Şimdi Ara

Bu işin mantığı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyada yaklaşık 1,7 milyar islama inanan olduğu düşünülüyor,


    Bunların 1000/1 i islamı gerçekten içinden geldiği için inansa 17 milyon yapar


    Soru:bu 17 milyon sahi müslüman Allaha hergün dua ediyor ama neden dünyada savaş,açlık,zülüm bitmiyor?


    Ya bu 17 milyon bunların hiç birinin bitmesini istemiyor yada... yadası daha vahim




  • Kıyamet nasıl kopacak o zaman ? Kıyametin mantığı dünyada islam adına hiç bişey kalmayacak adım adım kıyamete yaklaşıyoruz işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dua etmek başlı başına ibadettir. Namaz kılmak, oruç tutmak gibi ibadettir. Dua etmek kulluktur. Allah yapılan duaları kabul eder. Nasıl ki namaz kılınca, oruç tutunca bir sevap yazılıyorsa dua edince de sevap kazanırsın. Zorluklara karşı manevi destek alırsın.


    Duada yapılan isteklerin yerine gelmesi ise sadece el açıp Allah'a yalvarmakla olmaz. Dua etmek, işin sadece manevi yönüdür. Eğer hiç bir şey yapmayıp sadece dua ederek isteklerimizin yerine gelmesini beklemek ahmaklıktır.


    Sadece el açıp dua edince istekler yerine gelseydi peygamber el açıp "Yarabbi şu düşmanı perişan et! Hepsini kahret!" diye dua ederdi. Hepsi helak olurdu. Zırh giyip kılıç kuşanıp harp meydanına çıkmaya gerek kalmazdı. Uhud savaşında bir hata yaptılar diye yenilmezlerdi. Üstelik çalışmalarına da gerek kalmazdı "Yarabbi bize karnımızı doyuracak yemek nasip eyleeee!!!" hooop yemek hazır.



    Ülen öyle bir şey olsa dünyada bir tane kafir kalmaz. Adam bakar ki müslümanın ettiği dua hemen yerine geliyor. Adam salak mı ki? Ben de müslüman olurum benim de istediğim hemen kabul olur öyleyse ben de müslüman olayım der.


    İşin özeti şu:

    "Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur."

    Necm Suresi 39. Ayet


    Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.



    Şimdi ben sana bir soru sormak istiyorum. Dünyadaki savaşın, açlığın, zulmün hesabını neden müslümanlara soruyorsun? Savaşı çıkaranlara, insanları sömürenlere, zalimlere sorsana!





  • Her şeyin mantığı olmaz, bazı şeyleri sadece içinden geldiği için yaparsın. Her şeyde mantık ararsan insan değil robot olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben "Allah'ım yarın kapıma son model sıfır Ferrari bırak" diye dua edince direkt kabul olması falan mı lazım, ne biçim bir bakış açısı bu 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.