Şimdi Ara

Kafası Karışanlarda Bugün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet, aynen başlıkta geçtiği gibi. Fena derecede kafam karışık.

    Elimdeki araç 1.4 t-jet linea. Km artık 197k'yı devirdi ve hedef 200k'ya göz dikti. Çok şükür arabadan memnunum ama artık değiştirmem gerektiğini düşünüyorum.

    Az borçla ne çok yeni ne çok eski bir araba almaya kalksam, fiyatların halini görünce vazgeçiyorum. İkinci el riski desen cabası.

    Direkt sıfır bir şeye gireyim diyorum, hem borca gireceğim hem de araba kıtlığı sebebiyle istediğimi değil de bulduğumu almak zorunda kalacağım. Üstelik sıfır araba bozuk köy yollarında üç günde haşat olup çıkacak, yazık olacak.

    Bir yandan da diyorum ki; "yav geç eski model az yakan, ustası bulunan, piyasası hareketli bir araca, rahat et. Hem kalan parayı da başka şekilde değerlendirir, ufak da olsa geleceğe yatırım yapmaya başlamış olursun" diyorum. 2. Çocuktan sonra sw harici paklamaz beni diye düşündüm ve ilk olarak aklıma palio sw geldi. Hem bozuk köy yollarında eski modellerden iyisi kullanılmaz. (Bu noktada eski model, az yakan, ustası/parçası kolay bulunan ve mutlaka hidrolik direksiyon ile kliması olan araç tavsiyelerinize açığım.)

    Yani iş resmen arap saçına döndü. Ben de buradaki büyüklerimden, konu hakkında tecrübesi veya en azından fikri olan dostlarımdan yardım almak istedim. Siz olsanız, ne yapardınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • bu piyasada kimse sağlam arabasını satmıyor. kuruş masraf yok yazanda 10.000 tl masraf minimum çıkıyor.

    aracın sağlamsa ağır bakım yaptır bin bence. 1.4 tjet çok güzel motor. az yakar iyi kaçar. linea'da kötü bir araç değil. linea'dan sonra palio pek mutlu etmez.

  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Hocam bendeki t-jet biraz absürt yakıyor, sorunu bir türlü çözemedim. Köy yollarında genelde 3-4 viteste nasıl 10lt yakıyor anlamıyorum. Sert ve normal kullanımda anca anca yarım lt fark ediyor.

    Lineadan memnunum hocam ama palionun eksilerini bilerek geçeceğim. Kalan parayı da yaza kadar yatırım vs için kullanıp artırmaya çalışacağım.

    Ama dediğin gibi, kuruş masraf yok diyende bile illa 5-10 çıkıyor masraf. 1-1.5 aydır düşünmekten yoruldum artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • köy yolu deyince aklıma Duster geliyor. yokuş varsa dizel yakıt olarak da iyi gelebilir.

  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

    dizel olmadığı sürece palio'da 10lt yakıyor. bende var oradan biliyorum (1.2 16v).


    daha önce grande puntom vardı. aynı platform sayılır. yol tutuşu, trim sesi, kapısı tuşları bile palio ile uçurum var. he parçası ucuz o güzel. oksijen sensörüm bozuldu 500 tl ye orijinalini aldım. hava filtresi hortumu yırtıldı 50 tl gibi.

  • Bildiğiniz ve bindiğiniz aracı değiştirmek şuanki durumda risk olur. Almayı planladığınız araç yaşlı ve geçmişi meçhul olacaktır. Eğer parasal ihtiyaç yok ise illa değiştirmek istiyorsanız alabileceğiniz en yeni ve az km deki aracı değerlendirmenizde fayda olacaktır.

