Şimdi Ara

trafik kazası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir yakınım geçtiğimiz haftasonu kaza yaptı. Karşı taraf kırmızı ışıkta geçmiş ancak geçtiğini tam olarak ifade etmemiş trafik polislerine. Biz yeşil ışıkta geçtiğimizi ifade ettik. Karşı tarafın kırmızıda geçtiğini gören şahitler de vardı. Ancak onların görüşünü almadı polis. Bugün sonuçlanan rapora göre trafik polisleri tam olarak karar verilemediğini yazmış. Eksper atanması için dava açılması gerekiyormuş sanırım 3 gün içinde. Bizim aracımız perte yakın ön hava yastıkları açık. Daha önce böyle durum yaşayan var mı? Süreç nasıl devam ediyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Trafik polislerinin görüş bildiremediği durumlarda iki tarafın sigorta şirketleri tarafından atanan eksper ve araştırma takımı ( ki bunların çoğu eski polis veya asker ) olay hakkında araştırma yapıp bilgi topladıktan sonra sonucu SBM'ye girer.


    Atanan eksper/araştırmacılar her iki tarafı da arayarak veya direkt yanına giderek beyanda bulunmasını isteyecek hatta olay yerine bile gidilmesini isteyebilir.


    Varsa etraftaki esnaflar görgü şahitleri vb. ve güvenlik kameralarını inceleyecekler.


    Kazanın oluş şekli, ilk darbenin alındığı nokta, ilk darbenin alındığı sırada hangi aracın nerede olduğu, kaza yerine ait fotoğraflar vb. gibi bir çok etkeni göz önünde bulundururlar ve SBM sistemi üzerinden daha önce orada gerçekleşen kazalarda emsal alınabilir.


    Karar verme aşaması aşağı yukarı bu şekilde gerçekleşecektir. Aksi bir durum veya memnun olmadığınız bir sonuç aldığınızda sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapabilirsiniz.

  • Malik the Mafia kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Şu aşamada biz kime başvuracağız. Bu işlemler kendiliğinden mi devam ediyor? Sigorta şirketi net bilgi vermemiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun...


    Araç kamerası şart...Gerçi ne kadar delil kabul edilir,o da ayrı konu...

  • serhatcn kullanıcısına yanıt

    Kazaya ait tüm evrakları, hasar dosyasının açıldığı servise teslim ettiyseniz ve hasar dosyası açıldıysa sizin yapacağınız bir iş yok. Az önce de yazdığım gibi belki araştırmacı veya eksperlerden biri sizi arayıp bilgi almak isteyebilir. Bunun dışında bekleyip sonucu görmeniz gerekiyor. Bekleme aşamasında ilgili sigorta firmalarını arayıp dosya hakkında bilgi isteyebilirsiniz.


    Eksper ataması yapılmış mı ? Yapıldıysa araştırma başlamış mı ? Araştırma için ön görülen süre nedir ? Şirketler arası mutabakat durumu nedir ?


    gibi bazı sorularla durumu anlamaya çalışabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.