Şimdi Ara

3070 Tİ için psu tavsiye ?? Xpg Core reactor \ Seasonic Focus \ Corsair rmx \ Evga supernova gt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar , kuzenin topladığı sistem için ona bu psuları önerdim , hepsi kaliteli ve tier a psular tabi biraz kararsız kaldı. Fiyat düzeyleri ve kaliteleri birbirine baya bir yakın. Seçmemizde yardımcı olacak


    arkadaşlarımızın fikirlerini bekleriz. Sistemin 850 ve daha üstüne pek ihtiyacı yok, işlemci 5800x ve 3070 ti stok haliyle kullanılacak. 850 watt tavsiye edilirse fiyatı 750 wattliklar a yakın veya indirimde olursa tercih edebiliriz.


    1000 watt gibi değerlere zaten ihtiyaç yok bu sistem için. Kendim sistemimi 3070 ile 550 rmx gold corsair ile aylarca sorunsuz kullandım 3600 işlemci ile, 750 gold sertifikalı bu psular onun fazlası ile işini görecektir.


    Marka fanatikliği yapmadan yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


    İşlemci : Ryzen 7 5800x


    Anakart : Msi x570 tomahawk


    Ekran kartı : Palit gaming pro 3070 ti 8 gb lhr


    Ram: 2* 8 - 16 gb Crucial 3600 mhz


    Depolama: 1tb samsung 970 evo plus - 500 gb Wd black - 500 gb samsung 860 evo - 2 tb seagate hdd 5400 rpm


    Kasa : Phanteks Eclipse P500a mesh kasa ( 6 adet rgb fan takılacak)


    Güç kaynağı : 1: Seasonic Focus plus gold 750 watt : 2045 TL

    2: Xpg core reactor gold 750 watt : 1629 TL ( Özellikle fiyat konusunda şu an çok iyi )


    3: Corsair rmx gold 750 watt : 2377 TL


    4: Evga Super nova gt gold 750 watt : 2161 TL

    Benim ilk tavsiyelerim seasonic veya xpg oldu ama diğerleri de çok kaliteli. Fiyat olarak xpg çok güzel bir konumda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 3 Mart 2022; 14:33:3 >







  • İnventusta PHANTEKS PH-P750G modeli 1063 tl.Psu seasonic yapımı sanırım.

  • Turalyon kullanıcısına yanıt

    Yorum için teşekkürler. Bu phanteks de iyi markadır, kasaları falan da kalitelidir. Bu üründe tier a sınıfı ürün yani kaliteli , fiyatı da çok iyi indirim e girmiş teşekkürler. Bunu da tavsiye ederim kuzene.


    Seasonic zaten iyi markalara üretim yapar corsair e de o yapıyordu hala değişmediyse. Yani kalitelidir yaptığı ürünler.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen Phanteks 750 Amp,

    Seasonic Focus Plus platformunu kullanıyor.

    Daha önce bir arkadaşıma almıştık. Gayet memnunuz.

    https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/phanteks-amp-750-power-supply-review/

    Fiyat gayet iyi bence ama o fiyattan çok kalacağını sanmam. Durum müsaitse hızlı davranmakta fayda var.
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. aynen öyle seasonic üretimi ve kaliteli , incelemeye de hızlı bir şekilde baktım onun içinde teşekkürler. Bu yazan fiyatlara 1000 bandına, artık bazı markaların 2. 3. kalite ürünleri satılıyor ve onlara da böyle sistemler pek


    emanet edilmez. Kuzene de haber ettim biraz daha önce ilk yorum yapan arkadaşımızdan sonra, muhtemelen bu ürüne sipariş vermiş olabilir.


    İnceleme de ürüne 9 puan vermişler, neredeyse daha pahalıya satılan ürünlerle aynı puan veya daha fazla puan almış.

