse hakim olmamdır .

    Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman dilim döndüğünce yardımcı olmak isterim .

    Ekleme forumdan bir arkadaşa 6 ay önce sanırım softlime aldırmıştım , bugün bi konuda bilgi almak için beni aradı ve o sıradaki istediğim videolarda softlime de dnt çekvalf ve pompa girişinde dnt dirsekleri gördüm . Normalde bu parçalar Lux plusta swun . Softlime almadan önce çekvalfin ve pompa girişindeki dirseklerin hala dnt mi kullanıldığını sorabilirsiniz.Dnt parçalarının da bu cihazlarda gördüğüme üzüldüm açıkçası . Selenoid de dnt marka Lux plus ile aynı . Selenoid olarak daha kaliteli tr de pek yok maalesef ama zamanla umarım bu parçalarda da iyileştirmeye gidilir . Bahsettiğim parçaları gösteren fotoğrafı da ekliyorum .




    Küçük bir ekleme daha yapayım . Biocera filtrelerde olan sorunlardan dolayı , eğer hazır sistemlerden alıyorsanız yapacak birşey yok ama toplama sistemlerden alacaksanız, cihazına şimdilik biocera filtresini dahil etmeyiniz . Zaten sonradan ilave edilebilir sisteme .
  • Hocam a-z ye yazmışsın, bilgilendirici olmuş. Herkes sizin gibi araştırmacı olsa keşke. Arıtma cihazı almak isteyenler için ön bilgilendirici ve uyarıcı bir içerik olmuş. Sizi tebrik ederim.
  • Emek verip vakit ayırdığınız için teşekkür ederim, gerçekten çok tatmin edici bir yazı oldu. Artık kafamda bir çok soru netleşti. Tebrik ederim.

  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Galip hocam. Değerlendirmeniz benim için önemliydi. Şeffaflığınız ve geri dönüşünüz için ayrıyeten tekrar size teşekkür ederim.
  • OkanMuratDemir kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ederim. Umarım işinize yarar.
  • su arıtma sistemi almak isteyip araştırma yapanlar için gayet güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık

  • ctnuyr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Çetin hocam .
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

    Galip hocam az öncebirşeyi farkettim bioceranın sertifika aldığı evraklar var mesela royal green sayfasında , tarih 2015 yılına ait diyor mesela su analiz raporu . Bunlar tekrar güncellenmemişti ? yakın tarihte yapılan güncel raporları nerede bulunur ?

  • Atık suya karşıyım hatta bence bu sistemler belirttiginiz pompasız yasaklanması gerek. 3 litre su için 30 litre atık döken sistemler var youtubeda.

    Alttaki ters ozmozsuz linkler ise kafamı karıştırıyor. Olur mu acaba diye




    https://www.netsuaritma.com/atik-su-uretmeyen-su-aritma-cihazi/

    https://www.springwater.com.tr/aqua-love-alkali-mineral-su-aritma-cihazi-atik-su-atmayan




  • tayfun91 T kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğim bir konu, ama araştırmaya fırsat bulamadım. Eğer faydalı bilgilere ulaşabilirseniz bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz.
  • Ben geçen sene bakıp Hotpoint Ariston UV cihazını tercih etmiştim. Amwayin de var daha profosyenel ama pahalı.

    Bir sene sonra bozuldu cihaz garantiye gönderdim bizde sorun yok dedi. Yüksek filitre değişim maliyeti çıkardı attım.

    Çok su içilen kalabalık aileler amwayin cihazını alabilir biz iki kişiyiz pahalı geliyor bana.
  • tayfun91 T kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama neye göre tavsiye ediyorsunuz? Filtrelerini, bağlantı ekipmanlarını vs biliyor musunuz? Cihaz hakkında tecrübeleriniz nedir?
  • Bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkür ederim. Ben de şuan arıtıcı almayı düşünüyorum. Araştırma aşamasındayım. Nsf onaylı diğer marka ve modeller hakkında bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz memnun olurum.
  • ilazım İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. İsim isim hangileri var pek bilmiyorum hocam hepsine ayrı ayrı bakmadım, sizin ilgilendiğiniz başka marka filtre vs ne varsa adını yazın beraber bakalım. C. C. K firmasının filtreleri, purefer markasının filtreleri ayrıca global water solution markasının imzası olan ürünler genelde nsfli. Bu saydığım markaları görmüştüm, konuda geçen filtrelerden daha ekonomiklerdir. Kalite olarak farkları mevcut tabi ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 4 Nisan 2022; 0:36:51 >
  • Siz araştırmışsınız bilginiz vardır diye sordum. Yazdığınız markaları da dikkate alacağım. İhlasın da nsf onaylı ürünleri var. Kullandıkları parça ve filtrelerle ilgili bilgi göremedim. Bilginiz var mı?

  • ilazım İ kullanıcısına yanıt
    Konunun Sonunda eklediğim konu başlıkları var, kaliteli arıtma cihazı filtre önerileri konusunda okumuştum sanırım, filtreleri her seri de farklı geliyor ve kapalı sistemdeki filtreleri sadece ihlastan alınanlar uyuyor gibi konuşmalar hatırlıyorum. YouTubeda da benzer videoları var. Hatırladığım iyi bir yanları yok. Forumda ihlas arıtma diye arayın, öyle de bulursunuz.

    Hatırlatma babında da bulduklarınızı buraya geri dönüş olarak eklerseniz seviniriz. Bilgilerimiz tazelenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 4 Nisan 2022; 0:38:25 >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    KS11 modeli için yorumunuz nedir? Filtreler ve tank nsfli galiba. Sitede ürün de nsf belgeli gibi bir abare var.

  • ilazım İ kullanıcısına yanıt
    Purefer marka filtrelerinin ellerinde olmadığı için c.c.k firmasına ait filtreler ile yardımcı oluyorlardı . Durumu netleştirmek için Çetin beyi arayıp sorabilirsiniz , Bir de sitede tankı tanpac ro-122 olarak görünüyor. Öyle mi Gelecek yoksa tr marka nsfli başka bir tank mı gelecek onu da sorun.Tank için söylüyorum ,Maaliyet sorunları nedeniyle bazı parçalar değişmiş ama site üzerinde eski bilgiler olabiliyor. Bağlantı ekipmanları için de bilgi almanızda fayda var . Nsf li bağlantı elemanları bu ay içinde gelecekti. Gelmişse ekonomik olarak tabi ki tercih edilebilir. Filmtek membran ve biocera zaten var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 10 Nisan 2023; 14:34:21 >
  • Güzel bilgiler var evet araştırmacı kişileri severim bende 2 sene önce böyleydim 👍😜
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Senin de az başını ağrıtmadım :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.