Şimdi Ara

Kasıtsız kaza sonrası kasıtlı çarpma hakkında ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba . Başımdan geçen tatsız bir olayı size anlatıp fikir sahibi olmak isterim.

    Yirmi beş gün önce aracıma sağ arka köşeden çarpılmış ,tampon kırılmış ,kameralardan izledim , üç saat önce olmuş kaza çarpan kişi karşı komşumuzun kızı olduğunu gördüm.

    Çarpma sonrası aracıma ve kendi araçlarına bakıp olay yerini terk etmişler . Haber verdim gelin rapor tutalım diye, geldiler bunda birşey yok biz komşuyuz yaptıralım dediler bende önce raporu tutalım baktıralım hasar büyükse kasgıodan değişim yapılsın , demem ile komşum coşup bana bağırıp çağırmaya, yakarım bu arabayı gibi tekdit etmeye başladı bende işyerimin önünden sepetledim olay son buldu.

    Akşam baktım gelen giden yok video kaydı ile emniyete gittim , şikayet bulunmak için polisler ruhsat sahibini arayalım sen babası ile sorun yaşamışsın rusat sahibi gelir belki dediler aradık çocuk eşi ile geldi raporu tutuk git şimdi istediğin yerde yaptıralım dedim ve ayrıdık eminiyet den .

    Ertesi sabah kızın babası traktörü ile gelip aracıma bilerek isteyerek arkadan çarptı , bagaj kapağı tampon olduğu gibi içeri göçtü ve olay emniyet de mala zarar vermekten ,tehdit den şikayet ile son buldu .

    Aracım kasgolu idi yetkili serviste 30 000 tl masraf ile yapıldı onu da şikayete ekledik. (video resim ve şikayet ile beyanla)

    Tabi beyimiz ifadesinde firenin altına su geldi diye ifade vermiş birde 1 lt su şişesi ile resimletmiş birde rapor tutmak istiyormuş haber verdiler işine baksın deyip haber gönderdim .


    üç dava açıldı Mala zarar . tehdit. değer kaybı hem sigortasına hem kendine .


    Benim amacım aracın masrafını kasgo bu adamdan alsın ve değer kaybımı alayım diğerlerinden birşey çıkmaz sanmıyorum .


    Size sorum şu kasgo bu durumda nasıl harekat eder.

    imla hataları için özür .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 3 Mart 2022; 20:54:34 >







  • Carpan hem goruntude hem de polis zaptinda belli oldugu icin, Kasko sirketiniz Butun masrafi karsi tarafin sigortasindan alacaktir.
    Eger dava sonucunuz kasiitli carpma - mala zarar verme olarak sonuclanirsa adamin sigortasi donup adamdan, odedigi meblayi isteyecek.
    Diger sikayetleriniz icin birsey diyemem alanim disi.
  • Bu arada 1. Ve 2. Carpma yakin mesafe kamera kayidi mevcut .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Carpan hem goruntude hem de polis zaptinda belli oldugu icin, Kasko sirketiniz Butun masrafi karsi tarafin sigortasindan alacaktir.
    Eger dava sonucunuz kasiitli carpma - mala zarar verme olarak sonuclanirsa adamin sigortasi donup adamdan, odedigi meblayi isteyecek.
    Diger sikayetleriniz icin birsey diyemem alanim disi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal sigorta karşı taraftan tahsil eder değer kaybı içinde başvurun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araç kaskolu olduğu için hasar kaskoya rücu eder. Kasko maddi kısmı değer kaybı dahil karşılar. Maddi olarak bir zarar olmasından ve bunun kasıtlı yapıldığı için karşı tarafa dava açar. Parasını alır.

    Manevi dava hakkı sizde kalır.

    Bu şekilde olacağını düşünüyorum.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera kaydı hayatınızı kurtarmış. Yine de uzlaşma teklif edilirse kabul edin.

    En kısa sürede taşının o evden. Her gün manyakları haber olarak izliyoruz. Belli ki babası normal biri değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı kaskodan yaptırın, önceden de servise belirtin kamera kaydı var şikayet var dava açıldı gibi durumları. kasko o y*vşak komşudan söke söke alır hasarı. bir de avukat tutun yasada ne kadar madde varsa hepsinden 4. davayı açsın. bir şey çıkar/çıkmaz uğraşsın dursun yüzsüz.

  • Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için .

    Arkadaşlar benim anlamadığım yakın mesafe video var , bir gün öncesinden husumet var, polise sikayeti var kasgosuna guvenip gelip arabama zarar veren bir adam var , şimdi karşı tarafın kasgosu kerizmi ,bu adamlar illa benim mahkeme kararınımı bekleyecek . 30 000 tl +değer kaybı ödeyecek . Enayimi bu sirketler.

    Birde şöyle bir durum var bu maganda aracıma çarpmadan 7-8 metre önce yaya atılıyor önüne, orada yavaşlıyor , çok bariz görülüyor ,orada kasgoların kendi avkatı araştırması yokmu ?.

    Videoyu izleseniz kabak gibi ortada , kasıt var .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 20 Şubat 2022; 0:57:13 >
  • Gece gece benim sinirim bozuldu. Geçmiş olsun hocam. Kayıt olması çok iyi olmuş. Siz iyi bir avukata gidip durumu anlatın. Kasıt olduğunu inandırıcı belgelerle ispatladınız mı hasar değer kaybı mala kasıtlı zarar tazmini avukat ücretleri mahkeme ücretleri hepsi herifin cebinden çıkar. Kasko ödediği parayı bundan söke söke alır. Cepten araca ve verdiği hasara göre 100.000 civarı bir para çıksın totalde bi görür bi daha onun bunun malına kastetmeyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kasgo değil kasko, kayidi değil kaydı!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

    Bazen haberlerde video'larda görüyoruz ya işte böyle manyaklar ile kavgaya tutuşunca ya sen ölürsün ya öldürürsün. Misal böyle bir olay olsa kavga çıksa bu arabaya bilerek çarpan adamı vursan haberlerde izleyen sadece seni suçlu bulur içeriğini bilmez.

  • Siz kendi kaskonuzdan değer kaybını alırsınız. Kasko da bunu karşı taraftan temin etmeye uğraşır daha sonra. Görüntü de varsa karşı tarafın sigortasından alır.. En sonunda o çarpan ruh hastasına kalır. Ama siz mahkemeyi beklemeden kaskodan değer kaybını alırsınız zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı tarafın sigortasından yaptırır ayrıca değer kaybını da alırsınız. Mala zarar verme ve tehdit nedeniyle açılan soruşturmada uzlaştırmaya gönderilecek orada ücret talebinde bulunun parayı verirlerse uzlaşın arkadaşın dediği gibi oradan taşının.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakim bey -- 22 Şubat 2022; 8:44:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • olayı sadece emniyet e mi bildirdiniz? emniyet işleri okadar ağırdan alır ki. bence direk cumhuriyet savcısına cıkın durumu anlatın. aracımı yakacağını söyledigini tehtit ettiğini söyleyin. eminete cağırmakla cumhuriyet savcısının cağırması bir olmuycaktır.


    birde merak ettim. kız vurmuş inmiş araçtan ve baktıkdan sonra geri binmiş demişsiniz. hiç bişey yapmadılarmı? siz çağırmadan? işlerine gelince biz komşuyuz işlerine gelmeyince vur kaç öylemi?

  • Bu durumu hsngencer hocamızın dediği gibi Emniyet ile değil Savcılığa giderek çözün. Polisler iş yapmamak için 40 takla atacaktır.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tehdit konusunda dava mutlaka açılsın bu adama müstehak.

    Maddi olarak zaten alırsınız paranızı.

    Geçmiş olsun sinir bozucu bir olay.

  • Evet araçtan inip erkek kardeşi ile kendi araçlarına sonra benim aracıma bakıp olay yerini terk ediyorlar .

  • Olay savcılığa yeni gitmiş avukat ile bugün görüşmem var , sonucu buradan yazarım.

  • Arkadaşlar merhaba , ilk kaza kasıtsız çarpma olayı ,olay yeri terk olduğu için kasko şirketi 7500 tl ilk ruhsat sahibine rücu etti .


    İkinci kasıtlı çarpma olayı ise dün öğrendim 22,000 gibi bir mebla ile ikinçi kişiye rücu etti .


    mahkeme 10. ayda ,Bilginize .

  • Hikmet_19 kullanıcısına yanıt
    Umarım ders olmuştur o tiplere!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.