Şimdi Ara

12 yıl sonra Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yaptım ve neden sıfır almayı bıraktığımı hatırladım. :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir süre önce 2700x sistem toplarken Asus TUF B450 Gaming+ anakart almıştım. Sonra yurtdışından ikinci el bir 3900x aldım ve onu kullanmaya başladım. Sonra 3900x ofiste lazım oldu. Ofise taşıdım. Evde PC kalmadı.


    Elimde 2700x olduğu için, 16gb ram aldım. NVME, PSU zaten vardı. Geriye bir tek anakart kalıyor.


    -------------


    İkinci el anakart bakarken düşüğün de adisi bir MSI B450 anakart buldum Vatan'da. Kargo dahil 390TL idi. Sıfır. Şaşırdım. 30 dolar altına anakart. "Stok temizliyorlar herhalde" diye düşünüp aldım.  Mal geldi. Kurdum. Ramin birini görmüyor.  3900x'i diğer sistemden söktüm (AMD işlemcilerde ram kontrolcü işlemcinin içinde). Onu taktım. Onda da görmüyor. 2700x'i 3900x'in takılı olduğu sisteme taktım. Herşeyi görüyor. Ramleri taktım görüyor. Dolayısı ile anladım ki anakart bozuk. Geri paketledim. Koydum kenara. Açtım sarı siteyi. 950 liraya gittim Asus TUF B550 aldım. 3900x'i ona kurdum. 2700x'e de Tuf B450'yi kurdum. Temiz oldu.  


    Namuslu bir insanın yapacağı gibi, Vatan'a anakartın arızalı olduğunu söyledim. Vatan'a teslim ettim. Servise yolladılar. NŞA'da, malı internetten aldığım için bir ihtimal çift ram takmazlarsa arıza anlaşılamayacağı için iade edebilirdim.  Bunlara sonuna kadar müstehak aslında. Neyse, bugün mesaj attılar. Servis kullanıcı hatasından ötürü pin soketinin yamulduğunu ve 290TL'ye değiştireceğini söylemiş. Reddettim. Zira anakart çalışıyor. Tek slot ram takacak birine zaten 150'ye elimi öpene okuturum. Bu durumda 290TL vermek mallık olur.


    Vatandaki elemana da yazık oldu. "Sizden neden 12 yıldır alışveriş yapmadığımı hatırladım. Allahtan 390 liralık dandik anakart. Neyse artık. Paramla sizinle dalga geçme hakkı satın almış oldum. Bunu her yerde yazar, çizer, sizinle kafa bulurum." dedim.    Şöyle ki, insan aklı ile alay ediyor teknik servis. Vatan da buna uyuyor. AMD işlemcilerde pinler işlemcide. Anakartta soket var. Anakarttaki soketi bozabilmeniz için ya anakartın üstüne ağır bir şey düşmesi lazım, ya deliklerin içine iğne sokmanız lazım, ya da pini eğik bir işlemciyi anakarta zorla takmanız lazım. Ben, bir bilgisayardan söktüğüm işlemciyi takmışım. Bunu da ifade ettim. Neyse Vatandaki eleman hala zırvalıyor, "servis yamuk soketin resmini yollamış" falan diye. Kesin doğrudur, ona lafım yok da, bunu benim yapmış olma ihtimalim yok.   Bir anakarttan söktüğüm işlemciyi bu anakarta takıyorum. Çalışmayınca o işlemciyi geri eski anakartına takıyorum. O anakartta çalışıyor. Bu anakartta çalışmıyor. Hassirelle yani.


    Şimdi kart gelince gidip teslim alacağım bir ara. Sırf eğlencesine kamerayı tepeye koyup, kayda başlayacağım. CPU soketini kamera önünde açacağım. Ben de hasarı kamera ile aynı anda göreceğim. Ve sonra gözümde büyüteç, elimde cımbız o hasarlı soketleri düzeltip, soketi geri kapatıp test yapacağım. 10-15 dakika maksimum diyorum. Ne dersiniz? Ram soketlerinden biri çalışmadığı ve anakartın kalan her şeyi çalıştığı için oradaki soketlerden maksimum birkaç tanesi eğik olabilir. Muhtemelen üretim sırasında oluşmuş bir hatayı gidereceğim ve sonra da kartı isteyene 250 liraya satarım kardeşlerim. Sıfır anakart. Garantisi var da, sen gene de yok de. Malum. Burası Türkiye. Bu tiplere güven olmuyor.


    -----------------


    Birincisi Vatan'ı dükkana girince, standardın azıcık dışına çıksan aradığını bulamıyor olmam yüzünden bırakmıştım. "Daha çok genele hitap eden vasat dükkan" modeli sinirimi bozduğu için bıraktım. İyi ki bırakmışım be ya!?


