Şimdi Ara

Lenovo adı var kendi yok premium hizmetleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lenovo legion 5 Pro laptop var. İçindeki ekran kartı 130 watt güç tüketmesi gerekirken (rtx3060 ) 80 watt güç tüketiyor. Daha az güç tüketmesi demek laptopun yavaş çalışması demektir. Sözüm ona Lenovo bu alet için Premium hizmet veriyor ama alakası yok. İnternetten bulduğum numarayı aradım dediler ki şu numaray ara. Bende o numarayı zaten 5 dakika evvel aradım üstüme kapandı açan yok dedim. Oda siz genede arayın adet yerini bulsun dedi.


    Neyse ben gene aradım açan olmadı önceki numarayı tekrar aradım. Onlarda servis kaydı açtılar sizi arıcaklar dediler. Ben aynı gün içerisinde arandım. Laptobuma uzaktan bağlantı yaptı eleman. Dedim ki buna, ürün çalışması gerektiği gibi çalışmıyor düşük güç çekiyor. Yani 80 watt. Bu aletin 130 WAT çekmesi lazım. Eleman bana hayır çekmez (RTX 3060) çekmesi için overclock yapmanız lazım oda garanti dışı kalır diye cevap verdi. Tek bir oyun testi bile yapmadı. Fumark diye bi yazılım yükledi sadece.


    Cahil olsam laptoptan anlamasam bu cevabı sineye çekip haa öyleymiş deyip popomun üstüne oturacağım. Ama kazın ayağı öyle değil. Laptopu satarken her yerde bu ürün şu özelliklere sahip deyip o özellikler çıkmayınca da o özellik üründe yok eğer olursa garantiye girmez denildi tarafıma telefondaki eleman tarafından. Yahu uzaktan bağlantı demek laptopun başında eleman oturuyor demek. Bu aletin düzgün çalışıp çalışmadığını test etmekten aciz ya bilerek ya da bilmeyerek salak saçma bir eğitimden geçmiş telefondaki eleman, ürünün bana normal olduğunu söyledi. Ama değil. Yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 17 Mart 2022; 13:37:49 >







  • @jubeii saçmalamışlar tamamen ama şöyle bir durum var. 3 tane termal mod var. laptopun üstünde etiket de var Fn+Q diye gösterir modları değiştirdikçe güç tuşu mavi beyaz kırmızı olur. 130W için kırmızı yani performans moduna almanız lazım. balanced modunda yani beyazda ise 80W olur.

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    balance modda 95 watt olur 80 değil. adam telefonda sessiz moda alırsan gene güç verir windowstaki uygulamalar 1 saniyede açılacağında 15 saniyede açılır diyor. Adama dedim ki lan alet ben istediğimde bana o gücü vericekse ben niye performans modu kullanayım hep böle yüksek fan yüksek elektrik tüketimi. Ben diorumki sessiz moda alırsan sen istesende alet sana yüksek güç vermez yavaş çalışır oyunlarda düşük fps alırsın. klasik türkiye sahnesi. hiç bir işin liyakatlisi hiç bir yerde yok.

  • jubeii kullanıcısına yanıt

    Hocam hiçbir zaman mı 130w görmüyor musunuz? Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi performans modunda 130w çekiyorsa sıkıntı olmamalı bence de. ''alet ben istediğimde bana o gücü vericekse ben niye performans modu kullanayım hep böle yüksek fan yüksek elektrik tüketimi'' sorunuza cevaben; performans istediğinizde yüksek fan ve yüksek elektrik tüketimini göze alıp 130w kullanmanız, buna gerek duymadığınızda(internette gezinme vs.) 80w ya da 95w kullanmanız mantıklı değil mi? İhtiyacınız olmadığında gücü kısıp tasarruf yapmanızı sağlamaz mı? 

  • aslında premium garanti fikri güzel ama bu garanti tipi burada pek bir işe yaramaz diye düşünmüştüm önceden. Lenovo  adı var  kendi yok premium  hizmetleri  bende 80W oluyor gerçi farklı bir model aynı olabilir diye düşündüm. usb-c ile şarj ettiniz mi cihazı hiç? ondan dolayı olabileceği söylenmiş. çözüm için de BIOS'tan pili devre dışı bırakıp cihazı fişten söküp en az 1 dk. bekledikten sonra tekrar açınca düzeldiğini belirtmişler.


    windows ayarıyla düzeltenler de var. ayarlar>güncelleştirme ve güvenlik>windows güvenliği>cihaz güvenliği>çekirdek yalıtım ayrıntıları>bellek bütünlüğü kapalı yapmayı deneyin açıksa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 14 Mart 2022; 16:39:7 >
  • Ndnndn N kullanıcısına yanıt

    Hiç bir zaman 130 w görmüyor hep 80 watt. Eleman sessiz modda güç talep edildiğinde 130 wat verir diyor ama yanlış vermez. Bios kısıtlar.

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    O dediklerinizi yaptım. Bir işe yaramadı. USB- c ile hiç şarz etmedim. Sizde 80 watsa sizdede sorun var demektir. Ben aylardır 95 watta kullandım.


    windows ayarıyla düzeltenler de var. ayarlar>güncelleştirme ve güvenlik>windows güvenliği>cihaz güvenliği>çekirdek yalıtım ayrıntıları>bellek bütünlüğü kapalı yapmayı deneyin açıksa.


    bu hariç.


