Şimdi Ara

P121 hata kodu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar dostlar,

    Bugün biraz gezelim diye dışarı çıktık, başımıza garip bir şey geldi.

    Araç ilk çalıştığında bir şeyler olduğu sinyalini verdi zaten. Biraz sarsıntılı ve dalgalanmalı çalıştı ama biraz sonra normale döndü. Yaklaşık 3-4km gittikten sonra birden motor arıza ışığı ve hill holder/asr/esp devre dışı diye ikaz verdi. Araç 3000 devirdi geçmiyor. Elm327 ile temizledim birkaç kez ama bir türlü düzelmedi. Ustamı aradım, gaz kelebeği temizliği mi gerek dedim. Temizlik ile hallolmaz o iş, değişim gerek dedi. Bu ay ceza da ödedik, ağır bakımlar da geldi. Sizce ne yapılmalı?

    Daha önce bir kez daha böyle oldu ama kod silince düzeldi. Araç 1.4 t-jet linea.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • aküyü ölçtürün

  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Akü yeni değişti hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncel

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mondeoda oldu benzeri hocam rolatide çalışıyor gaz pedalı devre dışı kalıyordu, motor arızası yazıp hiç çalışmıyordu, gaz kelebeği pozisyon hatası falan çıkıyordu bilgisayarda
    Tamirci söktü spreyle içini dışınıi, kartını falan komple temizleyip taktı sonrasında yaklaşık 50 bin bindik bi şey olmadı öylede sattık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle basit bir sorundur hocam. Gaz kelebeği temizliği işi çok işe yaramıyor diyorlar genel olarak. Değiştirmek şuan bayağı ağır olur benim için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt
    düzgün temizlenip kalibrasyon yapılırsa sıfır gibi olur, ya da pedal sensörüdür. fiat üzerine master yapmış usta bulup gidin. kimisi kelebeği temizleyip kalibrasyon yapmıyor, kimi de üstünkörü temizleyip bırakıyor sizin usta da muhtemelen öyle biri. yaza düğünü olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Valla bi oğlanı var yanında çalıştırdığı ama henüz evlenecek yaşta değil 😅

    En son çare temizlenecek hocam. Şuan parça değişimi için hiç uygun vakitte değilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam o nasıl usta ya her 3000 dk/dvr i geçmeyen arabanın boğaz kelebeği mi bozuluyor? bir sürü etmen var merak ettiğim şey neden direkt gaz kelebeği temizliği gerek diye sormanız? daha önceden temizlenip tekrardan bu arızayı çıkarttığı için mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exommas -- 31 Mart 2022; 22:29:15 >
  • Exommas kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam. P121 arıza kodu gaz kelebeği mutlak konumu veya pedal konum sensörü ile alakalı bir durum. Sorun genelde gaz kelebeğinin açılıp kapanmasındaki aksaklıktan meydana geldiği için böyle düşündüm. Ama tabi sıradan bi soket temassızlığı dahi olabilir. İhtimaller üzerinden giderek böyle bir şey sordum ustaya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GÜNCEL

    Bugün hanımın sınavı vardı. Onu beklerken boğaz kelebeğinin oradaki soketleri yerinden çıkarıp geri taktım. İkinci seans sınavı için başka okula gitmemiz gerekiyordu. Marş basınca o tekleme olmadı ama arıza ışıkları yine yandı. Yolda normalde 3000 devir geçmeyen araba rahat gitmeye başlamıştı ama. Durur durmaz hata kodlarını sildim. Tekrar marşa basınca sorun tamamen çözülmüştü.

    Malumunuz, ülkemizde şehir içlerinde bile yollar köstebek yuvasına dönmüş durumda. Köylerdeki yollar daha büyük facia. Muhtemelen sert geçtiğim bir çukur sebebiyle soketlerden biri yerinden oynadı. Çıkar-tak yapınca düzeldi. Türk usulü tamirat yine günü kurtardı. Ustaya gitsem kim bilir nasıl bir fatura çıkacaktı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuş Kafası -- 2 Nisan 2022; 13:53:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam cevap yazarken söylemek istediğimde buydu aslında siz geri dönmüşssünüz görmüştüm ama bazı çok bilmiş ustalar var forumda arabayı görmeden direkt şurası bozulmuştur der   pek onlarla uğraşmamak için geri dönmedim açıkcası sorunun çözüldüğüne sevindim. Hocam soket girişinin ucu sıkı geçicek şekilde olur takınca çıt sesini duyarsınız çentik vardır yani o kırılmış mı kontrol etseydiniz iyi olur bazı modellerde bu sorun olabiliyor zamanla gevşeyip çıkabiliyor haliyle tırnağıda kırıyor eğer kırıldıysa türk işi klipsle tutturursunuz sağlamca

  • Exommas kullanıcısına yanıt
    O kadarına dikkat etmedim hocam ama gerçekten ilaç gibi geldi bu durum bana. O dakikaya kadar agresif, çirkef, pis herifin tekiyken birden bire melek oluverdim. 😅 Biz bu arabalara gerçekten fazla bağlanıyoruz galiba.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle hocam arabanın ufak bir yerine taş gelip boyayayı kaldırsa insanın içine dert oluyor bunun sebebi ise maliyet :) müsait zamanınızda kontrol edin hocam bi de tekrar çıkıp kasnaklara falan takılır sonra daha çok uğraşmayın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.