Şimdi Ara

PlayStation 5 STOK TAKİP ve SOHBET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.530
Cevap
514
Favori
1.398.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu, PlayStation 5 stok takibi ve takip sürecindeki tecrübelerin paylaşılması için oluşturulmuştur. Bu konuda fiziksel ve dijital mağazalardan aldığınız geri bildirimleri ve bu süreçteki tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuharremAylar -- 8 Mart 2022; 21:20:58 >



  • Merhaba arkadaşlar,


    Bir teknoloji mağazasında, PlayStationlar'ın geldiği ve satıldığı reyonda çalışmaktayım.


    Ürün piyasaya ilk çıktığı tarihte isim yazmaya başladık, her ay düzenli olarak geleceğini sandık, buna göre müşterilere bilgi verdik ancak ''Başka yerde bulursanız alın, stoklar kritik, internet sitemizi sık sık kontrol edin, bildirimleri açın, hızlı olursanız web sitelerinden almanız çok çok daha kolay olur.'' diye üzerine basa basa söyledik.


    Stoklar geldikçe müşterileri aradık, tabi klasik Türk insanı gibi telefonunu açmayan, bir zahmet arandığını görüp de 3 saat sonra dönüş yapan, ertesi gün arayıp ''Benim hakkımı niye satıyorsunuz?'' diye hesap soran, ürün bir an önce satılsın diye kendi özel numaramızdan aradığımız için gecenin yarısı arayıp stok soran, küfür eden müşteri vs.


    Ürünler firmanın fiziksel stoklarına yani mağazalara aylardır 2-3-4 adet gibi rakamlar ile girmekte. İnternet sitesinden ise 200+ şeklinde stok açılmakta.


    Eğer mağazana gelen ürünü en kısa süre içerisinde satamaz isen internet mağazası elindeki 200+ stoku sattığı an almış olduğu siparişleri mağazalara yönlendirip, mağazanın fiziki stokuna da ambargo koymakta. Elinde ürün olsa daha o ürünü hiç kimseye satamıyorsun, sistemsel olarak resmen kilitleniyor.


    Hal böyle olunca PS5 bekleyen müşteri sayısı 160'lara ulaştı.


    Ki isim yazdıran her müşterimize yukarıda yazılanları teker teker söyledik. Üstüne üstün ''Stok adetleri öncekiler gibi gelirse, yani ayda 3-4 stok gelirse size sıra gelmesi 3 yılı bulur, Türkiye garantili cihaz bulursanız kaçırmayın, alın, ürünler Sony tarafından Türkiye'de prestij odaklı olarak rakibine göre ucuz fiyattan satılmakta, karlılığı diğer ülkelere göre düşük olduğundan dolayı Türkiye'ye stok diğer ülkelere nazaran daha az geliyor, ancak her yeni gelecek stokta da fiyatın artması ihtimali var.'' diye belirttik.


    Zaten 2 aydır mağazalara ne PS4 ne PS5 gelmekte. Ocak ayının ortasında isim yazdıran müşteri her gün arayıp telefonda kalaylamakta, ''Yok efendim bizi mi bekleyecekmiş, ürün pahalı gelirse sorumlusu bizmişiz, aradaki farkı biz mi verecekmişiz...''


    Mağazaya müşteri geliyor, durumu izah ediyoruz, ''Artık isim almıyoruz, listemiz şişti, eritemiyoruz.'' diye belirtiyoruz, ''Siz doymuşsunuz, satmaya niyetiniz yok, alıp ticaretini yapıyorsunuz.'' diye ithamlar ile karşılaşıyoruz.


    Kaldı ki ürünlerin personel tarafından satın alınması yasak. Ürünü almak isteyen müşterinin carisinde bu işi ticarete yönelik yaptığına dair emareler var ise, bir üründen indirim zamanı adetli olarak alma eğilimine girmişse vs. gibi o müşterilere de durumu belirtip satışını gerçekleştiremeyeceğimizi söylüyoruz.


    Ben, ürünler ilk gelmeye başladığı zamanlarda, müşterinin ''CD'li gelmiş Ben dijital versiyon istiyorum.'' diye burun kıvırıp, ürünü almadığı zamanlarda bile kendi çalıştığım iş yerinden ürünü satın alamadım, rakip firmanın internet sitesinden sipariş vermek zorunda kaldım.


    Ama hala kimilerine göre personel al-satçı oluyor, komisyoncu oluyor, insan haliyle üzülüyor...


    Mutlaka yapan yer vardır, çıkmıştır, görülmüştür, şahit olunmuştur ama en azından kendi içim rahat, kimseye hak geçirmediğime inanıyorum...


    Umarım en kısa sürede üretim sıkıntısı biter de bu işi ticarete çevirenlerin ellerinde ürünler birer birer patlar, zararına satmak zorunda kalırlar, kullanıcı da rahata erer.


    İyi geceler...

