Şimdi Ara

Anlasmali Bosanma Mal Rejimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba 19 yillik evliligimi noktalama karari aldim ve anlasmali olarak bocanacagiz, mal rejimi ile alakaki protokolde takildigim noktalar var.


    Evlilikten sonra alinma 4 ev 2 yazligimiz var. Ben 1 ev ve 1 yazliktan kesinlikle hic bir talepte bulunmuyorum ve bunu belirttim protokolde.


    Esimin ve oglumun ikamet ettigi evde kalmalarina devam edecekler ve satilmasi durumunda %50 hak istiyorum diye yazdim, ayni sekilde yazliktada temmuz ve agustos aylarinda esim ve oglum diger zamanlar ben kalacagim ve satilirsa yine %50 bolusecegiz diye yazdik. Simdi bu ev ve yazlik esimin uzerine ve bosandiktan sonra benim imzam olmadan bunlari 3.kisilere devredebilir.


    Diger 3 ev benim uzerime ve onlarin 1 tanesi ve diger yazliktan birsey istemiyorum, k.valide oturuyor, diger iki ev benim kullanimimda ve satilirsa %50 diye belirttim


    Esimin ikamet edecegi ve 2.5m ve yazlikta 2m ediyor. Bana kalan 2 ev toplasan 1m etmiyor. Bu durumda onun kullamina biraktigim evleri bosanmadan sonra satilmamasini nasil saglarim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu maddenin mantığı nedir güzel bir kural bir ihtilaf oluşturmaz. Satış bedelinin %50 kısmı tartışmaya ve yoruma açık.

    Düşüncen pratiğe dökülse mesela bence hiçbir koruması olmayan bir madde varsayalım taşınmaz satıldı değeri 1 milyon TL tapuda görülen 10 bin TL senin hak 5 bin TL veya bağışladı ne olacak elin boş madde şu an yürürkükte olsa seni korumayacak boş bir düzenleme olurdu. Muvazaa uyuşmazlığı çıktı hemen...

    Olması gereken o taşınmazlar paylı mülkiyete 1/2 geçerek paylaşılır konutu almak isteyen mecbur 2 hissedardan alacak anlaşma olmazsa biri satmak istemezse vs ortaklığın giderilmesi ile çözüme gidilecek. Yada taşınmazlar değerine göre paylaşılıp nakdi değerine göre denk olmazsa bir taraf diğerine tazminat ödeyecek.

    Bu arada taşınmaz malikinin bedelin %50 sini üçüncü kişiye vermesinin tasarruf yetkisini kısıtlamadığını düşünüyorum, sadece bedele ilişkin ve mülkiyet ön planda olmadığı için örneğin koşula bağlı bir soyut borç sözleşmesi gibi yapılabilir bedelinde koşul nispetinde belirlenebilir olması sorun olmaz ama aksi yönde bir düşünce mevcutsa kısıtlayıcı olduğu değerlendirmesinde sözleşme maddesinin geçersiz olduğu sabit olur. (Tasarruf yetkisi ancak kanuni düzenlemeler çerçevesinde kısıtlanabilir)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Cevabiniz icin tskler ama tam anlayamadim. Tapuyu yari yariya bolmeminmi iyi olacagini soyluyorsunuz. Hali hazirda tapuya gidip ortak tapu yaptirmam mi iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşmalı boşanma protokolü boşandıktan sonraki tüm medeni hayatınızı etkileyeceği için bir avukattan destek almanız tavsiyemdir. Kendi başınıza hazırlayacağınız protokol sebebiyle ileride başınızın ağrıması muhtemel olacaktır.

  • Tek tavsiyem avukatsız sakın protokol yapmayın.

  • Böylesi önemli bir konuda mutlaka bir avukattan yardım alın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.