Şimdi Ara

Ssd mi bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dun gece windows guncelledim kapattim pc i sabah acitigimda windows logosunun oldugu ekran yarim saatte geciyor zorla bilgisayar aciliyor. Acildiktan sonrada basit bir dosya bile acilmiyor dakikalarca tepkisiz kaliyor pc.


    Yaklasik 2 yildir kullandigim ssd e kurulu windows elektrik kesintilerine maruz kaldi cok defa hd tune pro ile scan edecegim ancak onuda acamiyorum windows acildiktan sonra agirliktan . Sorun ssd demi nasil anlarim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ssdlerin çabuk bozulmasına yol açan en büyük faktörlerden biri defalarca elektrik kesintilerine maruz kalmasıdır. Bazıları 4-5 kere bile kalsa bozulmaları veya çok yavaş çalışmaları için bile yeterlidir.Sizde de öyle olmuş zaten. Sistemi defalarca yeniden başlatmanıza rağmen her defasında ağırsa bu şekil yarım saatte logoyu geçemiyorsa sıkntı ondadır. Bir arkadaşımda windows güncelleyince olmuştu bu şekil , ama onda tekrar sonra güncelleme yaptığında düzelmişti. Sizdeki biraz daha sıkntılı. Eğer ssdnin kendi yazılım programına bir türlü girebiliyorsanız oradan sağlık durumuna ve kaç kere elektrik kesintisine bile maruz kaldığını görebiliyorsunuz. Mesela crucial marka ssd programında var o kesinti sayısı nı bile gösteriyor. Orada sağlık durumuna bakın çok düşmüş mü veya 8- 10 kere maruz kalmış mı kesintiye. Birde nasıl olsa windows ağır çalışmaya başladı diyorsunuz , format atmayı deneyin zaten kaybedecek çok bir şey yok denemekten başka, işletim sistemi kurarken de aynı yavaşlığı yapacak mı .Yapıyorsa ssd gitmiş demektir. Bunu yapmadan önce ssd nin sata kablolarını bir çıkarın tekrar takın.Ondan sonra işletim sistemini açmayı olmuyorsa, işletim sistemini tekrar kurmayı deneyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 11 Şubat 2022; 15:43:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erhan1982DZC

    Ssdlerin çabuk bozulmasına yol açan en büyük faktörlerden biri defalarca elektrik kesintilerine maruz kalmasıdır. Bazıları 4-5 kere bile kalsa bozulmaları veya çok yavaş çalışmaları için bile yeterlidir.Sizde de öyle olmuş zaten. Sistemi defalarca yeniden başlatmanıza rağmen her defasında ağırsa bu şekil yarım saatte logoyu geçemiyorsa sıkntı ondadır. Bir arkadaşımda windows güncelleyince olmuştu bu şekil , ama onda tekrar sonra güncelleme yaptığında düzelmişti. Sizdeki biraz daha sıkntılı. Eğer ssdnin kendi yazılım programına bir türlü girebiliyorsanız oradan sağlık durumuna ve kaç kere elektrik kesintisine bile maruz kaldığını görebiliyorsunuz. Mesela crucial marka ssd programında var o kesinti sayısı nı bile gösteriyor. Orada sağlık durumuna bakın çok düşmüş mü veya 8- 10 kere maruz kalmış mı kesintiye. Birde nasıl olsa windows ağır çalışmaya başladı diyorsunuz , format atmayı deneyin zaten kaybedecek çok bir şey yok denemekten başka, işletim sistemi kurarken de aynı yavaşlığı yapacak mı .Yapıyorsa ssd gitmiş demektir. Bunu yapmadan önce ssd nin sata kablolarını bir çıkarın tekrar takın.Ondan sonra işletim sistemini açmayı olmuyorsa, işletim sistemini tekrar kurmayı deneyin.

    Tesekkurler hocam sorun diger hdd de imis pin giris yeri kirilmis kendi kendi 7-8 yillik urundu seagate 2tbb hdd hic ellememistim bile nasil oldu anlamadim curudumu artik nolduysa... Windows sdd de kurulu oldugu icin ssd de sikinti vardir diye dusunmustum ben. Diger hdd i sistemden cikarinca sorun kalmadi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @CONQUER. hocam anladım geçmiş olsun çözülmüş bari. Diğer işletim sistemi kurulu olmayan hdd ,nasıl açılmasını etkilemiş ilginç sistemin. Ssdiniz de ilerde sorun olursa ilk mesajımdaki yolu izlersiniz artk . İnşallah öyle bir sıkıntı olmaz .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.