    Hocam seni tanımam etmem dışarıdan takip ediyorum konuyu. Her sayfada dolu dolu yazıların mevcut hepsini de okuyorum. Şu konu altında yüzlerce cümlelerin mevcut ama kimseye iğne ucu kadar faydan olduğunu görmedim. Benim konu altında sadece 3 iletim var. 2 tanesinde dualsense stoğu bulduğum gibi paylaştım herkes nasiplendi. Yani faydalı olmak konu altında çok paylaşım yapmak olmamalı. Birazcık da fayda sağlamak gerekir diye düşünüyorum. Sizin yüzünüzden insanlar konuyu takipten çıkmaya başladı. Yapmayın lütfen
    Bu sony ceo Nick name thsblt grupta ona buna yazdırıyor bana yazın ben şöyle aldırdm böyle aldırdım .kardeşim hasta sen bana aldırdın helal olsun....Bu adamda olan ego kimsede yok arkadaş ne sacma hareketler bunlar. Yok çekiliş yaptın , yok şunu yaptın bunu yaptın... devamlı dh ye giydirmeler vs. Kendisi milletin hakkına giren o anda alması gereken kişi yerine botu sayesinde önce bildirim alıp ps5 toplamakta olayı hala anlayamadı ama bu adam sayesinde buralarda ps5 almak isteyen kimse alamıyor... bu botcu takip etmesin diye elimde olsa mobile uygulamaya başka kategorilere ps5 ilanları açar bunun linklerini patlatırım..... bunlar botcu hak yiyen tiplerdir.
  • @MuharremAylar


    Elinize sağlık böyle daha güzel olmuş. Çekinmeden herkes bilgilerini paylaşabilir veya bilgi alabilir artık, gereksiz ceza da almamış olur kimse.

  • Aynen çok iyi oldu tecrübeleri duyumları buradan paylaşmış oluruz elinize sağlık
  • Arkadaşlar teknoloji mağazalarına isim yazdırmak işe yarıyor mu? Yanında zorunlu sigorta yaptırıyorlarmış sanırım. Şu anda mağazadan kaç paralara alabiliriz?
  • Mağazalarda isim yazdirmakta sadece görüntü gibi mağazaya rafa açmadan yine kendi elemanlarına dışarıdan karaborsa sattiriyorlar
  • john ciga J kullanıcısına yanıt
    PlayStation 5 STOK TAKİP ve SOHBET
  • Yakın arkadaşım aldı, o da başka biri vasıtası ile.Mağaza çalışını tanıdık çıktı.

    D&R depodan çıkartıp stoğa giriş yapıyor, hemen alan arkadaşıma sattılar

    Boş yere isim misim yazdırmayın.

    D&R mağaza müdürleri bile bu işin içinde kendilerine alıyorlar. Bir müdür acaba kaçıncı konsolu alıp bir ergenin günahına giriyor diye düşünüyorum. Benim lacivert borsacı arkadaş sağolsun 1 ayımızı yedi böyle.

    Vatan bilgisayara gittiğimizde sırada 54 kişi var demişlerdi buna! O da 3 ayda bir 2-3 makina geliyor dedi.

    Görünce yazmadan edemedim.


    Stok kovalamayın ,D&R çalışanı varsa tanıdık felan kovalayın.

  • Bu fiyatlardan alan anca bölge müdürleri olur. 15 binden aşağı daha da satmazlar.

  • Arkadaşım Vatan Bilgisayar'a adını yazdırmıştı ve 2 ay sonra aradıklarında aldıydı. Ben de adımı yazdırdım 1 ay oldu bekliyorum :/

  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Ne zaman yazdırdı hocam ben 22 ekim gibi yazdırdım hala ses yok
  • Ben de media markt a adımı yazdırdım. Ocakta Şubat ayında 20 30 tane gelecek, sana da kesin veririz dediler. Bu ay da birkaç kez gittim hala gelmediğini, gelecek gibi de durmadığını söylüyorlar. 😔
  • Ben de stand arıyorum yok ortada stand. Bir türlü gelmiyor.
  • Candy_Man C kullanıcısına yanıt

    reis kusura bakma da derdini

  • salih_47 kullanıcısına yanıt

    şubeye göre değişir, onun hala 1seneyi geçiyor. 6 bin tl oldugu zamanlarda aldı.

  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Valla haklısın :)
  • şu saatten sonra 10k'nın altında playstation 5 almak hayal gibi.. zamanında 6.000TL'ye alan aldı.. şuan en iyi ihtimal 10.999TL sanırım ?

  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    En ucuz 2.el bile 10.500de kapılıyor hocam. Sıfırda 12binin aşağısı hayal bence.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Sıfıra göre 2.el piyasası belirlenir hocam, stok sorunu biraz olsun gevşesin 2. eller patır patır dökülür. Ben dijital aradığımız günlerde CD'li varken stoklarda yüzüne bakmazken elimde olan CD li versiyonu yalvar yakar 6750'ye satmıştım. Yani 2 gün duran stok gelse emin olun 7 ye çatır çutur düşer millet.


    2 gün önce 3060ti ekran kartlarını 20k ya satıyorlardı şimdi 13 e stoklarda öyle bekliyor yüzüne bakan yok. Sözün özü piyasa bir yerde doygunluğa ulaşacak ve bu al sat furyası fiyat düşmek zorunda kalacak. Acele edecek bir şey yok bence resmi taraftan yeni fiyat gelmediği sürece işgüzarlara para yedirmeyin.

  • JEWJEWPIE kullanıcısına yanıt

    Dünya devleri çip krizinini çözmek için trilyon dolarlar harcıyacağını duyurdu ama meyvelerin 2-3 seneden evvel toplanamayacağı düşünülüyor.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Umarım tez zamanda çözülür dediğim gibi 2 -3 günlük stok sağlansa piyasa temizlenir rahat rahat alırız tekrardan. PlayStation 5 STOK TAKİP ve SOHBET 

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.