Şimdi Ara

21. YY'da Devletin Kamu Kadrosu Açması Mantıklı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.


    Şu sıralar mezun veya öğrenci olanlarla konuştuğumda hedeflerinin kamuda işe girmek olduğunu söylüyorlar.




    Bazı zaman aşımına uğramış kurallar vardır. Örneğin "sinema salonuna fotoğraf makinesi ile girmeyin" gibi. Herkes cep telefonu ile girip fotoğraf çekebilir.



    Kamu kadrosu beklentisi de buna benziyor olabilir mi? Bana biraz öyle geliyor.


    Tabi bazı sorunlar var. Şöyle ki fazla nüfus, gereksiz üreme ve herkesin üniversite mezunu olması. Çoğuda ihtiyaç fazlası olmaları. Çünkü 1 mühendise 1 tekniker ekibi gerekiyor. Herkes mühendislik okuyor, tekniker kim olacak gibi.


    Onun dışında hükümet kanadında eğitim ve özel sektör planlaması yapılmaması tabiki eksilik.


    Lakin sonuç olarak benim fikrim, zaten kamu kadrosu bu kadar fazla ihtiyacı karşılayacak kadar çok değil ki, az olduğu gibi daha da azalması gerekir. Bir sürü gereksiz koltuk var. Bknz: 600 milletvekili.



    Eskiden evet kamu personeline ihtiyaç vardı çünkü okuma yazma oranı düşük, yeni sanayileşme v.s ama... artık yok gibi.



    Ayrıca merak ettiğim şey, Batılı ülkelerde bu kadar fazla kadro veya beklenti var mı? Bence yoktur bilgim yok ama bilen biri bilgilendirebilirse güzel olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N20 -- 6 Mart 2022; 13:41:19 >







  • Özel sektörde köle düzeni olduğu için insanlar kamuda çalışmayı istiyor...

    Bunu anlamakta niye bu kadar zorluk çekiyorsunuz ki

    hiç mi özel sektörde çalışmadınız veya bir şeyler görmediniz

    bu kadar el bebek gül bebek olmayın la
    biraz çalışma hayatına girin. tanıyın, öğrenin özel sektörü fanusun içinde mi yaşıyorsunuz napıyorsunuz

    fanatiğin teki de Avrupa örneği vermiş

    olm orda iş kanunları var ve kanunların uygulanıp uygulanmadığı denetleniyor
  • Yüz yılları saymayı öğren sonra ona geçersin

  • ŞokBıçaklıZed kullanıcısına yanıt

    @ŞokBıçaklıZed

    Teşekkürler çok bilmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N20 -- 6 Mart 2022; 13:43:54 >
  • Mantıklı değil kamu ağırlıklı ekonomiler gelişemez. Bu ekonomilerde verimlilik düşük ve rekabet az , enflasyon fazladır.

    Avrupa ülkelerini kalkındıran şirketler özel teşebbüslerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N20 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim zira 20. yy hep savaşlarla geçtiği için ww1, soğuk savaş, körfez, afgan-abd işgali herkes askerdi devletlerine bağlı olarak.


    Kamu personeli deyince aklımıza hep yatıp maaş alan kimseler geliyor ama durum öyle değil asker de polis de kamu personeli mesela keza doktorlar ve sağlık çalışanları mhrs de randevu alamıyorum diyen çok var.


    Bazı alanlarda arttırılmalı bazı alanlarda azaltılmalı gibi yorumunu profesyonele bırakmak lazım.


    Ülkemizde tercih edilme sebebi daha çok özel sektörün sıkıntılı olması.

  • Özel sektörde köle düzeni olduğu için insanlar kamuda çalışmayı istiyor...