    Türkiye'de genel olarak sıfır ürün almayı da servislerin bu enteresan yapıları ve satıcıların da buna ses etmemesinden bırakmıştım. Malın garantisi var da, ne kadar var yani. Anlatabiliyor muyum? 2000 liralık anakart da olabilirdi. 20 gün ortada kalabilirdim. Paranla rezil olmak bildiğin. İkinci el daha temiz. Çalıştığını bildiğin malı alıyorsun aga. Sorun yok yani.   Bir de tabi ABD'de ikinci el bayağı ucuza oluyor denk getirirsen.


    Neyse, anakart gelince tamir videosunu buraya atarım. İki eğlenir, goygoy yaparız.


    Söz konusu teknik servisin adı da "Servis Noktası Servis Hizmetleri bıdı bıdı bıdı A.Ş" ben onlarla muhatap olmadım. Vatan ile muhatap oldum. 12 yıl sonra ilk defa Vatan'dan alışveriş yaptım. Son 12 yıldır pc malzemesi anlamında sadece bu anakartı sıfır aldım. Bozuk çıktı ve garantiye girmedi.   Daha da güzeli: Son 12 yıldır bozulan/bozuk çıkan tek pc malzemem (ömrü dolan HDD'ler hariç).


    --------------


    27 dolara anakart bir enteresandı zaten. Kendim de az kaşınmadım.  








  • 2014'de ucuz r9 270 aldığımı sanarken iptal etmişlerdi...:) O gün bugündür sadece acele işim olduğunda vatan'ı kullanıyorum (termal macun vb.).

    Konuyu da buldum... Aramızdan biri almayı başarmış, mutlu oldum:)

    https://forum.donanimhaber.com/r9-270-dual-x-oc-209tl--97660697



    Valla teknik servislerine yolum düşmedi ama satış temsilcilerini cımbızla çekiyorlar herhalde:)

  • @Huseyin-ZST en son ne oldu hocam  

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Malzeme geri teslim almaya hazırmış. Aldığımda bir video çekip kafa bulacağım.


    Kendime krallar gibi Asus tuf b550 aldım ikinci el. Ana bilgisayarıma onu taktım. Bu dandik kartı ikinci bilgisayar için almıştım. Ona da ana bilgisayarımdan çıkan tuf b450'yi taktım.


    Artık sanıyorum bir 12 yıl daha bu şapşallardan alışveriş yapmam.  300 lira için kendi ayaklarına sıkıyorlar. Haberleri yok. Sanıyorlar ki mahkumuz. Halbuki Türk gümrüğü kevgir olmuş.  


    Bunu almışken 6 yaşında bir de su soğutma kiti aldım leş parasına. 450 lira verdim. 28cm radyatörlü bir corsair kit. Üstünde iki adet baba fan da var. Sırf onlar 250 lira eder. Satan çakal ava giderken avlandı. Suyu eksilmiş biraz. Aleti söktüm, şırınga ile saf su ekledim. Pompa bıçağını temizledim. Bloğun tabanı çizik içinde idi. 6000'lik su zımparası ile ayna gibi yaptım bloğu. Üç boyutlu yazıcıda am4 soket aparatı bastım. 3900x'de kullanıyorum. Allah bu "avcılar"dan razı olsun. 470 liraya babalar gibi su soğutmam da oldu.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    videoyu buraya da at hocam neresi yamulmuş merak ettim dediğin gibi am4 anakartlarda pin yok ki inteldeki gibi. ram slotundaki pinler olmasın bunların dediği   onun dışında gümrüğe de gerek yok bir çok farklı satıcı var türkiye'de. ikinci elde görüyorum bazen vatan faturalı falan yazıp fiyat şişirmeye çalışıyorlar sanki oradan olunca ne oluyorsa aha gördük.  

  • Son 10 yıldır Vatan'dan sadece geçen ay MSI monitör aldım. O da seri sonu, kapalı kutu ve piyasa fiyatından 2000TL altında idi.

  • yıllar önce soket 2021 moboda (ne tesadüf, o da ömesay) aynını yaptı vatan. (2011 yılı)

    aağğğbiii teşşir ürünü ama tertemiz vallaaaa... (yersen)

    mallığıma, açtırıp kontrol etmedim tezgahın üstüne koydurup.

    servisti ottu b*ktu uğraştık, gerçi halen çatır çatır çalışıyor (o zamanki ömesay servisi kıyağı) ama başta tiskindirtti kendinden.

    şimdiki aklım olaydı, o kartı reyondakine başka tarafından yedirtirdim.


    o gündür bir reklamcı olarak vatanın reklamını çok sıkı yapıyorum...

  • @Huseyin-ZST konu hakkında bir gelişme var mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.