Şimdi Ara

Incehesaptan topladığım sistemin eksik gönderilip üstüne para talep edilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    İşyerindeki grafiker arkadaş için i5 12600k lı b660 mobosu olan toplamda 26k harcanan sistemimin ekran kartı hariç olan donanımlarını incehesaptan pc toplama konfiguratörü aracılığıyla temin ettim.

    İşlemci soğutucu olarak gelen sychte fuma 2'de lga1700 braketi mevcut değildi ve buna rağmen konfiguratör parçayı almaya onay verdi.

    Yaşadığım sıkıntıyı ilettikten 3 saat sonra ekibi ile görüşen müşteri hizmetleri görevlisi bıraketi satın almak zorunda olduğumu, 230 tl' lik bıraket için 30 tl indirim yapabileceğini söyledi.

    İşin daha kötüsü ise daha önce eski nesil pcsi için bu soğutucu olan sychte marka kullanıcıları firmanın müşteri hizmetlerine ulaştığında parçayı 7 euro karşılığında dünyanın her yerinden tedarik edebilirken aynı ürünün bana sözde inidirim ismi altında 200tlden satılması.

    Kısacası ben yandım siz yanmayın. Vakit kaybetmemek için parcanın siparişini tekrar geçmek zorunda kaldım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 7 euro kargo haric 110 tl yapiyorr. bunu satan araci firma tas mı yesin? rezalet puani. 10 uzerinden 1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem parcalari eksik gönderilmemis, fuma 2 lga 1700 uyumlu degilmis, ekstra satin alinmasi gerekiyormus. Konfigüratöre bu bilgi girilmemis, 12.nesil yeni cikti, ilk seferinde bu tip hatalar olur. Bu bilgi kesinlikle birilerinin isine yarayacaktir. 3 saat sonra geri dönmeleri yine arti puan bence... 200 lira yerine 7eu ya gönderselerdi cok kral olurmus, bunu yapmamislar bu da eksi bir puan olarak yazilir hanelerine yani 2 eksi, 1 arti puan yapiyor. Konfigüratöre bu bilgiyi girsinler bir an önce...

    O bu degil de sen yillarin forum takicisisin, bu tip hatalari yapmaman gerekir, ben herseye tek tek bakarim bir biri ile uyumlu degil mi diye, aliskanlik... Hele hele lga1700 ile eski bir sogutucu sayilan fuma 2 icin extra bakmak gerekir. Ben kendime zalman cnps20x aldim, lga1700 ready yaziyordu, gelsin bakacagim. Simdilik lazim degil lga1700 ama olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napervasız kullanıcısına yanıt

    Onu 7 euroya gönderen firma kar etmek için göndermiyor. Almanyadan ayağına dhl ile o kargo 20 eurodan aşağı gelmez. Ürününün arkadında durmak için gönderiyor. Bugün elinde 5 yıllık noctua fan olsun, hem amd hem intelde yeni çıkan bıraketi ücretsiz gönderiyor. Kısaca o parçayı kar etmek için satamaz satarsa yanlış yapar özellikle de ben o soğutucu için 1100tl vermişsem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Ben de onu izah ettim temsilciye. Madem soğutucu braketi içermiyor niye almama izin veriyor. Hemen braket kitimiz var satıyoruz demeyi biliyorlar. Bu onların problemi. Ben eskisi kadar forumda ve donanım tarafında aktif değilim. O yüzden gözümden kaçmış. Bu aralar aceleden başım yanıyor hep. Kasayı onlara toplattırsaydım belki de önceden uyarılmış olacaktım fakat onlar toplayınca süreç uzar diye düşünüp parçaları sipariş ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de müşteri odaklı, Amazon dışında bir firma bile yok. Mağdursan, geçmiş olsun oluyor diğer firmalarda.


    Ama ben rezillik göremedim. 10 üzerinden 1 bile vermem şu duruma.


    Sadece o denli yüksek mebla alışveriş yapan birine ücretsiz vermesi beklenebilirdi işte müşteri odaklı olunsa. Ama incehesap yani. Incehesaptan çok alışverişim oldu ama böyle bir şey bekleyeceğim bir kurum değil.

  • ben yandım siz yanmayınlık bir durum ben goremedim.10 firmanın 8 inde 1700 Kitli Sogutucu ya yok ya da cok az var.