    Bunu anlamakta niye bu kadar zorluk çekiyorsunuz ki

    hiç mi özel sektörde çalışmadınız veya bir şeyler görmediniz

    bu kadar el bebek gül bebek olmayın la
    biraz çalışma hayatına girin. tanıyın, öğrenin özel sektörü fanusun içinde mi yaşıyorsunuz napıyorsunuz

    fanatiğin teki de Avrupa örneği vermiş

    olm orda iş kanunları var ve kanunların uygulanıp uygulanmadığı denetleniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 6 Mart 2022; 14:33:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim gibi ülkelerde memur kadrosunun artması ve alımları, tamamıyla iktidara geçen kişilerin daha fazla oy kapma sevdasından kaynaklanmaktadır. Ancak benim zavallı halkım bu haberi görünce bir umut seviniyor. 5000 memur alındı diyelim. Bunların her birinin maaşı 6000 lira diyelim. Bu da her sene ülke vatandaşına +30milyon tl daha vergi ödetilecek demektir. Memur alımları olduğunda bil ki vergi geliyor demektir. Bu ülkede ve diğer ülkelerde, DEVLET MEMURLARI HALKIN BELİNDEKİ UR'LARDIR. Biz liberaller devlet memurluğuna son derece karşıyız. Zorunlu memurluklar dışında devlet memurlukları kaldırılmalıdır. Onlar da asker, polistir zaten. Sağlık, adalet, eğitim gibi müesseseler devlete bırakılamayacak kadar önemlidir. Eğer ki devlete hastaneleri bırakırsan mezbahaya döner. Adaleti bırakırsan hukuk katliamlarından ortalık geçilmez. Eğitimi bırakırsan sadece 15-16 yılını boş yere çaldığın diplomalı bilgisiz insanlar geçer..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Katılıyorum hocam.

    Benzer şeyleri Cem Toker'de söylemişti.

    Flu TVyoutube
    Aydaki Adam'ın konuğu Liberal Demokrat Parti'nin kurucu başkanlarından Cem Toker. İlker Canikligil yeni sezonda Türkiye'de en az oy alan partilerin başkanlarını/yöneticilerini ağırlamaya devam ediyor. Liberal nedir, kime denir? Türkiye'de liberalizm yanlış mı anlaşılıyor? Liboş neden bir hakaret olarak kullanılıyor? FluTV "Dünyanın En Otantik İçeriklerini Sunan" yepyeni bir dijital platformdur. Videolardan haberdar olmak için lütfen abone olun➡ http://bit.ly/FluTv #AydakiAdam #CemToker #LiberalDemokratParti Aydaki Adam serimizin diğer videolarını izlemek için: ➡http://aydaki.flutv.online Ben Liberal Gördüm! - Cem Toker - Aydaki Adam: İlker Canikligil - B18 videomuzu beğendiyseniz en güncel diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz. ➡Ruhun Kâşifi Dostoyevski - Yazar Burada Ne Demek İstemiş? - Aytuğ Akdoğan B02 https://youtu.be/uGNJvYpUo7c ➡PARA NEDİR? - Olmaz Öyle Saçma Ekonomi - Prof. Dr. Emre Alkin - B01 https://youtu.be/H87Z8TL6Q0M ➡Mağaranın Dışı - Olmaz Öyle Saçma Felsefe https://youtu.be/CDWKsUY-6tA ➡Özgür Özel - Yalın Alpay'la Net Siyaset B01 https://youtu.be/-bwPaJeoJtk ➡Lars von Trier - Olmaz Öyle Saçma ŞeyZ https://youtu.be/64wobbnVXQY ➡Ben Komünist Gördüm! - Aydaki Adam - https://youtu.be/xZT_4IsijRg Kanalımıza katılın: http://uye.flutv.me Patreon destek sayfamız: http://flutv.me Kanal: http://flutv.online Twitter: https://twitter.com/flutivi Instagram: https://www.instagram.com/flutv.online/ . . . . . FluTV Discord: http://discord.flutv.me -- Kripto Destekleri için: 0x87a9538Af8f5f80371233951438b7faf9570B82C
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DdDs_wfzZr30&q=EgQuLZpEGIDZkpEGIhDUs70yEiap7Sz35Us4Xpx_MgFy
  • Gereğinden fazla memur var ve yeterli performansı gösteremiyorlar. Güvenlik, adalet gibi kilit noktalar hariç memur sayısı minimum olmalı. Maaşlarıda ortalama maaş seviyesinde olmalı. Devlet memura gereğinden fazla para veriyor. Ücretli öğretmen olarak 3000 liraya öğretmen çalışıyorken neden kadrolulara 8000-9000 lira veriyor?

