Şimdi Ara

Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
6
Favori
4.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesela oyunlarda takılma var gibi mi geliyor ya da windowsta en saçma işlemlerde bile takılıyor gibi mi oluyor?hani bu adamlar usb sorununu çözüyoruz diye bios üzerine bios çıkarıyor ya aslında bu sorun için uğraşıyorlarmış.bir iki ay önce mp3 dinliyorum tırrt diye takılıyor alet nan diyorum ben bu anakartı 2019'da aldım bu üzerinde kullandığım 4. işlemci bu ne takılması böyle?


    efenim suçlu TPM isimli arkadaşmış hani var ya win11 kurmak için lazım olan şey ve bios güncellemeri ile win11 kurabilirsiniz ayar yapmadan buyrun diye verdiler ya enable ettiler herkeste işte o.


    peki ne yapabiliriz?kısacası yeni bios bekleyeceğiz çünkü win11 kullanıyorsanız bu TPM'yi kapatabilmeniz için bir güncelleme gelmesi ve almanız gerekiyormuş.bitlocker sorunları falan kapatmak da çözüm değil ama yapanlar var.nan var bir tıkırtı diye tilt olduysanız sisteminize en azından sebebini bilin diye konuyu açtım.konudan haberdar olan varsa yorumlarını bekleriz ben bu linkteki yazıyı okuyup açtım tam olarak araştırmadım.bu zımbırtı yokken mis gibi kullanıyorduk yani 11 güzel bir şey olsa gam yemeyecem ben döndüm mesela 10'a böyle aşkın ızdırabını diyip.



    tom's hardware
    AMD Issues Fix and Workaround for Ryzen's fTPM Stuttering Issues
    https://www.tomshardware.com/news/amd-issues-fix-and-workaround-for-ftpm-stuttering-issues


    EDIT: konusu bu olunca anakart bölümüne yeni konu açmadım.strix-e x570 için 1.2.0.7 beta kurdum iki gündür deniyorum.özellikle ne yapıyordum da takılıyordu dııırrrttt diye onları yaptım mesela biri epic açarken altta mp3 çalarken tarayıcı açarsan kesin yapıyordu.bunun gibi şeyler denedim ve şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım bilginize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Mayıs 2022; 18:53:45 >







  • tam da bugün bu sorunu yaşadım aratınca haberleri gördüm. 5600X sistemim var hiç sorun yaşamadım ama 5000 mobil işlemcili laptopta çok nadir de olsa oluyordu. baktım masaüstünde tpm kapalıymış. dizüstünde de kapattım windows 10 kullanıyorum. tpm kapatmadan önce bitlocker veya benzeri uygulama kullananların dikkat etmesi gerek. windows 11 kurulumundan sonra kapatırsanız kullanmaya devam edilebiliyormuş fakat onda da tpm kapatmadan önce dikkatli olunması gerekiyor, encryption key alın öyle kapatın deniyor.


    https://www.reddit.com/r/hardware/comments/t8ycyo/intermittent_system_stutter_experienced_with_ftpm


    bunlar da amd'nin kabul etmesinden önce yazılanlar


    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/sbn10w/amd_ftpm_causing_random_stuttering_any_update_on/


    https://linustechtips.com/topic/1353904-amd-ftpm-causing-random-stuttering





  • Bitmiyorki problemler.

  • Merhaba,


    Şuanda en çok sorun whea 18 hataları var. İşin garip yanı stabil olan sistem sadece ve sadece valorant denilen kıytırı zıttık oyunda siyah ekrana düşüp birden reset atıyor.


    şunda x570s unify x max üzerinde 1.2.0.5 bios kullanıyorum, geçenlerde bir valorant kurayım oynayım bakalım neymiş diye indirdim sistemin tüm stabilitesi ortadan kayboldu anlamsız resetler almaya başladım, sistem boştayken resetlemelere başladı. Sıfırdan kurulum yaptım 2 gündür sistemi boşta açık bekletiyorum herhangi bir reset yok, yük altına alıyorum herhangi bir ısınma reset sorunu yok, canlı yayın açıyorum 5950x i zorluyorum herhangi bir sorun yok.


    Vanguard da tpm olmadan çalışmıyor, direk kernel modu sürücüsünden oluşuyor, başka bu valorant denilen oyunu yükleyipte whea logger 18, kernel power hatalarını alan var mı aranızda?

  • W10 ile devam edelim bakalım şu sorunlar ortadan kalkarsa w11 kurar dener bakarız.

  • ProbLem! kullanıcısına yanıt

    illa valorant oynayacaksanız win10 1803-1809 kullanın

  • Müptelası değilim sadece ilk defa oynamak istedim fakat böyle bir sorunla karşılaştım, araştırdım benim gibi bir çok insan geçmiş zamanda bana benzer sorunlar yaşamış hala yaşayan var mı merak ettim. Yoksa sildim attım oyunu önemli değil o kadar benim için.


    Açıkcası yaşamış olduğum sorun beni kıllandırdı, ters giden bir durum mu var diye whea 18 sorunu yaşayan hemen hemen herkes işlemcileri servise yollayıp değişim almışlar yurt dışında. Malum bizim burada şuanda bir donanımı servise yollasan zart diye ücret iadesi çıkıyor :) ben bu işlemciyi 7.500 tl ye almıştım şuanda 13.000 civarı.

