Şimdi Ara

Ekran kartlarının ömrü hakkında !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır bilgisayar sahibiyim ve etrafımda başka kullanıcılardanda yapmış olduğun gözlemler sonucu ekran kartları bir bilgisayarda bozulma ihtimali en yüksek olan parça , işin diğer üzücü yanı ise pc deki en pahalı olan bileşen diğer bileşenlerinizin tamamından kat kat daha pahalı fiyatı oluyor.


    bu kısa ömürlu parçalar Amd ve Nvidiayi mutlu ediyorken tuzlu fiyatları sayesinde. Siz bu cihazların kelebek ömürleri hakkında ne düşünüyorsunuzz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 31 Ocak 2022; 5:21:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şahsen 10.000₺ vereceğim bir ekran kartının 3. yılın şafağında bozulmasını istemem ama etrafımızdaki ve kendi yaşadıklarımıza bakınca bozulması yüksek bir ihtimal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt

    Çok güç çekmeyen nvidalara kolay kolay bişey olmuyor, tepe modeller daha kısa ömrülü olaibliyor. Bozulan 1050 ti ya 1060 denk gelmedim. 960 lar 970 ler ne durumda bilmiyorum. iyi kötü 980 ti hala götüren kart performasn olarak. tepe kartların ömrünü merak ediyorum 60 serisi kartın ömrü 3-4 yıl kabul edilirde tepe kartları alı6-7 sene kulananlar varmı merak ediyorum.

  • 2015'de GTX 760 almıştım halen çalışıyor. 2016'da iş yeri için GTX 750ti almıştık o da halen çalışıyor. 6 ayda bir sisteme bakım yapıyordum, toz, fan ve macun yenileme.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Her söküp takma işlemi risk ben temizlerken fan yaprağını kırmıştım macun 2 yılda bir yapılsa yeter 

  • Benim ki biraz takıntılık farkındayım :). Ben de temizlik sırasında kule tipi işlemcinin fan yaprağını kırmıştım, kasa yerinde durmuyordu rpm artınca.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    işlemci soğutuuc işi kolay,ekran kartına uygun fan bumazk daha zor ben garantide ücretsiz halledebilmiştim. Servis jest yapmıştı.

  • Sıfır almıştım hala daha taş gibi çalışıyor. Artık oyun oynanmıyor bu kartla tabiki ama sonuçta sorunsuz olarak görüntü veriyor. Kart 11 yaşında.

  • Kolay bozulan parçalar değiller aslında. İyi bakılırsa 10+ sene ve fazlası gidiyor. Ömürlerini kısaltabilecek bir sürü etken var. Bilinçli kullanıcı çok şanssız değilse yıllarca hiçbirşey olmaz.

  • onlarada oluyor 1050ti sahibi birkaç arkadaşinda kartları bozuldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güç çeken tepe model değilse çokta bir şey olmaz. Düzgün kullanırsan 10 sene gider. Bu 300w üzeri çeken 3000 serisi kartlar ne kadar yaşayacak bilmiyorum mesela. New World oyunu anormal olarak fazla güç isteyince bile anlık patladı kartlar.

  • Gtx 1050 Ti almıştım ilk olarak 2017 yılında, sorunsuz çalışıyor şu an kardeşimin bilgisayarında. Yine 2017'de Gtx 1060 6 GB almıştım, o da sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Gerçi 2 kez servisten değişti, coil whine olduğu için. Son aldığım Gtx 1060 da 2.5 yıldır sorunsuz. Yine 2017'de Gtx 750 Ti almıştım, o da sorunsuz çalışıyor. Bunun dışında 10 yaşını doldurmuş birçok kart da aldım, hiçbirinde problem yaşamadım.


    Ekran kartının en çok arıza veren parça olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Şu ana kadar 1 kart dışında bozulan ekran kartım hiç olmadı. Bozulan da 4 ya da 5 yaşında amd x1550 kartıydı sanırım. 512 mb 128 bit bir karttı.

  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt

    aynen yüksek enerjiye maruz kalan kartlar daha çok risk altında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 de aldığım asus hd 7850 dcu2 bu ay bozuldu. Yeni aldığım kartda bu kadar uzun ömürlü olur inşallah.

  • 2004 de palit ekran kartım 2 yılında bozuldu , 2015 de aldığım gtx 760 2020 de bozuldu, aynı dönem bir arkadaşımız rx 270 gibi bir ekran kartı almıştı oda 2019 da bozuldu , yine halaaoğlunun gtx 670 gibi bir ekran kartı vardı oda 2019 da bozuldu , 2018 de gtx 1050ti si olan bir arkadaşımın kartı 2020 de bozuldu. 2011 de aldığım gt 430 var bozulmadı onuda belirtmek isterim :)


    peki sorun nerede günümüzdeki ekran kartları çok pahalı ve oldukça yüksek güç tüketimine sahipler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 31 Ocak 2022; 22:32:38 >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Benim de aklıma takılan şu var:

    örneğin, intel işlemcilerdeki entegre gpunun masaüstü ve tarayıcı işlemlerinde kullanılarak, harici ekran kartının sadece oyunlarda kullanılması ile; gpu olmayan f işlemcili bir sistemin sürekli olarak her işte ekran kartını kullanması arasında, ekran kartının ömrünü etkileyen bir fark oluşur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waddey22 -- 1 Şubat 2022; 7:29:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asus HD7950 kartım 9 yıldır sorunsuz çalışıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2019 ocakta rx580 8gb almıştım, 10 gün önce falan sistemi komple satıp yenisini topladım.kart taş gibiydi hem kozmetik hem performans olarak en ufak sıkıntısı yoktu.sadece oyun amaçlı kullanmıştım.

  • Nasıl 10 dakika sonra kalp krizi geçirip ölme riskimiz var ise bütün elektronik parçalarda da aynı şey olabilir bunu kimse bilemez. Kimisi 1 ay çalışmaz kimisi 10 yıl çalışır.


    Yüksek güç tüketimi elbet bir sorun oluşturabilir ama 10-15 yıl önceki kartlarda bulunan komponentler ile şimdikiler arasında dağlar kadar fark var. 15 yıl önce kartların doğru düzgün fanı bile yoktu 80+ derecede sürekli çalışıyorlardı. Komponentlerde leş olunca bozulması gayet normaldi.


    Sürekli oyun oynayıp bu kartları tam yükte kullanmıyoruz çoğu zaman. Dediğiniz gibi elbette ülkemizde bilgisayar bileşenleri çok pahalı gözümüz gibi bakmaya çalışıyoruz ama bozulacak korkusu ile kullanmak, oyun veya başka şeylerle uğraşırken aldığınız keyfi azaltır.


    Bunlar şans işi tamamen, ama iyi bileşenlerin bulunduğu ekran kartını almak her zaman daha iyidir diye düşünüyorum. Riski azaltmak önemli ama bunların ek maliyet getirebileceğini unutmamamız gerek.





  • 5 yildir ayni kartla madencilik yapan arkadasim var 1070 ile 2. El aldi aldigindan beri kapatmadi hic mesela msi gamingX

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.