  • Kamu kurumlarında çok fazla gereksiz bürokrasi var. Bu yüzden kadro açılması gayet normal. Tepedekilerin kafa yapısı geri olunca sistem kendini geliştirmiyor.

  • Salgın döneminden sonra emekli olan kamu personeli sayısı bayağı arttı. Yerlerinin doldurulması için yeni kadrolar açılıyor doğal olarak.

  • Adalet özel mi olmalı??? Bunun kadar saçma bir şey duymadım. Eğitimin, sağlığın özel olmasını istiyorsanız doktora gitmezsiniz, devlet okullarına çocuklarınızı göndermezsiniz. Eğitim özel olursa cahiller ordusu olur ülke. Tamam saçmalıyorsunuz da abartmayın bari.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet memur almıyor. İnanmayan ÖSYM sayfasına girip kamu alımlarına baksın. Yılda iki defa alım yapılıyor bazen 7000 alım oluyor. İcabında bir özel banka 2000 kişi alıyor bir yılda.


    Türkiye'de kamuyu gereksiz şişiren öğretmen alımı. Zorunlu eğitim lise düzeyine çıkmış. Lise bitirip üniversite okumayanı dövüyorlar. Ülkede usta kalmamış. Eğitim kalitesi yerde. Onlarca şey daha yazılır, kısacası külliyen zarar. Zorunlu eğitim 5 yıla çekilmeli.


    Diğer taraftan kamuda çalışanların nüfusa oranı Avrupa'dan da OECD ülkelerinden de düşük Türkiye'de. Doksanlardan çıkın artık. Bu devirde bu kadar cahil olmayın. Birazcık gözünüzü açıp etrafınıza baksanız da yeter aslında. Mesela bizim buradaki PTT ben kendimi bildim bileli var. Çocukken gittiğimde bankolar memur ile doluydu. Şimdi gidiyorum yarısı bile dolu değil.

  • biz halk eğitimde ki açık lise olarak işinize yarar ya da bim'e a101'e kasiyer olarak girerseniz, saç gıda sektöründe çalışırsanız gene bizden hijyen belgesi alırsınız.kapıcılar ateşçi belgesi alır, emlakçılar, trafik kursu hocaları, köylerde arıcılık, sürü yönetimi, ağaç budama gibi kurslar.destekleme ve yetiştirme kursları bunlar kimsesiz kızlar, ekpss kursları, yabancılar için dil kursları bizde ayrıca yabancılar için meslek kursları da var birleşmiş milletler destekli yani bir işe yaramayan belediyenin bir kurumu zannedilen bir yer ama aslında hayat boyu öğrenme yani meb'e bağlı ve biz yeterli memur bulamadığımız için 2 tane lise mezunu hizmetliyi masa başına oturttuk.pandemi yüzünden 2 senedir kurs açamadığımız bağış toplayamadığımız için asgari ücretle çalıştırdığımız muhasebecimizi işten çıkardık sene başında.birleşmiş milletlerin kendi projesini yürütmesi için çalıştırdığı asistanı muhasebede çalıştırıyoruz yani öyle taklalar attık ki daha da lazım memur.sen 50 işi bir kuruma yüklersen böyle olur.çocuk okumuyormuş mahkeme karar çıkarıyor okusun diye yazısı bize geliyor gidin bulun diye.hafiye miyiz biz rehberlik ve araştırma merkezi diye kurum var ne iş yapar?bu kadar iş yetmiyor günlük yazı takip ediyoruz şu adam 86'da sizde çalışmış belgesi, bu adamlar sizde mi okuyor, bahçenizde kaç ağaç var, şu iş güvenliği formunu doldurun, konferans salonunuz şu gün boş mu, spor salonunuzu isteriz, mebim cimer yani sürekli cevap isteyen yazılar.devlet kurumu olunca devlet, kolluk kuvveti gibi kullanıyor.nerede o bol ve çalışmayan memurlar?siz her memuru belli dönemlerde deli gibi çalışan sonra boş oturan vergi dairesi memurları gibi sanıyorsunuz.