  • Ford tourneo courier oneririm arac 6 litreyi gormuyor yakit olarak keza dacia dokker de oyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 2 Mart 2022; 14:24:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Ticari alacaksam 1.6 dizel doblo önceliğim olur hocam. Ama courier de hoşuma gidiyor tabi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam duster iyi de özellik olarak biraz boş geliyor bana. O kadar para verip far/yağmur sensörü bile olmayacaksa ne anlamı var ki? Yeni olanlarına zaten şuan pek gücüm yetmeyecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Linea dizel de gözümü korkutuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 212444 kullanıcısına yanıt
    Ağustos gibi bir ara niyetlendim ama o sıralar elimde biriktirdiğim paraya ihtiyacım oldu ve harcadım, alamadım. Sonra biraz daha para birikti ama bu sefer de araç fiyatları orantısız arttı, bankaların kâr payları yükseldi, vade sayısı düzenlemesi daha yeni geldi ama yine de mızrak çuvala sığmıyor. 24 yaşında 2 çocuk babası olarak evlatlarıma en iyi şekilde yatırım yapmak için çabalıyorum ama şuan için daha iyisini yapamıyorum. Ya tarla falan alacağım birkaç dönüm ileriye yönelik yatırım için, ya da araba yükselterek birkaç sene sonra ev alacağım. Bakalım, hakkımızda hayırlısı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

    euro5 olmasın, 1.3 olsun korkma. bakkalda bile parçası var.

  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam, bunu da düşüneceğim. Genelde 1.6 dizel düşünüyordum. Bindiğim arabadan daha güçsüz arabaya geçmek istemiyorum biraz da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben olsam Linea ile devam ederdim. Macera ve değişiklik istiyorsam da model yükselteceksem Duster, model düşüreceksem Kangoo alırdım (2001-02)

  • Ben de sizin gibi Peugeot 2008 den 3008 e geçeyim. Araç fiyatları çok artıyor diye düşündüm.


    Haysiyet yoksunları gözümün önündeki araca her gün zam yaptı.


    Aradım tartıştım.


    2019 model araç vereceğim. 2020 model araç alacağım. Üzerine elimdeki aracın %50 sinden fazla para ödeyeceğim.


    Almayın kardeşim.


    Aracınızı iyi bir usta bulun yaptırtın binin.


    Bu araçlar bu haramilerin büzüğünde patlamadıkça bu haramiler akıllanmayacaklar.

  • anyhill kullanıcısına yanıt
    O yıllardaki kangooların hangi motoru mantıklıdır. Bir de aynı yıllarda doblo nasıl olur?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    Sen varsın, ben varım. Yanımıza birini daha bulsak 3 kişiyiz. Hadi 10 kişi olalım. Bizim karşımızda bunların ekmeğine yağ süren en az 100 kişi olduğu sürece kendimize zarar vermeye devam edeceğiz. Faiz hassasiyetim olduğu için birçok sistem bana göre değil. Hem oradan darbe yiyorum hem fiyatlardan darbe yiyorum.

    Elden taksitle 2 dönüm tarla buldum geçen sene, adam elden taksit olacak diye 3 katı fiyat istedi. "La burası köyün köşesinde bir tarla diyorum", '"olsun, toprak topraktır" diyor. "E o zaman vadeli x2 fiyat yap, 3 katı nedir" diyorum, "işine gelirse" diyor. Herkes bulduğu kazı yolmanın peşinde. Geçen yine geldi ama bana, "hocam alacaksan geçen senenin yarısına (yani x1.5 olarak) vereyim" dedi. Bu sefer de ben kabul etmedim. Sürünsün sülük kılıklı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araçta lpg yok diye biliyorum. 500 litre bagaj gerçekten yetmiyor mu hocam? LPG varsa ayrı.

  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

    o yıllardaki Kango ve Doblolarda 1.9 dizel motorlar var, bildiğim kadarıyla ya turbosu yok yada beygir gücü düşük verimsiz motorlar ve dilinden anlayan ustası yok. Doblo'da 1.2 benzinli 65 beygirlik bir motor var ancak o da aşırı hantal ve sesli çalışıyor. SEsli çalışıyordan kastım 3000 devirde 5. viteste hız 80 km . 110 a filan çıkınca devir 4 bin oluyor ve kafa ütülüyor. Kangoo 1.4 motoru biraz daha güçlü ve dilinden anlayan ustası olduğu için bana daha mantıklı geliyor ancak konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim, bütün bunları belki 15 sene önce araştırmıştım, aklımda kalan bilgi kırıntıları umarım yanlış değildirr :)

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Lpg var hocam. Olmasa belki ama lpg 60'lık silindir tank. Yine bayağı eşya alıyor ama 2 çocuk olunca yetmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.