    Bircogu Ya sitelerinden ya da Amazondan 1700 kitini para ile satıyorlar.7 avro 110Tl yapar yaklasık 30Tl de vergisi tutsa zaten 140-150Tl odeyeceksiniz.Adamlar da 200Tl demis.Cok ciddi bir durum goremedim.


    Sunu yapabilirlerdi tabi Coolermaster 240/360 AIO vardı sanırım capellix mi ne onu yazıp 1500-2000Tl yazıp opsyonel onla ya da MSı da da vardı bir Model sanırım onla satabilirlerdi.

    Coolermaster a kayıt olusturdum,coolermaster TR yazdım.Adamlar Memnuniyetle braketi gondeririz ama Ocak ortasından sonra gondeririz dediler.Ocak 20 de bir daha yazdım Subat 5 oldu sozde hala gonderecekler.

    Corsair o kiti sanırım para ile satıyordu bircok firma para ile satıyor.Ama 1 Avro ama 10 avro sonucta cogu para ile satıyor.230TL fahis diyebilirsiniz ki haklısınız orada da 30TL de olsa indirim yapmıslar bu da bir artıdır.baslıgı gorunce herhalde dedim SSD,HDD vb birseyi yollamadılar.


    Gelbura dan ID Cooling IS27İ aldım ben 12600K icin gecici olarak 300Tl verdim LGA 1700 braketi de var.Siz de boyle birsey yapabilirdiniz.Sonra istediginizi alırdınız.





  • huso kullanıcısına yanıt

    Eğer o soğutucuyu ben lga 1700 anakart seçtiğimde konfigurator aldırıyorsa bu benim problemim değil. Koymasın bu kadar basit. 1 kg soğutucu aldım 1100tl ödedim 10g lık bıraket kiti için 200tl niye ödüyorum. burda çok basit bir durum var. Burda açık bir mağduriyet var. Niye değersizleştirmeye çalışıyorsun pek anlam veremedim. Hadi ben eski kurdum içinde braket olmadığını bilmeliydim. Herhangi bir x şahsı bunu bilmek zorunda değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt

    Ortada kurtluk,kuzuluk bir durum goremedim.Coolermaster icin denmisti sanırım bir seride belli tarihe kadar olanlarda LGA 1700 braketi yokken belli tarihten sonra icine koyuyorlar denmisti.

    Surada haklısınız.LGA 1700 uyumlu Kitimiz yoktur Fansız gonderilecektir diye bir ibare olabilirdi.Ya da LGA 1700 uyumlu misal sadece 2 kit vardır.X marka hava Sogutma 1200 Lira Y marka Sıvı Sogutma 2000TL diyebilirdi.


    Sunu da diyebilirsiniz ki orada da kısmen haklısınız.Arkadas 26 bin Lira vermisim braketi de hediye etsin diyebilirsiniz.Yapabilirlerdi isteseler madem bu kitleri Fanlarla beraber aldın ama bedava ama 1USD ye ama 5 USD ye almıssın.25-30 bin liralık sistem alana hediye edebilirlerdi.Velev ki bunu yapmıyorlarsa ve o kit 150Tl iken 200TL istiyorlarsa ortada cok ciddi bir durum gormedim.


    İlerleyen zamanda bunları duzelteceklerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 4 Şubat 2022; 10:39:52 >
  • İncehesap'tan birçok alışverişim olmuştur. Hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Bir ürün alırken baktığım yerlerden birisidir. Ama burada alıcı BENCE haklı. Herkesin görüşü farklı olabilir elbet.


    Sistem yapılandırma araçlarını kullanan çoğu kullanıcı kolay olduğu için bunu tercih ediyor. O aracı kullanan kişi de seçtiği parçaların uyumlu olduğu algısı var. Alıcı "Aldığım işlemci soğutucusu ile üzerinde büyük heatsink ve RGB blok olan bellekleri bir arada kullanamadım" diyen bir kullanıcı olsa hata sende deriz. Ancak satıcı firma en azından işlemci soketi ve soğutucu uyumluluğu gibi çok belirgin bir konuda orada uyumlu parça sunmalı ve/veya kullanıcıyı bilgilendirmek durumunda.



    LGA 1700 kitini üreticisi paralı satıyorsa veya sonradan başvuru ile üreticiden alınması gerekecek ise bunu belirtip sepete ekleme seçeneği veya bir bilgilendirme ekranı sunmalı. Soket geçişi yakın zamanda oldu. Böyle dönemlerde bu tarz uyumsuzluk problemleri oluyor. Ürün satıp para kazanacak firma biraz zahmet edip bu detaylara satış ekranlarına yer vermeli. Sonuçta satışa sunduğu soğutucular ve üreticileri belli. Binlerce ürünü göz önüne alıp da aylarca mesai harcamayacak programcıları.


