Şimdi Ara

Arctic Liquid Freezer II 360 mm Sıvı CPU Soğutucu 1801TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.275
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Arctic Liquid Freezer II 360 mm Sıvı CPU Soğutucu 1801TL

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ütü makinasına benziyor sanki:)

  • Arseyus kullanıcısına yanıt

    işlemci ütüsü zaten bu Arctic Liquid Freezer II 360 mm Sıvı CPU Soğutucu 1801TL 

  • Her kasaya uyumlu değil radyatörü çok kalın. performans olarak güzel .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 25 Mart 2022; 14:45:20 >
  • Üst seviye 5900X-5950X gibi Ryzen işlemciler dışında tüm Ryzen serisi için aşırı gereksiz bir soğutucu. Intel tarafında da herhangi bir K işlemci için alınabilir.

  • Bunu mu yoksa noctua nh d15 mi almalı bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rechno kullanıcısına yanıt

    Kasanın üstü 360mm sıvı soğutma destekliyorsa tabi ki bunu al yok ön tarafta takarım dersen alma çünkü kasa içi hava sirkülasyonunun içine edersin.

  • Arctic'in radyatörleri normalden daha kalın, alırken ''360 sığıyor yazmışlar, sığar o zaman'' diye almayın. Ölçün biçin çünkü anakartın soğutucuları falan engelleyebiliyor.



    ARCTIC'in soğutucuları çok iyidir

  • 5900x ile kullanıyorum çok iyi bir soğutucu fanlarıda iyidir

  • Alınabilecek en iyi AIO şuan.

    (Genel olarak LF2 serisinden bahsettim, tabii ki ne kadar büyük olursa soğutması o kadar iyi oluyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 26 Mart 2022; 13:16:22 >
  • 420 liğini 2100 e denk getirip koyacak kasa bulamadım diye iptal etmek durumunda kaldım iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum 280liğini aldım ben de tepeye montaj ederim diye. 360 lıkla aynı performansı veriyor diyorlar.

    @RTX3080TI
    Sizin yorumunuzu alabilir miyim şu meseleye bir nokta koyalım.

    Hocam tepeye mi montaj yapılmalı? O kadar farklı yorum var iki kararsız kalıyor insan : ön tarafa takılırsa cpuyu daha iyi soğutur fakat gpuyu soğutmaya yardımcı olmaz, genel olarak gpu, cpudan daha fazla ısınır bu nedenle kasanın tepesine montaj edilmesi daha uygun olacaktır, hem ortamı soğuk tutacak hem gpuya da etkisi olacak şeklinde yorum okudum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 420mmlik soğutucuyu takabileceğiniz sayılı model var hocam ve hiçbiri de ucuz modeller değil. AIO öne takılırsa cpu bi kaç derece daha serin olur evet ama kasanın içi ısınır bu seferde, işlemci 5 derece serin olacak diye ssdden rame her şeyi 10 derece daha sıcaklaştırmak çok mantıksız bence.

  • Hocam fazla kafa karıştırmaya gerek yok sıvı soğutmanın takılacağı en mantıklı yer üst paneldir. Hangi kasa olursa olsun önden içeri temiz hava girmeli, üstten ve arkadan da çıkmalı bileşenleri en serin çalıştıracak hava sirkülasyonu bu şekilde sağlanır. Farklı fan konfigürasyonlarında cpu ve gpu yu daha serin çalıştırabilirsin hatta ön panele sıvı soğutmayı taktığın zaman gpu kaynaklı ısınıp yükselen havaya maruz kalmayacağı için ciddi anlamda daha serin de çalışabilir fakat cpu yu daha serin çalıştırırken tüm sistemi de daha sıcak çalıştırırsın.

  • Bir ara hava soğutmanın aslında sıvı soğutmadan daha iyi olduğu yönünde bir haber çıkmıştı sanki.

  • Bu soğutucunun daha iyisi, aynı modelin 420mm radyatörlü olanı. Hele ki bu fiyat mertebesinde RGB derdi olmayan için gözü kapalı alınması gereken bir ürün. Üstelik VRM soğutması da birçok ürüne göre ciddi bir artı. Özellikle üst segment işlemci kullananlar için muazzam.


    İhtiyacı olan düşünmeden alsın. Radyatör kalınlığı normal sıvı soğutmalarda daha fazla ve çok ciddi katkısı oluyor soğutmada. Ayrıca fanları gayet sessiz. Ben bile hala Galahad'ı salıp bunu mu alsam diye ikilemdeyim saatlerdir.


    Edit: Şu an 1770TL'ye geliyor. Aldım 1 adet Galahad 360 ile kıyaslamak için. Beğenmezsem iade ederim 3-4 hafta içinde. Teşekkürler haber eden arkadaşa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 26 Mart 2022; 1:22:2 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin işlemci nedir,


    Hali hazırdaki soğutma gayet iyimiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt

    Hocam bende Ryzen 7 5800X var işlemci olarak. Voltaj auto ayarda, ama TTP:170W. Curve Optimizer ile en hızlı iki çekirdek -28'de, kalan çekirdekler -29'da offset olarak. Bu halde gayet temiz çalışıyor ve bence çok iyi benchmark skorları alıyorum (Cinebench R23: 1660 / 16000; CPU-Z: 675/6830). Sıcaklıklar da bu sentetik benchmarklarda pik noktada 85°C altında ve oyunlarda ortalama 60°C civarında.


    Zaten bu soğutucuyu sipariş ettikten sonra RGB düzenini bozacağım için sıfırdan aRGB fan almam gerekecek o radyatörden hava geçirebilecek (min 1000TL). İlk aşamada salt soğutma performansına bakıp ona göre karar vereceğim. Eğer ki 5°C falan indirirse sessizlik için o fanları alıp parasını öderim. Kasam masamın üstünde yanda durduğu için sessizlik çok daha büyük bir kriter benim için.

  • Rechno kullanıcısına yanıt

    Noctua NH-D15 chromax kullandım Ryzen 5 5600X ile, işlemci voltajı 1.275'e sabitlediğim halde 61-62 derecelerdeydi, voltajı serbest bırakınca 66 dereceye falan çıkıyordu. Sonra onu sattım bu soğutucuyla kullanıyorum 5600X'i, oyunlarda 46-47 derecelerdeydim. Noctua'yı çok severim, kasamda 6 tane fanı takılı hatta ama artık üst seviye sistemlerde Noctua CPU soğutucularının devrinin bittiğini düşünüyorum. Belki ITX sistemlerde küçük radyatörlü soğutucuları kullanılabilir, NH-L12 gibi. Fan konusunda ise hala üzerine tanımıyorum.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.