Şimdi Ara

Msi Z 590 Torpedo anakart ısı değeri normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar , arkadaşımın 11600 ile kullandığı bu msi torpedo z 590 anakart yük altında 55 derece oluyor. Boşta 35 derecelerde. Bence bu değerler normal , 70 ve üzeri olursa biraz sıkıntılı olur.. Fakat onun dediğine göre eski

    8-10 sene önce açılmış forum konularında 55 için fazla demişler, o zamanlarda yorum yapan arkadaşlar. Acaba yorum yapanlar o zaman ki üretim olan anakartlar a göre mi konuştular? bilemedim. 55 derece mesela bir işlemci ve ekran kartı için yük altında olsalar bile hiç bir şey değildir. Kendim yabancı videolarda baktım karşılaştırmalarda anakart için 72 ve üzerini tehlikeli gösteriyor. Bence de öyle gibi . Bu konuya vakıf olan arkadaşlarımızın , hocalarımızın fikirlerini beklerim. İyi günler.




  • Merhaba hocam, anakartin hangi degeri bu? Chipset degildir, zannimca... Chipset ise ekrankartinin sicak havasi mi isitiyor diye öncelikle kontrol ederdim, degilse chipset heatsinkini bir kontrol ederdim. Ama bence vrm deki mosfetin yakinlarindaki sensor o sicakligi gösteriyor olabilir. 11600 i PL2 de mi kullaniyor? Sivi sogutucu mu? Kasa ici hava akisi nasil? Güc kaynagi nedir? Bunlara dikkat ederdim. (Bios default yaparak denerdim)


    Bu anakartta 14+2+1 adet 60A lik dr.mosfet var. Bu cok cok iyi, heatsink choke larin üzerine de basiyor üstelik. 55C bu anakarta bana misin demez. Kötü bir sicaklik degil ama islemci o esnada kac watt gösteriyor bakmak lazim, 125w üzeri ise fena degil, 154w üzeri ise iyi, 200w civari ise cok iyi... Yine de o bölgede bu sicaklikta bozulabilecek bir bilesen yok. 11600 kullanmadim, belki PL2 ve bu islemci ile normal olabilir. https://www.techspot.com/review/2239-affordable-intel-z590-motherboards//

    @

    Bunlarin disinda kim anakart icin 55C ye cok demis bir bakmak isterdim, hangi konu, hangi anakartmis. Söyleyen kimmis :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O sıcaklıklardan hiç bir şey olmaz rahat olun bence, kullandığınız anakart gayet iyiMsi Z 590 Torpedo anakart ısı değeri normal mi ? 

  • VRM(MOS) ısısı ise nomral

  • Aldığın; Z590 yongasetine ait sıcaklık değeri ve boşta 35, yükte 55 derece de normal değeler arasındadır. "72 derece ve üzeri tehlikelidir" yaklaşımını katılmıyorum, tehlikeli sıcaklık değerlerinde zarar görmemek adına yongaseti kendini otomatik olarak kapatır.


    Bunun yanında sıcaklık sensörü hatalı bilgi verebilir. Elle kontrol en sağlam kontrol yöntemidir.