    Bunuda denedim zaten kapalıydı. Tamamen fransızım GPU yu 130 wata çıkarıcak bi yazılım var mı test felan?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 14 Mart 2022; 17:3:3 >
  • Fumark diye bi programla performans modda 130 wata çıktı. Noluya derken. Testi kapatıp kullandığım yazılım tekrar açtım ve sorun düzeldi WTF modundayım şu an. Sabah ondan beri o reddit senin bu lenovo forum benim dolaştım ama ne yaptımı bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 14 Mart 2022; 17:10:59 >
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Bu mantğı zaten hiç anlamadım :D




    ----------------------------------------------


    Lenovo laptop kullanıyorum bende RTX 2060 LI.


    Mux Switch açık mı?



    Hangi oyunda 80 watt çekiyor? Oyundan oyuna değişmesi gayet normal. Mesela anlık bende Valorant.


    Lenovo  adı var  kendi yok premium  hizmetleri



    Performans testinde 130 watt çekecek tabiki de bunu yazmaya gerek var mı ?


    ------------------------------------------



    Lenovo  adı var  kendi yok premium  hizmetleri


    Bu uygulamadan hibrit kipini kapat oyunda performansın artar



    YAZDIKLARIM ÇOK DAĞINIK OLDU BİLİYORUM AMA LAPTOP KULLANIYORSUN EKRAN KARTIN ÇOK AĞIR BİR OYUN OLMADIĞI SÜRECE 130 WATT ÇEKMEZ. OYUN OYNAYACAĞIN VAKİTTE HİBRİT KİPİNİN KAPAMAYI UNUTMA. UZUN UZUN NEDENLERİNİ DE YAZAMAM ELBETTE. NVIDIA OPTIMUS TEKNOLOJİSİ YÜZÜNDEN BU ŞEKİLDE




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 14 Mart 2022; 18:33:24 >




  • Ben yukrda 80 watı geçmiyor dedim siz bana mux diyorsunuz. Mux la alakası yok şu an bende mux kapalı ama 95 watt çekiyorum. Benim notbuk anornal o zaman

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MUX açık mı diye sordum?


     Mux yüzünden demedim size. Furmark da olması gerektiği gibi 130 watt çekiyor ise bir sorun yoktur zaten.

    Hangi oyunda sorun yaşıyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 14 Mart 2022; 18:32:11 >
  • Lenovo bilgisayar alırken en az 3 kez düşünün.
    Lenova'da servis bulmanız çoook zor,
    Bulduğunuz serviste işlem yapmanız çooook zor,
    Servis araştırırken dolandırıcıların ağına düşmeniz çok kolay,
    En önemlisi bunu yeni öğrendim
    5 yıl sonra PARÇA TEMİNİ ve SERVİS HİZMETİ alamıyorsunuz!
    Bunu her lenovoya müşteri olacak kişinin bilmeye hakkı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo bilgisayar alırken en az 3 kez düşünün. Lenova'da servis bulmanız çoook zor, Bulduğunuz serviste işlem yapmanız çooook zor, Servis araştırırken dolandırıcıların ağına düşmeniz çok kolay, En önemlisi bunu yeni öğrendim 5 yıl sonra PARÇA TEMİNİ ve SERVİS HİZMETİ alamıyorsunuz! Bunu her lenovoya müşteri olacak kişinin bilmeye hakkı var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F+Q ile mod değişimi de etkiliyor elbette sizinki kırmızı renkte değil mi?
    Lenovo  adı var  kendi yok premium  hizmetleri
    Lenovo  adı var  kendi yok premium  hizmetleri

    Edit: Bios unuz güncel mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 14 Mart 2022; 18:50:14 >




  • Furmark'ta 130w çekiyorsa sıkıntı yok bence. Oyunun ihtiyacı kadar kullanıyor olabilir. Zaten sürekli 130w çalışması kötü bir şey değil mi? Ha şöyle bir şey olabilir çok fazla zorlayan bir oyunda tam yükte çalışmadığı için FPS düşüyorsa sıkıntı olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam benchmark programinda 130 cekiyosa zaten sorun yok, surekli 130watt cekmez, tvye baglayip 4k da ultra grafiklerde oyun acin o zaman 130 u gorursunuz. Bu arada 3070 de 5-6fps fark anca oluyor. balanced vs performance mod.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 14 Mart 2022; 19:12:32 >
  • https://benchmark.unigine.com/heaven


    hocam sen şunu bir indir burada performans modunda kaç watt çekiyor gpu-z ile bak.

  • benchmark ss'i yok, normal masaüstünde veya standart bir oyunda 130W çekmez kart. Oyunlarda performans düşüşü yaşamadığınız sürece bir sıkıntı yoktur cihazda.

  • Ucuza almışsın zaten ne şikayet ediyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araştırmacı05 A kullanıcısına yanıt

    Çok doğru, benim laptopta arıza vardı, yolladım, anakart dediler sorun, garanti bittiği için 1000 küsür tl istediler (2400 tl ye almıştım laptopu), bir mahalle pcsinie götürdüm (güvenilirdi) dedi ki hdd bozuk, yeni hdd aldım götürdüm düzeldi. Anladınız mı durumu?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.