Şimdi Ara

Monster Abra A5 V17.2 Ram ekleme sonrası Fifa22'de stutter/takılma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, arkadaşımın Monster Abra A5 V17.2 laptopunun ramini 16 gb'a yükseltmek için birebir aynı model & marka Crucial CT8G4SFRA32A 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 Notebook Ram satın aldık ve sorunsuz şekilde taktık.


    Lakin taktıktan sonra FIFA22'de inanılmaz bir takılma ve stutter oluyor. Ayarları değiştirdik, driver güncelledik ve hatta farklı internet ile denedik belki bağlantı problemidir diye fakat nafile. Ramleri tek tek ve farklı slotlarda da denedik ancak problem garip bir şekilde devam etti(Bilgisayarla gelen ram'i tek başına taktığımızda dahi). Arkadaşımın bilgisayarındaki diğer tek oyun F1 2021 ve onda herhangi bir problem yok ancak FIFA'yı günlük oynuyor ve bu oldukça can sıkıcı bir problem.


    Daha önce böyle bir durum tecrübe edeniniz var mıdır, yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.




  • Merhaba hocam sıfır aldığım Abra A5 V16.7 modelin de de aynı sorunla karşılaştım özellikle hızlı oynanan fifa ve pes gibi iki oyunda da bu sorunlar vardı. Ben laptop'u aldığım da 8 gb ram vardı takılmalar yaşıyordum 16 gb dual channel yaptım sorun düzeldi gibi oldu sonra yine devam etti.


    Şöyle bir çözüm buldum Güç Planı düzenle kısmında en yüksek işlemci gücü var onu %100'den %99'a çektim böyle yapınca hiç takılma olmadı.


    Ama sonrasında şöyle birşey daha fark ettim benim ekran kartının aynıları 1785 mhz'lere kadar çıkabiliyorken başka test videolarında bende 1380-1100 civarı geziyordu. Nvidia experience'de tam yerini hatırlamıyorum ama overclock yapma gibi birşey vardı o ayarı açtım kapattım felan derken bu sorunda geçtim.


    Şimdi tabi yine %100'e alınca ufak tefek takılmalar oluyor ama eskiye göre çok az. %99'da daha akıcı oynuyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.