Şimdi Ara

Corolla 1.8 Hybrid'e Geçmeye Değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
9.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Ankarada yaşıyorum. Ev ile iş arası 7km olunca benzin fiyatları yüksek olsa da çok sorun olmuyordu açıkcası.

    Ancak bir taşınma durumu olacak ve en iyi ihtimalle ev ile iş arası git gel 60-65 km olacak.


    Haliyle yakıt artık büyük bir önem arzediyor.


    Normalde işe İkinci aracımız olan 1.5 Qashqai ile gidip geliyoruz. Bir tanede 2021 Corollamız var 1.5.


    Corollayı birazda yatırım amacıyla almıştık zamanında. Şimdi onu ilana koyduk satıyoruz.


    Ankara Toyota bayisinden arayıp aracınızı showroomumuza koyalım burdan satalım diye arayınca hem şaşırdım hemde ellerindeki araçlara bir bakayım dedim.


    420-430 bandında Hybrid Corollalar var. Yakıt tüketimler 3.6 olduğu söyleniyor hadi biz 4 diyelim. Bizdeki corollanın üstüne 20-30 vererek alabilirz gibi duruyor.


    Gerçekten bu rakamları yakıyor mu? Değer mi böyle bir şey yapmaya.


    Birde açıkcası biz corollayı alırken hybrid ile normal corolla arasındaki fiyat farkı çok afakiydi. Şimdi böyle fiyat farkı 2. elde düşük gelince açıkcası biraz şüpheylede yaklaşmıyor değilim.


    Arada kaldık açıkcası.








  • Şahsen ben olsam hybrid i alırdım..Ancak Ankara'da o degerleri yakalamak icin iyi trafik olması lazım.siz sehirden ötürü daha yuksek ortalamalarda olacaksiniz bence...Qqnile yakitlariniz ayni olur gibime geliyor...Ama teknolojik açıdan kesinlikle daha mantikli...Yanliz yalitim olayini cok yerden yere vurmuslardi corollanin.onde isiticiiyi açsanız bile arkadakiler üşüyor gibisinden..dogrumudur?
  • Yaklaşık 2bin km'dir hybrid coralla kullanıyorum.

    Ekranda yazan değer 5,2-5,3 arası gidip geliyor.

    Genel kullanım İstanbul sıkışık trafik.


    Benim dikkat etmeden aldığım değer bu. Efendi gibi kullanılırsa 4,5'lar çok muhtemel.


    Yakıttan ziyade sıkışık trafikte sessiz ve titreşimsiz kullanım beni çok memnun etti.

    Ancak uzun yolda bir cacığı yok hybridin. Cvt sağolsun bağıra bağıra gidiyorsun.

  • Hibrit ekonomisi sıkışık trafikte çıkar. Frenleme ile enerji kaybı olmaz.

    55-60 kmniz 70-80-90 sabit hızlarda gittiğiniz bir yolsa hibrit öyle aşırı bir tasarruf sağlamaz. Üstelik mtvden dolayıda zarara bile girebilirsiniz.
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    Açıkcası güzergahım Batıkent - Siteler arası olacak. O yolda direk çevre yolu üzerinden olacağı için trafiğin az olacağını düşünüyorum.


    Yalıtım konusunu çok bilmiyorum ama araç çok kafa şişiriyor açıkcası. CVT den midir yalıtımdan mıdır bilmiyorum ama sese baksanız 200le gidiyorsunuz ibreye baksanız 50yle.

  • Merhabalar, Yakıt tüketimi konusunda eğer sürekli trafikte kalacaksınız mantıklı olabilir. Ancak uzun otoban sürüşlerinde hybrid motorun hiçbir anlamı kalmıyor. Bir de üstüne vergi yükü. Şehir içi doğru kullanımla 3.6-4.2 arasını bile yakalarsınız. Doğru kullanımdan kastım araçlar zaten atkinson motor sistemi ve cvt şanzıman ile geliyor. Agresif perfomanslı kullanılabilecek araçlar değil. Chr forumunda öyle veriler yakalayanlar vardı ki şaşıp kalıyordum. Corolla verileride aynı neredeyse. Hayırlısı olması dileğiyle,

  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Anladım. Bizim güzergah çevreyolu olacağı için trafik olmazsa 120 sabit hızla gidilecek o zamanda çok bir yakıt tasarrufu olmaz diyorsunuz. Qashqai ile devam anlaşılan.

  • Uza -00- kullanıcısına yanıt

    120 de standart benzinli corolla daha az bile yakabilir. Qashqai daha az yakar.


    hibritin esprisi şehiriçi trafikte frenleme ile kaybolan enerjinin geri depolanması ve kullanılması. Frenleme az olunca standart benzinli araca dönüyor.

  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    1.0-1-2 turbo motorlu bir binek alsanız benzinli kışın özellikle ankarada daha mantıklı olmazmı? Qq kasa olarak rüzgar direncine daha fazla maruz kalıyor hemde dizel az yakması için ısınması da gerekiyor malum.,😄
  • Dur kalk az ise 1.0 TSI motorlu bir araç işinize daha çok yarar 1.8 hybride göre.

  • Hybrit'in avantajı şehir içi yoğun dur kalklı ve yavaş akan trafikte kendini belli eder. Bir araç en fazla yakıtı durur haldeyken ilk kalkışta ve düşük süratlerde yakar. Hybrit işte burada o deli gibi yakan şartlarda elektrik motoru ile neredeyse sıfır yakarak vadettiği değerlere ulaşır.


    Sizin belirttiğiniz şartlar için en ideal araç, az yakan dizellerdir. Fazla dur kalk ve trafik olmayacağı için düz vites olmasının da bir mahzuru olmaz. DPF, AdBlue vb sorunu yaşamayan kendini kanıtlamış dizel ikinci el temiz bir araç alarak veya mevcut Qashqai'niz ile devam edebilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.