Şimdi Ara

Asgari Ücret ikinci kez artacak mı? 25.03.2022 Cumhurbaşkanı Konuştu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dakika haberi: Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? AK Parti Grup Başkenvekili Cahit Özkan, dün akşam katıldığı basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete Ocak ayını beklemeden ikinci bir zam yapılabileceğini belirten Cahit Özkan, 'Maliyet artışları nedeniyle gerekirse Cumhurbaşkanımız yeni bir fiyat belirlemesi yapabilir.' dedi. İşte son dakika haberinin detayları...



    Tarihin en yüksek asgari ücret artışını gerçekleştirdik. Adeta ezberbozduk. CHP, işçinin emeğini alınterini bilmez ki. Maliyet artışları nedeniyle gerekirse hükümetimiz Cumhurbaşkanımız yeniden asgari ücret fiyat artışını gündeme getirebilir. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.





    Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Önümüzdeki aylarda asgari ücrette ikinci bir düzenleme yapılabilir. Milletimizin menfaati ne gerektiriyorsa bunu yapmaya hazırız. Bu CHP'nin aklına gelmez biz yaparız. Zamanı geldiğinde illa Ocak ayı demeden harekete geçeriz.'




    Kaynak:

    mynet finans
    SON DAKİKA: Asgari ücret ikinci kez artacak mı? AK Parti'den dikkat çeken zam sinyali
    https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/son-dakika-asgari-ucret-ikinci-kez-artacak-mi-ak-parti-den-dikkat-ceken-zam-sinyali/438765/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 25 Mart 2022; 12:51:51 >



  • 2013 Asgari Ücret : 410 DOLAR
    2022 Asgari Ücret : 290 DOLAR

    2013-2022 Kur Enflasyonu : Yüzde 30

    Buna göre sadece 2013 refahına geri dönmek için asgari ücret 535 DOLAR olmalı. Bakın 2013 diyorum, 9 yılda bir gram refah artışı olmadan....

    Asgari ücret, şuan ki kur karşılığı olan 7920 TL olmadan tek kuruş zam verilmiş olmayacak.

    Haber'e direkt yazmak istemedim fakat seçim telaşı başlamış, ellerinde ne var ise halk önüne sermeye başlayacaklar. En sonki asgari ücrete yüksek zam yaptık diyorlar ama yüksek zam sonrası işlerinden olan asgari ücretliler var zincir şeklinde asgari ücrete gelen zam akabinde gene cebimizden çıkıyor bu ülkede.

    Tarihin en yüksek ücret artışı dediğine bak. 1 tllik ürünlerin 10 tl olmasından bahseden yok. Yemin ederim kafayı duvara vurmamaya zor dayanıyorum. Bir halk ne kadar cahil olabilir de bunun gibi varlıklara inanabilir?


    Ayrıca her seferinde de CHP chp denilmesi apayrı bir komedi, adamlar sürekli bir yarış içindeler. Bu adamların bırak ülkeyi yönetmesi, evde oturup teyzelerle dedikodu yapması gerekir. Seviyeleri o.

    Maalesef halkımız alım gücünün ne olduğunun hâlâ farkına varamadı. Asgari ücret 20.000 TL de olsa alım gücümüz artmaz, çünkü paramızın değeri yok; ekonomi sürünüyor, Venezuela bile toparlanıp bizi geçecek gibi. Savaşta olup da yaptırım üstüne yaptırım yiyen Rusya'nın ekonomisi bile bizden iyi durumda.

  • Haber'e direkt yazmak istemedim fakat seçim telaşı başlamış, ellerinde ne var ise halk önüne sermeye başlayacaklar. En sonki asgari ücrete yüksek zam yaptık diyorlar ama yüksek zam sonrası işlerinden olan asgari ücretliler var zincir şeklinde asgari ücrete gelen zam akabinde gene cebimizden çıkıyor bu ülkede.

  • Hoşgeldin hiperenflasyon.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • David Attenborough kullanıcısına yanıt

    hoşbulduk...

  • Daha çok üründe daha çok zamla sonuçlanacak hamle. Kısır döngüye girdik bunun sonu iyi değil.

  • bas bas paraları ohhh, kökle enflasyonu ohhh. herkes asgari ücretli olmaya hazırlansın  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 17 Mart 2022; 14:1:39 >
  • Adamlarin amaci tek tip maas sistemi. Herkes ayni parayi kazanacak. Doktorda, ogretmende, muhendiste, poliste asgari ucret almaya baslar boyle devam ederlerse.  

