Şimdi Ara

Pardus Güzel Olacak Gibi Görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eskiden Pardus akıllı tahtalarda Windows a ek olarak ekli olan bir işletim sistemiydi. Yani Pardus'u tanıdığım zaman. O zaman bile yine Windows kullanıyorduk. Öğretmenler, herkes Windows kullanmaya devam ediyordu. Bugün devletin resmi kurumlarında yine Windows kullanılıyor. Eğer kurumlarda Pardus kullanılsaydı insanlara teşvik etmiş olabilirlerdi. Şimdi insanlar "Pardus iyi olsa devletin kendisi kullanırdı" diye düşünecekler tabi. Devlet kurumlarında da Windows'ta yapıp Pardus'ta yapamayacağın hiçbir şey yok. Tarayıcı üzerinden çalışılıyor %90 zaten ki Pardus'ta o da var. Neden devlet teşvik etmez ki?


    Her neyse o zamandan sonra bayağı bir güncelleme almış. Şu an tasarımı, çalışma hızı oldukça gelişmiş durumda. Eğer bilgisayarda oyun oynamıyor olsaydım Pardus kullanabilirdim. Ama Windows'un köpeği olmuşum bir kere. İstesem de vazgeçemiyorum. Halbuki ne çok isterdim Windows'un saçma sapan hatalarından kurtulmayı. Mavi ekran hataları başta olmak üzere internette doğru düzgün çözümü bile bulunamayacak kadar nadir karşılaşılan problemlere kadar hepsinden tek seferde kurtulabilirdim.

    Pardus şimdi uygulama mağazası da geliştiriyor. İnsanlar hiç kurulumla vs. uğraşmadan Windows'un da yapmaya çalıştığını yapmaya çalışıyor. Google Play ya da Appstore tarzı bir uygulama mağazası ile güvenli ve hızlı uygulama edinmeyi sağlayacaklar. Pardus ta geri kalmamak için bu alanda çalışmaya devam ediyor. Ayrıca mağazaya eklenmesi istenen uygulamalar da önerilebiliyor.

    Pardus'ta uygulama kurmak bir kod satırına baksa da uygulama mağazası çok daha iyi olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racooss -- 20 Şubat 2022; 2:9:23 >







  • Valla ben de ets 2 yi Pardus ortamında çalıştırmayı hiç denemedim. Ama önüm hafta buna çalışıcam. Eğer olursa var ya... Kim sever Yalova kaymakamını
    Mağaza olayını da başarırlarsa tadından yenmez. Cüneyt bey ve ekibine başarılar dilerim
  • linux sistemlerde mağazalar uzun süredir var olan birşey zaten

  • İsmini unuttum aslında dünya yeni bir çekirdeğin daha iyi olduğunu o çekirdeğin geliştirilemesi gerektiğini söylemişti ama ismini unuttum.
  • Efe Yakup Karahanlı kullanıcısına yanıt

    Hocam denedin mi?

  • pardus'dan umudum yok ne zaman ki tüm devlet daireleri kullanır , ciddi bi kullanıcı sayısına ulaşır o zaman dikkatimi çeker

  • racooss R kullanıcısına yanıt

    Yok be paşam uzun zamandır uzağım bu işlere. Kısmetse bu hafta bi laptop alıyorum. Eğer alırsam bu sefer deniycem. Hatta oyuncu laptop bölümünde 1 konu açtım. Bi bak bakalım fikrin var mı?

  • pardus mardus hikaye . ben 2008-9 gibi kullanıyordum. hatta ubuntu türkiye forumlarında ücretsiz yardım ediyordum,nasıl yapılır belgeleri hazırlıyordum . sonra bıraktım o işleri çünkü boşa zaman kaybından başka bir şey değil . sıkıntılar dertler hiç bitmiyor . yükle windows geç git

  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.