  • FSP HYDRO G PRO 850 watt, +80 Gold ve modüler kablo.




    inventus
    FSP HYDRO G PRO 850W Hydro G Pro serisi 850W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10691
  • Morktalent kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederiz. Ürün fsp nin en iyi ürünlerinden biri ama bütçe zaten 2200 civarı idi. İlk önerilen phanteks indirim de 1000 lira civarı olduğundan o sipariş verildi teşekkürler.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Seasonic Focus Plus adı altında satılan tüm ürünler aslında Seasonic Focus GX olarak yenilendi.Sadece bilgi amaçlı yazdım.Seasonic psuları gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam böyle bir şeyi daha önce duymuştum , hatta yenilenen serilerde kutunun içine yanılmıyorsam 650- 850 arası olan psularına ikinci 8 pin işlemci güç girişinide eklemişlerdi. Şu an için yine seasonic üretimi olan phanteks 750 AMP alındı 1060 TL'ye. Fiyatı uygun ve seasonic üretimi diye tercih ettik açıkçası. Evet bnde zaten seasonic in en iyi üretici ve psular arasında olduğuna hemfikirim. Tekrar teşekkürler yorumunuz ve bilgilendirme için.
  • @kunGFu hocam selamlar özelden rahatsız etmemek için kendi konumdan, burdan bir şey sormak istedim. Yedek olarak bir psu alacam indirmdeyken , Seasonic core gc 650 veya Silverstone et 650 g ikiside gold .


    Modüler değiller bnm için önemide yok kasanın arkasında topluyorum zaten. Araştırmalarımda ikiside tier b sınıfı ikiside kalitesiz değil fakat seasonicte sitesinde de japon kapasitör yazıyor ama


    Silverstone da göremedim kapasitör konusunu. Muhtemelen oda öyle ama kesin bir bilgiye rastlayamadım. Acaba bir bilgin varmı. İkisinin fanı kalite olarak nasıldır. A sınıfı ürünleri olmadığından


    ucuz fana kaçılmışmıdır ? Seasonic 1149 TL Silverstone 890 TL , gönlüm uygun diye silverstonedan yana acaba sen olsan ne düşünürdün. Veya ikisinden birinde duyduğun kronik sorun varmı ?


    Teşekkürler kusura bakma artık etiket için  .


    https://seasonic.com/core-gc


    www.silverstonetek.com
    SilverStoneET650-G INTRODUCTION
    https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=767&bno=&tb=12&area=en



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 5 Haziran 2022; 13:8:44 >




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, estagfirullah, seasonic GC Ve silverstone ETG arasinda bir tercih yapilacak anladigim kadariyla. Baska alternatif düsünülmeyecek? O zaman fanlardan baslayalim, ikisinde de sleevebearing fan mevcut, seasonic 7 yil garanti veriyor, silverstone 3 yil global garantili... Seasonic bu sleevebearing e bir sekilde güvenmis, ilginc. Ikisinde de anakapasitör japon... silverstone Nippon Chemi-Con, ikincil kisimda full japon olmadigini düsünüyorum yoksa full japon diye reklamini yaparlardi. ET600G nin direk bir reviewini bulamadim henüz, ET750HG nin var, H modüler olanlara koyuluyor yamulmuyorsam. ET, essential ailesi demek.. giris seviye gold bunlar sonucta... En üst 750w lik olani bu sekilde. PUQ platform (cwt) sahip oldugu söyleniyor, cs750m ye cok benzedigi söyleniyor. Eve gidip pc de üniteleri bir karsilastirmam gerek. Corsair CX/CS serisi gibi diyorlar (cwt), iki ihtimal var, ünite double forward + DC-DC olmasi muhtemel, halfbridge olduguna dair bir bilgi bulamadim. Zira seasonic GC/GX halfbridge & LLC + DC-DC üniteye sahip ve kapasitör konusunda ucuza kacmaz, seasonic... (GX, modüler) Corsairin ne CXini ne de CSsini alirdim :)



    https://www.bit-tech.net/reviews/tech/psus/silverstone-essential-gold-750w-review/1//

    https://www.techpowerup.com/review/corsair-cs650m/4.html

    https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-cx750m-psu,4799-3.html

    https://www.techpowerup.com/review/seasonic-core-gx-series-500-w/3.html





  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Öncellikle vakit ayırabildiğin için teşekkürler hocam. Evet bncede seasonic biraz daha ağır basıyor iç bileşen kalitesi ve 7 yıllık global garanti açısından. Silverstone biraz daha geri planda bncede onla ilgili bir inceleme bnde bulamadım .


