Şimdi Ara

Arşiv depolama için HDD mi SSD mi sorunsalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yıllardır hep söylenir arşiv için HDD kullanın diye. SSD'ye hele ki M.2 NVMe'ye hiç gerek yok diye.


    Yıllar içinde ordan oraya taşınırken zamanla bütün HDD'lerinm(2.5 veya 3.5 inç farketmeksizin) bozuldu verilerim hep çöp oldu.


    Yani şimdi ben bu arşivimi SSD veya M.2'de depolasaydım daha mı çabuk bozulacaktı bu genel kanıya göre?


    Şöyle dayanıklı yıllaaaaaar boyunca videolarımı vs. saklayabileceğim bir depolama aygıtı yok mudur? Bunlar arasından en iyisi hangisidir? Şuna bir açıklık kazandıralım isterim.


    NOT: arkadaşlar HARİCİ kullanım için özel üretilen armor korumalı vs. ürünler var tabii ki ben onlardan bağımsız saf formlarındaki haliyle en uzun ömürlü ve dayanıklısı hangisidir onu merak ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyrium -- 1 Şubat 2022; 15:29:31 >



  • Aslında SSD'ler HDD'ye göre taşımaya, sarsıntıya, darbeye daha dayanıklıdır. Ama bir arıza durumunda genel olarak SSD'den veri kurtarmak HDD'den veri kurtarmaktan daha zordur. HDD çoğu arıza durumlarında bazı belirtiler gösterir bu arada veri kurtarmaya imkan verebilir. Bundan dolayı verilerinizi HDD'de saklayın diyebilirler. Fakat HDD'lerin de ani bozulmaları vardır. Bazen öyle aniden bozulur ki bizim gibi kullanıcıların veri kurtarmasına imkan bile vermez. Ancak profesyonel veri kurtarma şirketleri kurtarabilir. Onlar da dünyanın parasını isterler. O zaman ne anladım ben bu işten? O kadar param olsa birden fazla yedek bulundururum daha iyi.


    Benim param olsa şahsen SSD'de saklamayı tercih ederim. Arşivlediğim veriler kıymetliyse birden fazla SSD'de yedek bulundururum veya bir kopyası da HDD'de tutulabilir. Biraz daha profesyonel iş yapalım derseniz RAID 1 sistemi kurulabilir. İşin ucu maddiyata dayanıyor.

  • Hdd var hdd var... Oraya buraya tasimak var, NAS icerisinde, PC icerisinde uygun kosullarda muhafaza etmek var. Genelleme yapmak biraz zor. Sorunsal degil, sorun hic yok. Önemli veri depolama icin hdd, sistem icin ssd uygundur. HDD de veri kurtarma elzem durumlarda mümkün fakat ssd de mümkün degil. Hdd veri kurtarma pahalidir, dogrudur lakin mümkündür. Cok gizli verileri degilse cloud depolama da kullanilabilir. Cloud mantiginda NAS ile ev icerisinde bir server kurulup, veriler burdadan da yönetilebilir. Para ile dogru orantilidir. Cift hdd, biri gölge kopya olacak sekilde de ayarlanabilir diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.