    Forumdaşın durumunda firmanın sistem yapılandırma arayüzünde ufak bir kod ile düzenlenecek bir durum göz ardı edilmiş. Müşteri memnuniyeti kapsamında o kiti ücretsiz gönderirsin ve yapılandırma aracını da hızla düzeltirsin. Bu kadar küçük bir mebla için o kadar para harcayan müşteri mağdur edilmez.


    Yasal olarak vermek zorunda mı derseniz evet zorunda değil ama vermesi doğru olandır.





  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Avrupa da olsa o magaza muhtemelen bedava verir o kiti kendine maliyeti olsa dahi ama ulkemizde pek olmaz.

  • Bracketi sana 7euro dan verselerdi konu acıp cok kral firma demeyecektin ama şimdi ben yandım diyorsun bence anlattıklarında firmanın yaptığı bir yanlış yok bracket için indirim yapmak zorunda da değiller başka yerden alabilirsin :)


    Yeni sokette boyle sıkıntılar her zaman olur. Alırken dikkat etmek lazım.

  • Benim yıllardır bir sürü sistem değiştirdiğim Xigmatek Red Scorpion 2 işlemci soğutucum gün geldi AM4 platformu için uyumlu aparat bile üretmedi, üretse parasını verip almasını bilirdik. Soğutucuyu ikinci elde sattık mecbur para verip yenisini aldık. Rezalet puanı 2/10

  • huso kullanıcısına yanıt

    Amazon.de bilmem ne yapardi lakin, avrupada hic bir magaza bunu yapmaz, posetin tanesine dahi 1eu para alirlar. Avrupada kimse kimseye bedavaya hic bir sey yapmaz. Hatta yapmasi gereken isi dahi yapmamak icin kivranip dururlar. Belediyelerden tut, magaza görevlilerine kadar. Arada "tecrübelenmemis" icinde kalbi ile baglantisi kesilmemis insanlar cikiyor, yardimci olmak istiyorlar lakin cogunluk böyle iyi niyetli degil. Sorumluluk almamak icin ne sorarsan sor "ben bilmiyorum" demeyi meslek edinmis insanlar toplulugu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 6 Şubat 2022; 3:2:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum hocam Avrupa da ne olur?haklı olabilirsiniz.

    Yalnız benim gordugum cok net bu Ulkede Distribitorler,Toptancılar,Zincir marketler vb Musteri Memnuniyeti icin neredeyse hicbirsey yapmazlar.

    Burada madalyonun iki yuzu var tabi , kırdıgı,bozdugu urunleri geri iade etmeye calısanlar gibi artniyetli tuketiciler de var.bunlar herseyi hak ediyorlar.bunun dısında mining diye birsey icaet edildi yapıldıgını anlama yolu varsa kendim distribitor olsam hepsini garanti dısı bırakırım.Bir de gercekten iyiniyetli,herseyi hak eden tuketiciler de var.maalesef digerleri yuzunden bunlar da yanıyor.


    Basımdan gecen ornek verdim.Asus B450İ Gaming hicbirsekilde hicbir AMD islemciyi dusurmedim,kırmadım,fan ile cekmedim.Arıza yaptı.Sokette kopukluk var dendi.Ucretini odemezsen geri iade edşyoruz dendi.Mecburen odedim.Sonra yine aynı hatayı verdi Ramin biri calısmıyordu.Gonderdim Yetkili Servise Soket temizlendi dediler OK dediler.Taktım calısmıyor.o arada USB 3.0 On Port tırnaklarından birini kırdım.bakın dedim bu benim hatam ama bunu bahane edip yapıldı deyip yapılmayan kart var bunu pas gecmeyin.Pas gecildi yine Ucret alındı.kartınızı tamir ettik dedik ama etmemis yetkili servis ozur dileriz falan hicbirsey denmedi.Pin ucretinden sonra defalarca Asla Kendi hatam degil bunun telafisini istiyorum dedim 1 yılı gecti hala inceliyoruz diyorlar.En ufak Musteri memnuniyeti, sizin hatanız da sizin hatanız ama bizim hatamızda da pardon bunu geri iade edelim vs yok.


