Şimdi Ara

Türkiye'ye komedyen bir CB seçsek nasıl olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fikrin çıkış noktası zelenski'ye gelen küçümseyici yorumlar. 


    Aşağıdaki anlattıklarım sadece varsayım, ütopya. kimseyi yerdiğim veya yücelttiğim yok, tatlı bir düş kuruyorum. Şu an vaziyetin tam tersi olduğu iddiam da yok. Cem Yılmazı tanımam. Başka isimlerle de düşünülebilir, Kemal Sunal dahil. 


    --------


    Komedyen deyince ülkemizde akla gelen ilk isim Cem Yılmaz. Varsayalım önümüzdeki seçim aday oldu ve seçildi. Nasıl bir yönetim sergilerdi? 


    * Adam zaten zengin ve tırnaklarıyla kazıyarak kazandı. Bu sebeple sonradan görme kimi kasaba bel bşk'ları, rektörler gibi devlet bütçesinden lüks ve israf harcamaları yapmayacaktır. Ülkede beğenmeyeni olsa da düşmanlık besleyeni yoktur, bu bahaneyle koruma ordusuyla da dolaşmayacaktır. 


    * Adam zaten kendisi vergi rekortmeni olduğundan milyarlar kazanan hiçbir zırlak patrona eyvallahı olmayacak, vergi affı yapmayacaktır. Daha adil bir vergi sistemi getirecektir.


    * Siyasete atılmak ve orada tutunmak için seçim bütçesine ihtiyaç duymadığından, partiye yapacağı bağışların karşılığı menfaat bekleyecek ve şımarıklıklarının hoş görülmesini isteyecek zenginler ve patronlar etrafında kümelenemeyecektir. 


    * Zaten siyasete mesafeli bir duruşu olduğundan kimseye eyvallahı olmayacaktır. Tekrar seçilip seçilmemesini diğer siyasetçiler kadar umursamayacağından popülist siyaset gütmeyecektir. Kitlelere şirin görünen lüzumsuz hatta zararlı işler yerine orta-uzun vadede ülkenin menfaatine olan icraatleri yapacaktır. 


    * Hiçbir konuda uzmanlık iddiası olmadığından, övülmeye ihtiyacı olmadığından bakanları, danışmanları, rektörleri, b.elçileri vs uzmanlardan seçecektir. 


    * Siyasi geçmişi olmadığından tarafsız duruşu hakkında hem halkta hem dış dünyada olumlu intiba uyandıracaktır. İcraatlarına sırf muhalif olmak için itiraz gelmeyecek, destek görecektir. 


    * Komedyenliğin ayrılmaz parçası olan pratik zekası ve dili kullanabilme becerisiyle diplomatik ilişkileri sağlıklı kurabilecek, istediğini uluslararası alanda daha kolay kabul ettirebilecektir. 

    --


    Neyse listeye 20 madde daha ekleyebilirim fakat anafikir anlaşılmıştır. Dediğim gibi bu sadece bir ütopya. Eklemeler yapabileceğimiz gibi antitezlerinizi de sunabilirsiniz. Saygılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.