    Corsair deki cx - cs gibi ise yani alt sınıf ürün fiyatından tier litten bnde öyle düşünmüştüm. Sen seasoniciğe ok mi diyorsun fiyatına göre yoksa aynı fiyat segmentinde önerebileceğin varmı . Acelesi yok başka yerlerdeki indirmleri beklerim , kullandım pc de xpg core reactor var sorun yok , indirmlerdeyken ortanın üstü yedek bir tane alıyım diye düşündüm.


    Psuda sıkntı oldumu çünkü bilirsin başka bir psu lazım oluyor, kenarda onun içinde aşırı pahalı olmayan bir model aradım. Fırsatın olursa model önerebilirsin 600 - 650 - 700 -750 watt hep olabilir teşekkürler.


    Silverstone u fiyatı uygun diye takibe almıştım sadece...





  • MSI A750GF satıyorum dükkanımda var sıfır kapalı kutu belki incelersin
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Suan fiyat performans ürünü belki görmüssündür ama sharkoon diye begenmemissindir :) cool zero 750w 80+gold modeli iyi bir model. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-sharkoon-pow-sharkoon-cool-zero-750w-80-gold-atx-ss-coolzero-750-fiyati,1468698892.html

    Degeri 1400-1500 lira arasi, cünkü fdb fan, güncel ünite, full japon kapasitörler, modüler.. yani alinasi bir ürün. Tier1(low) cünkü 2yil garantili ve elektro-mekanik röle yok. Bu tip bir röle yerine magicswitch dedikleri elektronik bir devre ile akimi kesip, bosaltiyor. Yeni modellerinde NTC termistör var


    https://www.nikktech.com/main/articles/pc-hardware/power-supplies/12259-sharkoon-silent-storm-cool-zero-850w-power-supply-unit-review?start=4

    https://wolflsi.pixnet.net/blog/post/69731424

    https://www.funkykit.com/reviews/power-supplies/sharkoon-silentstorm-cool-zero-850w-80plus-gold-psu-review/4//

    Bu güncel 3 testte NTC Termistörü görebiliyorum.



    Eger garanti senin icin önemli bir kriter ise seasonic alabilirsin. Beklerim, indirim kollarim dersen, arada msi ag650f 1200lira ya kadar düsüyor. Msi ag650f tier1(high).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 6 Haziran 2022; 11:32:50 >




  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam , sharkoonu gördüm aslında çoğu sisteme yetecek bir psu evet en üst seviye tier a değil belki, ama fiyatı göz önünde bulundurrsak fiyat performans olarak çok iyi diyebiliriz.


    Dedim gibi acelem olmadığı için indirm bekliyorum açıkcası alacam üründe bugün almam gerekmiyor. Ben senden fikir ve detay için yardım istemiştim çok teşekkürler. Asıl şu ürünlerde olabilir seasonic sorduğum dışında,


    Phanteks amp nin 650 watt olanı indirimlerle iyi düşüyor 1300 civarına. Bilirsin o da seasonic üretimi ve kırpılmış değil sharkoon gibi kalite konusnda. Yukardaki Celest nickli arkadaşımızn ve senin söylediğin msi ın a650gf veya 750gf modelleri üst sınıf onlarda olabilir kaliteli.


    Saesoniclerin focusları pahalı biraz phanteks amp daha uygun hemen hemen aynı kalite birde üretim seasonic dedim ama kırpılma varmı kalite konusnda bilmiyorum, tanınan bir yabancı site 9 puan vermişti.


