Şimdi Ara

Yedek parçası ucuz olan otomobiller hangileri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomobil satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi, satın almaya karar verdiğiniz aracın yedek parça tedariğinin kolaylığı ve fiyatının ucuz olmasıdır. Birçok deneyimli araç sahibi bu konuda oldukça dikkatli davranmaktadır. Çünkü otomobil, sürekli yatırım gerektiren ve devamlı maliyeti olan bir emtiadır. Yedek parçası pahalı araçlarda oluşabilecek herhangi bir arıza ya da hasar durumunda, bu maliyetlerin can sıkıcı noktalara gelmesine neden olabilmektedir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorf5 -- 1 Şubat 2022; 13:19:25 >



  • Bu en önemli nokta değildir aslında, kişiye göre en önemli nokta değişir. Kimi prestij ister, kimisi güvenlik, kimisi performans, kimisi ise sorun çıkartmayani arar. Benim fikrim hepsinden biraz olmalı. Ekonomik yedek parça Fiat grubunda var diyebilirim. Özellikle albea linea palio gibi çok satmış araçlarında yan sanayi almaya gerek yok 3 5 fark ver al orjinal ucuz yine. Düşük yürütme masrafi isteyenlere mantıklı araçlar/marka diyebilirim.
  • Bu en önemli nokta değildir aslında, kişiye göre en önemli nokta değişir. Kimi prestij ister, kimisi güvenlik, kimisi performans, kimisi ise sorun çıkartmayani arar. Benim fikrim hepsinden biraz olmalı. Ekonomik yedek parça Fiat grubunda var diyebilirim. Özellikle albea linea palio gibi çok satmış araçlarında yan sanayi almaya gerek yok 3 5 fark ver al orjinal ucuz yine. Düşük yürütme masrafi isteyenlere mantıklı araçlar/marka diyebilirim.
  • Ülkemizde yedek parçası ucuz olan birçok model bulunmaktadır. Özellikle taksiciler, araç kiralama firmaları, kuryeler, servisler vb. Trafikte geçirdiği süre yüksek olan iş kolları için yedek parçaların uygun olması çok önemli bir kriterdir. Çünkü bu araçların sürekli trafikte olması nedeniyle kaza yapma ve parçaların ömrünün çabuk bitme ihtimali daha fazladır.

    Genellikle yedek parçası ucuz olan bazı markalar;


    - Hyundai

    - Renault

    - Fiat

    - Ford

    - Dacia

    - Toyota


    Özellikle belirtilmesi gereken bir husus da aynı markaya ait farklı modellerin yedek parça fiyatları arasında ciddi farklılıklar olabilmektedir. Dolayısıyla araştırma yaparken satın almayı düşündüğünüz modelin fiyatları üzerinden değerlendirme yapılmalıdır. BMW, Mercedes, Audi, Volvo, Opel ve Ford(bazı modelleri) gibi markaların yedek parçaları daha pahalı olabilmektedir.


    Türkiye’deki otomobillerin yedek parça fiyatlarını etkileyen faktörlerden bir tanesi, bazı farklı marka ve modellerin yedek parçalarının birbiriyle aynı olmasıdır. Örneğin; Renault ile Dacia’nın bazı modellerinde aynı parçaları kullanılması mümkündür. Bu durum genellikle yedek parça fiyatlarının daha düşük olmasına sağlamaktadır.

    Fiyatların düşük olmasını sağlayan bir başka faktör ise otomobilin nerede üretildiğidir. Türkiye’de üretilen otomobillerin yedek parçaları diğer markalara nispeten çok daha ucuz olabilmektedir

  • Türkiye’de Üretilen Otomobiller

    Fiat - Egea: Fiat markasınında Egea modeli Bursa’daki TOFAŞ fabrikasında üretilmektedir. 40 farklı ülkeye ihraç edilen model, Türkiye’de en çok kullanılan modeller arasında da yer almaktadır. 2021 yılında 121.254 adet ile Türkiye’de en çok satılan otomobil markası olmuştur.

    Ford - Tourneo Courier, Tourneo Custom, Transit, Transit Courier, Transit Custom, Trucks: Ford markasının Transit ve Courier modelleri FordOtosan tarafından Kocaeli Gölcük fabrikasında üretilmektedir. Trucks modeli ise 1082 yılından beri Eskişehir fabrikasında üretilmektedir.

    Hyundai- i10, i20: Hyundai’nin İzmit’teki yıllık üretim kapasitesi 203 adet olan fabrikasında üretilen i10 ve i20 modelleri, hem Avrupa’ya ihracat edilen hem de Türkiye’de çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor.