  • N20 kullanıcısına yanıt

    Cem abi benimle aynı kafadadır. Biz bu ülke vatandaşına bi 3000 yıl daha bunu anlatsak bişey alamayacağımızı biliyoruz. Çünkü bu ülke insanının devlete bağımlılığı taparcasına adeta. Adama diyorum ki '' Devlet dediğin şey sadece senin kurduğun bir kurumdur gerekirse yıkar yerine tekrar yaparsın, sen halksın bu topraklardaki ve diğer ülke topraklarındaki mutlak güç sensin, devlet değil. '' Adam bana geliyor olur mu öyle şey devlet olmazsa hiçbir şey yapamazsın. Başlıyor saçmalamaya. İşte bu yüzden bir devlet görevlisi gördüğünüzde etrafındaki kümelenip başkanım başkanım diye yağ çekiyorsunuz. Daha bu kafayla çok yağ çekerler. Tüm bunların nedenini bu devletin ve insanın kendi kökenini araştırdığınızda bulabilirsiniz. Devlete aşırı bir şekilde görev atfetmekten geliyor tamamen. Çünkü ''Amaaan ben ne yapacam devlet yapsın'' kafası var ya işte bu kafa kendindeki sorumluluğu sürekli devlete veriyor. Sonra devlet oluyor canavar. Sonra da başlıyorlar ağlamaya, devlet bana zarar verdi diye. Acaba niye verdi Devletin başında kim olursa olsun eğer ki hırsız bile olsa, HIRSIZ DİYORUM BAK BAK HIRSIZ, diyelim ki hırsız bile olsa size böylesine zarar veremezdi DEVLET HER ALANDA OLMASAYDI. Devlet her alanda olduğu için her alandan bu kadar çok zarar gördünüz. Liberalizm demek devleti sınırlamak ve devlete ait olan görevleri halka dağıtmak demektir. Bu sayede devlet görevlileri ve o seçtiğiniz kişiler sizi gördüğünde önünü ilikleyip '' peki efendim '' derlerdi. Sizin seviyenize inerlerdi. THY'nin tarifeli uçağıyla ABD Dış İşleri Bakan yardımcısı neden geliyor ülkeye? Çünkü tam bu anlattıklarım ABD'de geçerli de ondan. DEVLETÇİLİK ilkesine tapmayın. Devletçilik ilkesi yeni kurulmuş ülkeler için kısa süreliğine uygulanan ve halk yapamıyorsa paraların biriktiği kaynak olan devlet yapsın ama kısa süreliğine, mantığıyla işleyen bir ilkedir. Halk fakirdir yapamaz devlet yapar. Aslında şöyle bir durum var ki; devlet fabrika kurmaz, devlet hastane işletmez, devlet üniversite işletmez. Bunları devlet yaparsa bugün bütün bu kurumlara bakın bakalım noluyorsa bu durum katlanarak devam eder. Alın bu da günün sözü olsun. Bana aittir. BİR İŞİN REZİLLİK DERECESİNDE KÖTÜ YAPILMASINI İSTİYORSANIZ O İŞİ DEVLETE VERİN, O FAZLASIYLA REZİL EDER.





  • star scream S kullanıcısına yanıt

    Bak işte az önce anlattıklarımı söyleyen biri daha. Adalet sanki ülkede şuan var da. Devlet okullarına giden çocukların alabildiğini düşünüyor. Devlet hastanelerinin modern bişey olduğunu düşünüyor. Bide demiş ki cahiller ordusu olur ülkede. Sanki ülkede şuan cahiller ordusu yokmuş gibi. Bir de Avrupa'nın ve ABD'nin bugün benim söylediklerim sayesinde gelmiş olmasına rağmen tek bir bilgi bilmeden beni abartmakla suçlamış. BOŞ ! GERÇEKTEN BOMBOŞ YANİ. DEVEYE DİKEN BU ÜLKE İNSANINA DA ..... YARAŞIR. Daha da sözüm yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.