    Birde Phanteks te msi da 10 yıl global garanti veriyor iyi kötü ellerine ulaştırırsak para iadesi yapmasada yenisini veya üst modelini gönderir en kötü kullanıcı hatası bulmazsa , sadece kargo parası bize girer belki bir miktar :)


    2 yıl olan garantili ürün 3. yıl bozulsa tamir ettrmek astarı yüzünden pahalıya gelir yenisini almak burdan daha akıllıca olur. Yani garanti de önemli bizim için. Seasonic . xpg , msi iyi bu konuda.


    Birde hocam ben genelde şuradan linkten bakıyorum tier sınıflarına psu da , senin daha iyi güncel bildiğin yer varsa başka mümkünse link bırakırmısın , her şey için teşekkürler burada tekrar.



    Benim baktığım link:






  • Kaliteli ürün güzel fiyat bildiğim bir model zaten, para durumunu tam olarak ayarlarsam üründe elde olursa sende , irtibata geçebiliriz .Açıkcası başka ürünlere baktığım için ürünler takip ediyorum taksitli almak daha çok işime geliyor.


    Ama umduğumu bulamazsam irtibata geçeriz fiyat ürüne göre baya uygun , teşekkürler hayırlı satışlar. Sendeki ürün düşündüğüm ve watt olarak ta tercih edebileceğim bir ürün . Ben alamazsam da alacak arkadaş a hayırlı olsun şimdiden.

  • @kunGFu hocam selamlar , kendi oturdum yerden arkadaştan sıfır evga super nova gt 650 aldım gold psu. 1150 ye aldım yarısı peşin kalan ödeme bir kaç hafta sonra olacak şekilde anlaştık.


    Amd sistemi sattım elden çıkardım kasa ve ekran kartı ile birlikte. Şu an resimdeki intel 12400 f le devam yola , yardım ve tavsiyelerin için tekrar teşekkürler.




    3070 Tİ için psu tavsiye ??  Xpg Core reactor \ Seasonic Focus \ Corsair rmx \ Evga supernova  gt




    3070 Tİ için psu tavsiye ??  Xpg Core reactor \ Seasonic Focus \ Corsair rmx \ Evga supernova  gt




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Hayirli olsun hocam, iyi günlerde kullan  


    https://www.tomshardware.com/reviews/evga-supernova-750-gt-power-supply-review

    https://www.techpowerup.com/review/corsair-cx750f-rgb-750-w/3.html


    Ünite olarak HEC in TPK platformunu kullanmis evga gt modelinde. Full japon kapasitörlere sahip olmasi güzel. 12400f cok iyi bir tercih, bende suan toplayacak olsam ya 12100f yahut 12400f ile toplardim kisisel bilgisayarimi...





  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam eksik olma , daha önceden araştırdığım bir psu idi kaliteli psular arsındaydı incelemelere de bakmıştım kendisi de tier a gözüküyordu yanlış hatırlamıyorsam. , fiyat ta uygun olunca arkadaş sağolsun alışverişi bitrdik.


    Evet hocam özellikle kendim 2 k da kullandım için 12400f gayet yeterli, 3070 için daha önceki satılan amd sistemde de rx 6700 xt yi sorunsuz kullandım bir süre. Hatta ödünç 12100 ü de bu kartlarda 2 k da denedim single oyunlarda


    o da gayet başarılı, çok deli gibi bir fark görmedim yani. Gpu kullanımında düşüklük takılmalar gibi sorunlar olmadı .Ama bütçe varsa 12400 f i veya 12400 normal modeli aynı paraya bulunursa 12400 ailesi ilk seçenek olmalı.


    12100 de çoğu kullanıcı için yeterli çekirdek gücü 4 / 8 e göre gayet başarılı. Tekrar sağol görüşmek üzere. 3070 Tİ için psu tavsiye ??  Xpg Core reactor \ Seasonic Focus \ Corsair rmx \ Evga supernova  gt 





  • Psu fiyatlarina bak.
    Allahtan oem den uzak durmusum.bu yolda devam mahkimlari allah kurtarsin.
    1000tl ye ax1500 aldigimiz gunlerden 2xxxtl 750wlere..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.