    Adata XPG S40G 512MB SSD var.Direkt Arena bilg. dan alınma Yukko kendi magazasından gonderdim dedim saglıgı azalıyor cok kullanmadıgım halde gonderdim sorun yok deyip geri gonderdiler.Sonra donmaya vs basladı.2 yılı Gecti biz sallamayız halbuki SSD 5 Yıl garantili, git Derdini Marko Pasaya Anlat Adata ya anlat dediler.istersen 10 yıl garantili al 2 sene sonrasını sallamıyorlar.Hata,Arıza da canları istemezse 2 yıllık garantiyi de sallamıyorlar.Adata ya yazdım,hollanda da Ofisleri oldugu halde Simdi pandemi var,psta Calısmıyor,taiwan Posta calısmaya baslarsa o zaman bakarız dediler.


    Corsair Ram Omur Boyu garantili,aldım arkadastan Faturalı calısmadı 2 Yıl gecti diye Satıcı Firma sallamadı.Corsair e yazdım, adamlar yardımcı oldu Belgeydi,ingilizceydi vs ugrastık adamalr gonderdi hollanda dan Ramler geldi.haydi gel bakalım simdi bu Rami kullanırken korkma Omur Boyu garantili ama Dist. Firmalar 2 sene sonunda sallamıyor.ondan sonra İng evrak yaz,adamalrın istedigi belgeleri cıakrt,adamlar kargoları karsılasın diye insiyatifine kal vs


    Devletin Demesi Lazım ki kardesim 10 yıl garantili ise sen de 10 yıl vereceksin bu garantiyi, ya da 7 ise 7 5 ise 5 vereceksin,omur Boyu ise Omur Boyu vereceksin.Ya da diyecek ki arkadas ben anlamam 5 Yıl Boyunca Distribitor de sorumludur vs diyecek.


    Buradaki ornek farklı firmalık pek birsey yok ama hicbirinde Musteri memnuniyeti diye bir kavram gecerli degil bir varsa Amazon da olabilir.





  • Corsair ram eger 2 yili gecmisse TR de hic bir firmanin sallama zorunlulugu yok, yasalar böyle cünkü. Ömür boyu garanti/10 yil garanti/5 yil garanti/3 yil garanti bunlar hep globalde cözülebilen seyler. Bunu, biz üretici ve saticilari bir tutarak, karsilastiramayiz. Corsair bana böyle bir destek verdi, "yabancilar" cok iyi vs güzellemede yapamayiz. Türkiye'de de inventus vardi, son zamanlar ekrankarti krizi sonrasi onlarinda durumu diger firmalara benzemisti ama suan nasillar bilmiyorum. Bunu yapsa yapsa inventus yapardi diye düsünürdüm. Ama inventusun fiyatlarida her zaman piyasaya göre biraz pahalidir. Msi in garantisi hakkinda "servis point" son zamanlar daha iyi seyler duyar olduk. Bende sasiriyorum böyle yorumlar okuyunca, sende okumussundur. Acaba yönetici mi degisti...

    *Konu ile alakasiz:
    Garantileri suistimal etme konusunu sende biliyorsun, suan bu konudan farkli seyler konusuyoruz lakin konusunu actin, adam mining yapacam diye riseri anakarta ters takiyor. Karti yakiyor, sonra garantiye yalan söyleyip, sorunu gizleyip, bu kart bozuldu diyerekten para iadesi aliyor. Benim forumda gördügüm 3 kisi var bunu yapan... Konularina da yazmisimdir. Bir tanesine dayanamayarak yaptiginin kul hakki oldugunu söyledim, kisinin kendini ilgilendirir. Görmedigimiz bilmedigimiz miningci kac tane var kimbilir? Hepside garanti süresinde bozulan ürünlere ister kendi hatasi olsun ister olmasin, servise gönderiyor. Servisten hizmet bekliyor. Kim hakli kim haksiz tartismali konular bunlar, ben isterim ki zar zor kazandigi parayla kendi hatasi olmadigi halde karti bozulan vatandas, gerektigi gibi servisten destegini zarar görmeyecek sekilde alabilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Yaklaşımım gayet basit. Uyumlu olmayan ürünleri konfiguratore koymayacak. Satarken bu ürünün de alınması zorunludur diye onu da sattıracak. Braketi soğutucu ile alan kişiden bıraket için ekstradan kar gütmeyecek. Müşteri olarak beklentim bunlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.