Şimdi Ara

Tripod Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Sifiri 650-700 TL olacak sekilde hangi tripodlari onerebilirsiniz? Daha kaliteli ama 2.el bandindan bu fiyata satilan urunlerde onerebilirsiniz. Manfrotto urunlerini pas geciyorum cunku cok zamlanmislar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Manfrotto biraz pahalı gerçekten. İyi tasarımları, yaratıcı fikstürleri var, işte tam bu beni hızlandır/kolaylaştır/hafifletir ürününe denk geliyorsanız değerlendirilir. Klasik bir modelde Manfrotto genelde pahalı kaçıyor bence. Tasarım ağırlıklı firma.


    Velbon tavsiye edebilirim. Eski İngiliz markası, çok iyi tripodları var. Eskiden stabilite yönünden en iyisiydi. Sağlam bir şey için video tripodları bile o fiyatlara bulunabilir. Tabii yakından görmek yine de tavsiyem.


    Slik... İyi veya ucuz modelleri var. Hep biraz kafa karıştırmıştır. Bu da eskilerden. Modeline göre bakılabilir. Küçük tripodunu aldım, fena değil, büyük asansörlü bir tripodunu da uzun süre kullanmak zorunda kaldım. Makarna gibiydi, eski Velbon'umdan sonra işe yaramaz diye düşünüyordum, hiç bir zaman güvenimi kazanamadı... ama işe yarıyordu. Dikkatli kullanınca bir pixel bile kaymıyordu pozlar.


    Sirui. Obkjektifleri de olan yeni, büyük bir marka. Yeni detaylara el alışkanlığım olmadığı için kendim pek değerlendirmedim ama stabiliteleri, malzeme, üretim, vidalar, fikstürler, hizalar kaliteli.


    Başka iyi yeni markalar da vardır. Benim bildiklerim bunlar. Klasik marka olsun, bildiğimiz tripod olsun istiyorsanız da Slik'in iyileri ve Velbon bence Manfrotto'yu aratmaz.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Tesekkur ederim yorumunuz icin. Slik ve velbon markalari genelde benim baktigim fiyat araliginda var. Tabii bu fiyatlara satilan olan modelleri kaliteli midir degil midir bilemiyorum maalesef. Artik internette insanlar 100-150 liralık tripodlari bile deli gibi övme noktasina gelmis.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Ne için kullanacağınızı yazmamışsınız. Video mu çekeceksiniz yoksa fotoğraf mı? Tripodlarda bir sürü kafa modeli var. Bunun dışında kafası sabit(değişmeyen) modelleri de var.

    Tripod boyu 1.70cm mi istiyorsunuz 25cm mi? Macro, still life, spotting, uzun pozlama vs gibi bir çok konu için farklı tripodlar ve başlıklar var. Yani siz ne tarz fotoğraf veya video çekmek istiyorsanız ona göre tripod almalısınız. Elbette makinenizi ve lensinizi taşıyabilecek kapasitede olması en önemli kriter. Fakat 700TL ye kafası değişebilen almanız zor diye düşünüyorum, belki ikinci el bakmanız daha mantıklı olur.

    Benro da güzel markadır bu arada.


    syg.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.