Şimdi Ara

Hız Aşımı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar, Bugün hiç beklemediğim bir ceza geldi.

    Şöyle ki; 16.03.2022 tarihinde Manyas - Gönen yolunda seyretmekte iken karşıma birden radar levhası çıktı. Zaten orada radarla karşılaşma ihtimalim olduğu için 110-120km/h ile seyretmekte idim. Radar levhası ile hızımı aşağı yukarı 90-95km/h civarına düşürdüm. İlçeler arası tek gidiş-geliş olan yolların hız sınırı otomobil için 90km/h olduğu için içim rahat şekilde geçtim. O sırada benim bu hızım ne trafiğe bir etkide bulundu, ne de o sırada orada herhangi bir yoğunluk vardı. Fakat bugün evime 51/2c maddesinden %50 hız aşımı sebebiyle 1823tl ceza geldi.

    Şimdi ben bu cezaya itiraz edeceğim. Radarın bulunduğu yerdeki hız limitinin 30km/h olduğunu tahmin ediyorum ama şehirler arası bölünmemiş yollarda böyle bir hız limiti uygulamak makul mu? İtiraz edeceğim zaman nasıl bir itiraz yöntemi kullanmalıyım? Ek olarak görüntü de alınmış, bunun benim aleyhimde bir etkisi olur mu? Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

    Not: Böylesine mali yönden sıkıntılı dönemlerde cebimizdeki paraya bu şekilde haince göz dikenlere lanet olsun!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gönenliyim ilk defa orada bir radar duydum. en fazla gönen çıkışında şimdi yeni hastahanenin olduğu yerde çevirme olurdu. yeni yolun parası böyle böyle çıkacak demek ki.


    tam olarak nerede yazdıklarını düşünüyorsun ? kalfaköyün oralarda mı yazdılar acaba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cornfield -- 21 Mart 2022; 19:34:41 >
  • cornfield C kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, diğer istikamette. Konuda yanlış belirtmiş olabilirim belki. Manyas-Gönen istikametinde, tam salurun oralarda. Akçaova'dan doğru Bandırma'ya gidecektim. Orada bazen görüyordum radar olduğunu ve ilk kez ceza yedim. Ama ömrümde yediğim en saçma ceza oldu. Tek tük arabaların geçtiği yeri, üstelik de anayol üzeri olmasına rağmen nasıl olurlar da 50km/h veya 30km/h üzerinden değerlendirebilirler, aklım almıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

    yerleşim yeri sınırı olarak mı görünüyor ora acaba ? navigasyondan bakmak lazım . iyice tuz koktu valla .

  • Muhtemelen cezayı hız sınırı bölgesinde kesmişlerdir, itirazdan netice çıkmaz.

    Güncel radarlar trafiği düzene sokmaktan çok para toplama amaçlı konulmuş. İlçe girişine (daha girmeden) 70 eds koyuyorlar, ilçe içinde 100-120 basıyor millet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cornfield C kullanıcısına yanıt
    Valla ne göründüğünü bilmiyorum. Tek bildiğim, oradan denetçiler veya kural babaları dahil kimsenin levhada yazan hızda geçmediği. Ben geçtikten sonra da muhtemelen kaldırmışlardır radarı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

    hep söylerim millete 50 ile geçti diye ceza yazan ekip arabası bile oraya giderken 50 ile gelmiyor . haram olsun deyip geçeceksin artık .

  • Yav hocam düz yolumda gidiyorum. Başka araç yok, trafiği tehlikeye sokacak bir hız yok, yol şehir içi değil ..... Yani daha ne kadar saçmalanabilir bilmiyorum. Kmlerce 82 hız sınırı koyulan yerler var. Madem öyle, neden var bunca duble yol?


    Tamam, 200 de gitmeyelim ama o yolda hangi babayiğit 50 ile gider, hangi adam gibi adam levhaya riayet eder ki? Bunun adı aynı zamanda işgüzarlık. Madem o kadar kural müptelasısınız, koyun sabit radar da herkese eşit muamele olsun. Benden 1 saat sonra geçen servis araçları veya süt toplama kamyonları rahat rahat basarken ben 93km/h ile ceza yiyorsam, haram olsun derim...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cornfield C kullanıcısına yanıt
    Yazık, çok yazık. Şu para en çok bu ay veya taş çatlasın önümüzdeki ay beni az buçuk zora sokar. Mesele para değil, haksızlık. Bu ay biraz hesapta olmayan şeyler sebebiyle kıyafet alışverişimizi önümüzdeki aya sakladık. Artık bayramdan sonraya kaldı yine...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cezada tespit edilen hız bilgisi de yazmalı. 100 kilometrenin altındaysanız hız sınırının 50'ye düştüğü bir noktadan 80-90 ile geçmiş olabilir misiniz? Bağlantı yolları, dönel kavşak vb noktalarda hız sınırı düşebiliyor.