  • ProbLem! kullanıcısına yanıt

    kesin kanıya varmak zor bu konuda çünkü değişkenler çok, farklı windows sürümü farklı anakart farklı işlemci deneyerek bulmak gerek. ama valorant harici bir sorun olmuyorsa sanmıyorum cpu'da bir sıkıntı olacağını. windows olay görüntüleyicisinden takip edebilirsiniz.

  • Windows 11 tam olarak stabil bir işletim sistemi değil, Windows 10'a göre öyle atla deve gibi bir fark olmadığı sürece şimdiden geçmenin ne anlamı anlamış değilim. :) Neden geçmeyelim, işte bu gibi sorunlara gebe olduğu için. Windows 10 a göre %25 ve üzeri bir performans vermediği sürece bir anlamı yok şimdiden geçmenin. Windows 10'dan kovana kadar buradayız  

  • Bu sorunu bende yaşadım. Müzik dinlerken video izlerken böyle cızırtı gibi bir takılma yapıyor bir iki saniye ve geçiyor. TPM kapatsak yetiyor mu?


    Windows 10 kullanıyorum.

  • guru3d.com
    Problems TPM 2.0 and AMD - performance issues with both Windows 11 and 10?
    https://www.guru3d.com/news-story/problems-tpm-2-and-amd-performance-issues-with-both-windows-11-and-10.html
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    win11'de zaten kapatamıyorsunuz ama win10 olunca bununla işimiz yok kapat gitsin olmuyor her durumda.bu naneyi kullanan şeyler var yani sorunsuz bir çözüm için 1.2.0.7 biosunun gelmesi gerekiyormuş onda da ne kadar çözecekler belli değil.şu an amd anakartlara 1.2.0.6'nın resmi sürümünü yayınladılar betadan sonra en yeni o da her anakartta yok.bir usb sorunu yüzünden 10 tane bios çıkmayacağı belliydi ki bende usb sorunu bile yoktu işte bununla uğraşıyorlarmış.win11'e tam uygun olsun diye uzadı muhtemelen çünkü bizim win10'da zaten bir sorunumuz yoktu TPM ne onu bile bilmiyorduk.

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Pil ömrü için geçtim, 8 saat kullanıyorum ama arayüzde bile çok hata var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neler kullanıyor acaba TPM olayını Windows 10 altında? Ben şimdi kapatsam sorun olacak o zaman o ayarı.

    Çünkü son bir kaç aydır bu kekeleme olayı var bende de. Yabancı forumlarda bu kasma olayına Kekeleme diyorlar.


    Benim anakart Crosshair VIII X570. Baktım bugün yeni bir BIOS gelmiş.


    Sürüm 4006

    2022/03/10 20.65 MBytes

    ROG CROSSHAIR VIII HERO BIOS 4006

    "1. Update AMD AM4 AGESA V2 PI 1.2.0.6b

    2. Improve system performance for AMD Ryzen 7 5800X3D

    3. Improve system compatibility and stability

  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    tam olarak neler diye araştırmadım ama hiç ummadığınız bir şey çıkacak illa ki o yüzden kapatmak da çözüm değil.hani bilsek deseler ki bunu kapatırsan rts oyunları oynayamazsın o zaman sıkıntı olmazdı ama belli değil.


    bu bios geçen gün çıktı ben kurdum betasını da kurmuştum güzel yani kurulur.ben geçen sene ağustostan bu yana bios alamadığım için bende sorun olmuştu bu mevzu ama son kurduğumla beraber şu an bir takılma sorunu yok bios bu işi en büyük oranda etkileyen şey.



    https://forum.donanimhaber.com/asus-x470-x570-modellerine-1-2-0-6b-bios--151982005




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 10 Mart 2022; 17:2:25 >
  • Eski bios kullananlar ne yapsın? Hangi bios'ta geldi bu özellik acaba? Ona geçmeyelim bari.

  • ben w11 kurdum ve sonra da tpm'yi kapattım hiçbir şey de olmadı şimdiye kadar


    herhalde valorant mı ne gerektiriyormuş o oyunla da işim yok


    başka ne fTPM gerektiriyor olabilir ki bilemedim, güncellemeler eksiksiz geliyor, game pass oyunları sorunsuz çalışıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 10 Mart 2022; 18:34:3 >
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    https://nerdschalk.com/can-you-disable-tpm-and-secure-boot-after-installing-windows-11-what-happens/


    benim laptopta win 10 kullanıyordum ve fTPM açıkmış. bitlocker vb. kullanmadığım için kapattım bir sorun olmadı. eğer bu uygulamalardan birini kullanıyorsanız fTPM kapatmadan önce devre dışı bırakın.


    ayrıca agesa 1207 veya sonrasında gelecekmiş çözüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 10 Mart 2022; 19:5:47 >
  • Ben ara ara yeni çıkan BIOS'ları yükledim güncel olması için. Ama sanırım son 3-4 BIOS'ta bu sorun var TPM özelliğini eklediklerinden beridir.


    Yeni güncellemeyi bekleyeceğim artık. Yeni agesa ile mayısta gelecekmiş.

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    O türde uygulamalar hiç kullanmıyorum. Bir deneyeyim bakalım ne olacak. Beni etkileyeceğini sanmıyorum kapatırsam.


    Yada mayıs ayını bekleyeceğim artık. Yeni agesa ile geldiğinde yüklerim eğer sonuç alamazsam.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.