Şimdi Ara

IP TV CİHAZ SEÇİMİ ÖNERİSİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dvb-s2 usb stick tuner. Ama henüz çıkmadı. Performansı hakkında teat etmeden birşey söyleyemem.


    S2 ile s2x arasında s2x lehine performans farkı var. Ben s2x tuner'li cihaz kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 1 Şubat 2022; 0:54:34 >
  • Her iki işlemcili cihazı da kullandım.


    S922x işlemcili cihaz kullanıyorum şu an... s922x daha hızlı. 120 fos dahil decode ediyor.


    Bütçeniz müsaitse s922x alın. Epeyce tuzlu cihaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 1 Şubat 2022; 1:1:4 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sayenizde bir çok bilgi edindiğimi belirmek isterim. Alacağım cihaz az çok kafamda netleşti. Şu cihazlar arasında kaldım;
    1-Botech Wzone
    2-Atlanta Colovu
    3-Hiremco Enjoy+

    Uydu bağlantısı yapmayı düşünmüyorum. Amacım Turkcell TV, Tivibu, netflix gibi uygulamaları kullanmak. YouTube vb uygulamaları kullanmak, ip TV (maç izleyebileceğim) kullanmak. Sizin öneriniz bana yol gösterici olacaktır. Şimdiden emeğiniz için teşekkür ederim.
  • cengiz3011 C kullanıcısına yanıt

    1-Botech Wzone

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Öneri ve bilgi paylaşımı için tekrar teşekkürler. Sipariş veriyorum. Kullandığımda yorum eklemiş olacağım.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    hocam peki bir pcyi tam olarak mükemmel bir uydu alıcısına çevirme şansımız var mı mesela i5 9. nesil işlemci 1060 ti gpu lu bir sisteme dvb s2x tuner ır sensör takıp linux tabanlı bir uydu alıcısı yapabilir miyiz açıkçası işlemci ve ekran kartının mali g52 den ve s922x den çok daha iyi işler çıkartabileceği kanaatindeyim böyle bir sistem toplayıp 65 inch ekrana takan birine rastlamadım büyük ekran performansı nasıl olur bilemedim. Sizce mantıklı mı eğer olabilirliği varsa yazın böyle bir şey yapmayı düşünüyorum.


    edit:imla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALP-KLC -- 1 Şubat 2022; 22:30:14 >
  • ALP-KLC kullanıcısına yanıt

    PC'ye dvb-s2 ya da dvb-s2x tuner'li tv kartı takılırsa, mümkündür.


    Artan elektrik fiyatlarını dikkate aldığımızda, az enerji tüketen bileşimlerden yararlanmak gerekir.


    Mesela; şöyle bir bileşim; Mele j4125 windows 11 mini pc + TBS 5520se dvb-s2x tv kartı


    Mevcuttaki pc 'den istifade edilmek isteniyorsa, TBS 5520se yeterlidir.


    Windows PC'ye enigma2pc kurularak, uydu yayınını aynı enigma2 cihaz gibi kullanmak mümkün oluyor. TBS 5520se tv kartına sahibim. Ancak ben enigma2pc'yi bugüne kadar ne kurdum, ne de denedim. PC'ye linux işletim sistemi ise, hiç kurmadım.


    Bu işler bir yerde zaman meselesidir. Linux kur, enigma2pc kur vs gibi sakin kafa ile yapılması gereken işlere, ayıracak zamanım olmadı bu güne kadar...


    Ben deki masaüstü pc; i7 6700 + gtx970 ... TBS 5520se kartı pc'ye bağlayıp, windows içinden dvb player'lardan birini çalıştırıp denedim. Görüntü kalitesinde fark var mı diye görmek için, işlem yükünü gpu'ya verdim. Şimdi kullandığım s922x işlemcili Dreambox Two cihaza göre bir fark göremedim.


    Özetle; pc'nin, s922x işlemciye göre, görüntü kalitesi anlamında, farkını göremedim. Kullandığım tv'im, LG 65" Oled tv'dir. PC'yi tv'ye bağlayınca, kablo vs salkım saçaklığın yanında, fazladan harcanacak elektrik te cabası...





  • şimdi baktım da pc sistemi-tv kartı ve emek dm two dan çok daha pahalıya geliyor halihazırda dmbox gibi harikülade bir sistem varken mantıksız geldi bana da pc de yapılacak en mantıklı şey bir tane rasberry pi a dvb t2 takıp karasal yayın izlemek olur.

  • Ben en iyisi yazın yurt dışı seyahat dönüşü bir dmbox two alıp onu çözmekle vakit geçireyim şimdi de pc de sdr sharp a devam.

  • Raspery Pi epeyce eskidi... Linux'la çokça haşır neşir olanlar, günümüzün güncel cihazı, s922x işlemcili "odroid" kutu alıp, bu cihaza tv box bağlayıp kullanıyorlar sanırım. Internette ve forumlarında uğraşanlar var.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Birde dmbox two ile ugoos u aynı televizyon da kullanıyordunuz dmbox ın android kısmını beğenmediniz mi ya da bir eksikliği mi var neden 2. bir android cihaza ihtiyaç duydunuz.

  • ALP-KLC kullanıcısına yanıt

    Android image olarak; DreamElite 'nin hazırladığı bir android image var sadece... Bu image'ı SD-TF karta yükleyip, cihazın açılışı( boot ) SD-TF karttan yapılıyor. Çalışan android image, benim Ugoos'ta çalışan android'e göre, epeyce bir sıkıntılı çalışıyor. Yani DreamElite ekibi, google'un android sürümlerinden birini port'lamış ama tam becerememişler sanırım. Port'lamak yerine google'a bir defa lisans bedeli ödeselerdi, en azından sağlıklı çalışacaktı.


    Esasında Dreambox Two cihazı satın alırken, asıl amacım, android kısmını da aynı cihazdan hallederim diye düşünmüştüm. Özellikle android içinden uydu kanallarını kullanmayı hedefliyordum. Ancak port'ladıkları android yazılım primitif olması, cihazı android altında efektif kullanılmasını engelliyor.


    ! Bu arada bilmeyenler için yazayım. Herhangi bir tv box'a android yazılım yüklendiğinde, o android yazılım, yalnızca o tv box içindir. Yani anlamı; tv box cihaz üreticileri, L1 sertifikalı olarak sattıkları her bir cihaz için, google firmasına ayrı ayrı lisans bedeli öderler.


    Dolayısıyla; DMM firmasının, ürettiği her bir Two modeli cihazı için ayrı bir lisans bedeli ödemesi söz konusu olmayacağı için, bu android yazılım hazırlama işini image hazırlayan guruplara paslamıştır. Zaten DMM firmasının elinde, DreamOS gibi kıymetli bir image'ı varken, ne diye her bir cihazı için google android yazılım bedeli ödesin ki...





  • Normal kaliteli bir uydun varsa al bir tane tv box al geç
    TX 6 diye bir ürün aldim çok güzel şuanki fiyati 700 -800 arasi kasim ayinda 359 tldi.
    Mi boxdan uzak dur uydulu cihazlar guzel oluyor ama günceleme gelmiyor sikinti burda iste al géc tv box macera arama
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.