  • 2013 Asgari Ücret : 410 DOLAR
    2022 Asgari Ücret : 290 DOLAR

    2013-2022 Kur Enflasyonu : Yüzde 30

    Buna göre sadece 2013 refahına geri dönmek için asgari ücret 535 DOLAR olmalı. Bakın 2013 diyorum, 9 yılda bir gram refah artışı olmadan....

    Asgari ücret, şuan ki kur karşılığı olan 7920 TL olmadan tek kuruş zam verilmiş olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artsa nolcak dolar olacak 50 tl yıne anlamı yok

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    zam gelmıyor sureklı maaslar dusuyor memlekette mal bol olunca zam geldı zannedıyorlar

  • Nasıl olacak merak ettim.Kamuda yapıyorlarda.Özel sektörde bunu yapmak kolay değil.


    Ha bana göre olması gereken saatlik ve brüt ücret üzerinden hesaplama Türkiye'deki hata bu.

  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Bu üniversite okumayı anlamsızlaştırır.Gerçi üniversite diye birşey kalmadı zaten.Çoğu kapatılmalı israf kapılarından başka birşey değil.Onun yerine hızlandırılmış kursla zanaat edindirebilirsin.


    Mesela avrupada da böyle gelirin arttıkça verdiğin gelir vergisi artıyor.Yani ne uzalıyorsun tam olarak ne kısalıyorsun.Belli bir standart refah düzeyi oluncada adam ne diye bir yerimi zorlayayım ki diyor alt tarafı ekstra 1000-15000 € için malum sorumluluğunda inanılmaz artıyor.Değmez diyor.Bu noktaya Türkiye'de gelecek gibi tek eksik Türkiye'de refah yok.

  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Zaten universite okumanin bir esprisi kalmadi ki sagolsunlar heryere halt varmis gibi universite actilar. Uzerine simdide baraji kaldirdilar.


    Bizim gibi 3. dunya ulkelerinde sosyal devlet yapisi olmadigi icin, kamuda yozlasmislik ve curumusluk toplumun en kucuk esnafina kadar heryeri sardigi icin avrupa ile kiyaslama pekde dogru olmuyor.


    Orada da gelir siniflari var, adaletli bir vergi sistemi var. Herseyden once vergi kaciranin bitarafindan kan aliyorlar. Bu yuzden ekonomi tamamen seffaf ve kayit ici. Devletlerin vergi gelirleri cok yuksek, ama vergi mukellefleri bundan rahatsiz degil.


    Sebebi sosyal devlet yapisi nedeniyle cocuklarinin universiteden mezun olana kadar devlet guvencesinde olmasi. Egitimi, sagligi devlet guvencesinde oldugu icin kazandiklarini cocugunun ozel okul parasina harcama gibi bir dertleri yok. Azdan az, coktan cok vergi aliniyor. Ve bu vergiler adaletli bir sekilde halka harcaniyor.  

  • Yapamazlar kiii
    Yapamazlar kiiii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zam artışı yapılmadan önceki alım gücü ile şimdiki alım gücü arasındaki farkı düşününce...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihin en yüksek ücret artışı dediğine bak. 1 tllik ürünlerin 10 tl olmasından bahseden yok. Yemin ederim kafayı duvara vurmamaya zor dayanıyorum. Bir halk ne kadar cahil olabilir de bunun gibi varlıklara inanabilir?


    Ayrıca her seferinde de CHP chp denilmesi apayrı bir komedi, adamlar sürekli bir yarış içindeler. Bu adamların bırak ülkeyi yönetmesi, evde oturup teyzelerle dedikodu yapması gerekir. Seviyeleri o.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 17 Mart 2022; 15:46:42 >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    asgari ücretle çalışanların bir kısmıda işsiz kalacak  

  • bu işlerin fıtratında var

    hem de bir seferden bir şey olmaz  

  • Problemi hala görmezden geliyoruz.


    Asgari ücret ya da insanların maaşları artırılarak ekonomik buhrandan çıkamayız. Önce kamu maliyesi disipline edilmesi lazım.


    Aman neyse yaa. herkes yazıyor. Ama buradaki partizanlar beslenemeyecekleri için istemezler tabi.


    3 liralık işi 15'e yapmaya devam...

  • Maalesef halkımız alım gücünün ne olduğunun hâlâ farkına varamadı. Asgari ücret 20.000 TL de olsa alım gücümüz artmaz, çünkü paramızın değeri yok; ekonomi sürünüyor, Venezuela bile toparlanıp bizi geçecek gibi. Savaşta olup da yaptırım üstüne yaptırım yiyen Rusya'nın ekonomisi bile bizden iyi durumda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 17 Mart 2022; 17:1:21 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.