    Renault - Clio, Megane Sedan: Bursa’da Oyak Renault fabrikalarında üretilen bu modeller 2012 yılından beri dünyaya ihraç ediliyor. Özellikle Clio modeli, Türkiye’deki filo şirketlerinin ihtiyaçları doğrultusunda büyük talep görmektedir.

    Toyota - Corolla, C-HR: Hybrid denince ilk akla gelen modellerden olan C-HR ve yeni Corolla, Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilmektedir.

    Isuzu - D-MAX: Dünya’nın farklı ülkelerinde talep gören Isuzu’nun pick-up modeli D-MAX’in üretildiği ülkelerden birisi de Türkiye oldu.

  • Ayrıntılı bilgi için ziyaret edebilirsiniz :


    https://otorapor.com/yedek-parcasi-ucuz-otomobiller




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTORAPOR -- 1 Şubat 2022; 13:37:46 >
  • Bu konuda beni en çok yoran aracım Peugeot oldu(dandik bir kapı fitili 2700₺ ),onun dışında Toyota-Fiat-Renault araçlarım genel olarak yormuyordu...En ekonomik olanı ise kesinlikle Fiattı
  • Fiat Puntomuz varken ben şok geçiriyordum. Bu kadar parçası ucuz bir araç daha görmemiştim, sanırım Fiat grubudur.

  • parca fıyatları asagı yukarı aynıdır. Öenmli olan muhendıslık becerısı yanı saglam dayanıklı otomobıl uretıp 5-10 yıl garantılı arac satan fırmalar var. Hyundai kia 10 yıl garantılı arac bosa satmadı, Honda mazda nissan 5-6 yıl garantılı aracları bosa satmadı bırçok ulkede. Aracına guvenen garantı verır. Bkz fiat bile garantıyı 5 yıla uzattı zaten endıustrı standartları yukseldıgınden malıyet dusurmek ıcın bellı kalıteye ulaştı aracların hepsı. Çinliler dunya lıderlıgıne oynuyor elektrıklı araclarda devrım yaıyorlar 10 yıl sonra piyasa cınlılerın elıne geceek. Adamlar yan sanayıde bıle orjınalden kalıtelı urunlerı daha ucuza satmaya basladılar.

  • Türkiye'de yürütme maliyeti düşük araba istiyorsanız taksilere bakın. Taksiciler günlük 500 km civarı yol yaptığı için yedek parçanın fiyatı, temini ve tabii ki aracın sorun çıkarmaması en önemli unsur.

  • Kesinlikle Honda değildir.


    2022 yazında es7 kasa (2004) civic orijinal z rot fiyatı 1300 tl idi.


    Aynı zamanlarda 2012 volvo s60 orijinal z rot fiyatı 700 küsür tl. (Forumda gördüm)


    Yan sanayi parçalar orijinali gibi uyum sağlamıyor. Orijinal desen aşırı pahalı.


    Bu araba 18 yaşında idi o zaman. Kararınızı buna göre verin.

  • Fiat’ın uygun baya , Toyota’nın pahalı servisten 2 amortisör için 8000 ₺ istediler … Egzoz sıcaklık sensöründen arada arıza ışığı yakıyor 8-15 bin arası çıkar dediler fiyata da …
  • zcustun Z kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum honda, kia uzak duracaksın çok pahalı. En güzeli fiat ve reno bunlardan ağzın yanmaz.

  • Fiat örneği vermişsiniz ama çoğu orjinal denen parçası fabrikanın taktığı parça değil. Lancia marka gelir normalde burda ortalama kalite opar takılır. Diğer araçların fabrika da takılan parçalarını birebir buluyorsanız normal diyeceksiniz.
  • bir dönem parçacıda çalışmıştım


    reno -fiat- hyundai parçaları zebil gibi. ama onların da burda üretilenleri rahat bulunur.


    honda ve vw grubu araçların parçaları fahiş pahalı.


    japon grubu da mazda, mitsubishi, suzuki, subarı sıkıntı. yağ filtresi, balata vs bir şekilde bulunur vs ama atıyorum kapı kolu lazım oldu çıkmacıdan buldun buldun yoksa burdan bilet al japonyaya git al gel, öyle yani

  • 2013 model Focusum vardı. Parça fiyatları çok absürt derecede pahalı. Satıp 2017 egea aldım. Çok ucuz diyemem ama bu ekonomiye göre gayet uygun parça fiyatları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.