Şimdi Ara

elektrik destekli turbo motor.hybrid+turbo motor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba.suan Megane 1.3 tce EDC kullanıyorum, aracın gidişindende yakitindanda memnunum.ancak Toyota Corolla hybrid görünce yolda o sessizliği vs çok hoşuma gidiyor ancak performans olarak biraz geride bir araç 1.8 olmasına rağmen.sorum şu acaba piyasada hybrid olup turbo motoru olan dolayisiyla performanslı bir hybrid araç varmıdir.veya hybrid araçlar neden sadece atmosferik motorlarla kombine ediliyor.



  • Vw nin tsi motorlu tam hibrit modelleri var.
    Volvonun dizel tam hibrit modelleri var.
    Örnekler çoğaltılabilir.

    Önermeniz yanlış. Bunlar pahalı araçlar olduğu için ülkemizde bilinirliği yok.
  • dediğiniz sistemle olan compass phev var ama ulaşılacak seviyede değil pek. hee ilerde aynı grupta olduğu için Egea/Tipo modelinede bu aynı sistem gelirse belki alınabilir o zaman (mild-hybrid değil tam Hybrid olarak)

    PSA grubunda da yeni 308 vs. Hybrid modelleri ilerki yıllarda gelebilir. Hybrid destekli turbo motor olarak.


    https://www.youtube.com/watch?v=Hf1q2sK1WiA&feature=youtu.be

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-borusan-oto-balgat-dan-2020-model-compass-1.3-phev-240-hp-limite-961673863/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Şubat 2022; 17:26:37 >




  • Olmaz olurmu, PHEV diye aratınca bir sürü çıkıyor. Yeni Range Roverlar 2.0 PHEV mesela. Aynı şekilde Evoque lar 1.5T + Elektrik 300HP toplam güç var. Hyundai Kia grubunda var. Corolla Hybrid yerine Hyundai İoniq veya Kia Niro alabilirsiniz. Turbolu olanlar daha büyük kasalı arabalarda kullanılıyor genel olarak. Yeni Leon Cupra mesela 1.4 TSi + Elektrik.
  • Bu hybritlere ayrı bir teşvik verilmesi lazım motor hacmini ele almayarak. Hem şehir içinde az yakıyorlar, hem de benzinliler uzun yolda az yakıyorlar. Ülkece bu araçlara geçsek yakıt olarak çok tasarruf ederiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.