  • Mythology kullanıcısına yanıt
    Hocam normal şehirlerarası çift şeritli yol (bölünmemiş) üzerinde dönel kavşak üzerinde radar aracı vardı. Bana gelen evrakta 93km/h yazıyor ama tahmini hızım 86-87 civarıydı. Şehirlerarası yolda hızın 90'dan bir anda 50'ye düşürülmesini beklemek de bile bile, göstere göstere milleti tuzağa düşürmek resmen. Yani o kavşak içinde 50 olsa, bir adım ötesinde 90 olsa neyi değiştirebilir ki bu durum? Hangi trafik durumunu düzenler veya kazayı engeller? Üstelik de işlek olmayan bir yolda...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun hocam anlatımınızdan tuzak radar gibi duruyor, duble yollarda köy girişlerinde önce 70'e sonra 50'ye düşer hız sınırı, tuzak radar 50'ye düşen yerlere kurulur

    bozüyükte tedes radarları ilk çıktığında duble yolda 107 ile kırmızı flaş patlamıştı, hızı 110'a sabitleyince gps'te 107 çıkıyor benim, 1 hafta sonra ceza geldi, duble yolda hız sınırını 90'a düşürüp sabit radar kurmuşlar, sonra millet öğrendi yeni radarları da bizim için iş işten geçti

    belediye %15ini alıyor cezanın diye haberler çıkınca düzenlediler biraz, geçen sene geçtim hız sınırını 110'a çekmişler, malesef ceza kesme yöntemi bile doğru değil

  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Geçtiğim yol bölünmüş değil ama 90'dan 50'ye bir anda hız düşürmek aşırı saçma değil mi? 70 diye bir levha hatırlamıyorum orada. Hatta 50 levhası var mı, ondan bile emin değilim. Cuma günü oralarda işim var, bakacağım mutlaka.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt

    konu sahibinin ceza yediği mevkiyi bi görsen kafayı yersin . bariz kasada para bitti el birliği ile doldurcaz artık cezası.

  • cornfield C kullanıcısına yanıt

    Konuyla alakası yok ama sizin oranın kokoreçi güzel olur. Kuzu mevsiminde benim için de yiyin :)

  • Nefret ediyorum şu hız sınırı muhabbetlerinden. Tamam olsun ama makul olsun arkadaş. Şehirlerarası giderken bile birden cart diye hız düşüyor.


    Yok araçla pusuya yatıyolar fln. Saçma sapan işler.


    Hele hele otobanda bu işi yapmıyolar mı? Bağlantı yolu yok ışık yok yaya geçidi yok o yok bu yok ama hız sınırı var.


    Bu arada maalesef bişey çıkmaz. Yaptın diyolarsa yapmışındır. Uğraşırım diyosan ayrı tabi ama bişey çıkacağını sanmam.


    Bi kere markete girince aracımı çekmişlerdi. Çekilen sokağa baktığımda uyarı levhası vs hiçbişey yoktu. İtiraz ettim cimere fln yazdım dönen yanıt levha olmasa bile kendi kanunlarında belli olan yerlerde bu işlemi yapabilmeye hakları olduğuydu. Levha olmasada olurmuş.


    İstanbulda da adım başı EDS var. Sürekli e-devletten kontrol ediyorum başıma bir iş geldi mi acaba diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fr.BJK -- 22 Mart 2022; 10:33:23 >
  • Oradan yola çıkış vardır köy yollarından falan yada dört yol ağzı vardır ileride. Zaten oraya durmalarının tek amacı ceza kesmek.

  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam işin kötü tarafı bugüne kadar istanbulda hiç ceza yemedim. Kural kaide bilen insanım yani. Hiç öyle uçayım kaçayım diye bir duruma da girişmiyorum. Tamamen haksız yere yazılan bir ceza dediğiniz gibi. Gariptir ki; şuan e-devlet üzerinden ceza görünmüyor. Ama sistemde bir sorun var, ama merhamete gelip düzelttiler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt
    Bana 1 sene sonra satalı 1 sene olmuş aracın cezası gelmişti. Yoklamaya devam et :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.