Şimdi Ara

Satıcının başka bir parakende satıcıdan aldığı ürünü satması yasal mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepsiburada üzerinden bir satıcı ile ürün aldım. Faturası gelmedi o ayrı konu, talep oluşturdum bekliyorum. Ürün arızalı çıktı servise gönderdim ve iade/değişimine karar verilip, satıcıya iletmek üzere rapor verildi. Raporu ilettim fakat satıcı kabul etmedi ve ürünün kendisini istedi değişim ve iade için. Fatura ve iade için ne yapmam gerekeni biliyrum, sorun bu değil. Bu işin arkaplanı.

    Bu davranışlarının altını aramak için ithalatçı ile görüştüm ve ürünün seri numarasından aslında Amazon'a tedarik edildiği görünüyor. Yani satıcı ürünü Amazon'dan almış, kim bilir ne zaman, bana tekrar satmış. Rapora yaklaşmama sebebi sanırım bu. Burada aykırı bir durum yok mu? Parakende alınan bir ürün artık ikinci el durumuna geçmiyor mu, kullanılmasa da? Eğer öyleyse, sıfır gibi satmanın bir yaptırımı var mı? İkinci el tanımı nedir?

    Mesela ben Amazon'dan ürün almış olsam. Kutusunu açmasam, garantisi zaten başlamış olmuyor mu? Ben bir mağaza olsam, bu ürünü sıfır gibi satabilir miyim? Satarsam garantisini neye göre sağlarım?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.