  • @kunGFu hocam teşekkür ederim , şöyle cvb veriyim sistem benim olmadığı için pl1 mi pl2 mi bilmiyorum ne şekil kullanıyor. sorarım , aida 64 programında sadece anakart yazan bölümde en yüksek 55 görmüş ben çok önemli değii dedim o kadar ısınma olacak dedim. Bu anakartı yazın tomahawk a yakın diye ben önermiştim belkide aynı yapıda dr. mosfet var ikisnde de , fiyat uygun diye bunu al demiştim. :) Arkadaşın pişmalığı yok tabi sadece merak etti ondan sorduk teşekkürler. Sıvı soğutucu yok bir kere ağzı yandı o da benim gibi kule tipi 12 cmlik soğutucu kullanır. Kasa malesef önden mesh yapı değil o da 3-4 derece nerden baksanız sistemin fazla ısınmasına sebep olur anakartta da tabi, iyi bir sirkülasyon olmadığı için. Yaza doğru mesh yapıda bir kasa alcam diyor zaten öyle al demiştim . Yukarda iki fan arkada bir fan önde 3 fan var ama dedimiz yapıda olsa daha iyi olur. Bu anakart z 590 olduğu için 11900 leri bile sıvı soğutma ile çalıştırır ona göre üretildi zaten bunlar, arkadaş biraz evham yapıyor :) Bunu söyleyen yerler hocam technopat sosyalde görmüş bir konuda ama bazı kişilerde bizim gibi demiş yani herkesi suçlamak olmaz tabi , bu forumda da 4-5 sene önce açılmış orada birleri demiş 55 ve üzeri tehlikeli diye, bnde dedim 55 sıkntı olsa herkes her gün anakart yakar dedim merek etme diye. Anakart sıcaklığı kaç olmalı diye başlıkla arattımı google da çıkıyor hocam :) İlgin alakan için sağol hocam , kendi konuma bugün ancak geç bakabildim Msi Z 590 Torpedo anakart ısı değeri normal mi ? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 15 Şubat 2022; 11:6:8 >




  • @LEON-X hocam teşekkürler bence de öyle arkadaş başka forumlarda ve burada eski konuda görünce azcık evham yapmışta :) , bnde aynılarını söyledim anakart için hiç bir şey değil aslında dedim. Sayıları takip edip durma işine bak dedim Msi Z 590 Torpedo anakart ısı değeri normal mi ? 

  • @Executor Arhentir hocam teşekkürler, bence de öyle bu ısı normal arkadaş emin olsun diye konu açtım, daha bilgili arkadaşlar gelir sana gösteririm cevapları rahatlarsın dedim :) sağolun . Başka cevaplar görünce sağda solda aklı takılmış işte.

  • @Berkay Eren hocam teşekkürler , değerler normal bence de zaten belirttim aynen. Ben yabancı sitelerde 70 ve üzerini kırmızı ile çizmiş diye gösterilen bir video da gördüğüm için öyle dedim. Bir çok yerde 95 - 100 lere kadar sınır vermişler asıl o rakamlar da kırmızı ile çizmişler , yani işlemci gibi. Hani nasıl işlemcide 100 e gelince ve geçince kapatır kendini koruma için, onun gibi senin dediğinde doğru , anakartta fazla ısınınca işlemci gibi kendini korumaya alır . Gerçi anakartta hiç denk gelmedim çipsetin o kadar ısındığına, oc la uğraşmadığım için. Sensor ve programda yanlış bilgi verebilir ara sıra doğrudur. Cevap için teşekkürler.

  • anakart ısı degerlerınız aşırı yüksek. kasa havalandırmanızı gözden geçiriniz. imzamda kullandıgım anakart. asla o değerlere ulaşmadım hiç bir zaman.


    Msi Z 590 Torpedo anakart ısı değeri normal mi ?
  • @salvatore_volkan hocam söylediğim gibi konunun başında , sistem kasa arkadaşımın kasanın önü tamamen mesh yapıda değil , çok ufak hava boşlukları var. Ön taraf kapalı sayılır neredeyse. Daha önce de demiştim tamamen mesh yapıda olsa kasa, daha iyi hava sirkülasyonu olur diye. Yaza doğru değiştirecekmiş. Tahminimce yazında olsa 4-5 derecelik ısı düşüşleri olacaktır. Kasanın önünde 3 fan üstte 2 fan arkada da 1 tane fan var. Sizin asus anakart yanlış görmediysem boşta 31- 32 ler de onun msi torpedo kartı da boşta hemen hemen öyle orda bir sıkıntı yok. Fakat sizdeki mesela yük altında kaçları görüyor 45 - 47 ler falan mı ? siz yükte kaç ısı değerlerini gördünüz acaba , karşılaştırma için sordum. Tabi kasanızın da ne olduğu, ön tarafı mesh mi değil mi olduğu da önemli. Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.