Şimdi Ara

Müthiş Süperonline Route

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cloudflare İstanbul sunucusu mevcut fakat bunun yerine veriyi doğrudan Fransa üzerine yolluyorlar. Sonra tekrar İstanbul'a (İstanbul'da oturuyorum) geliyor. Böylece Cloudflare DNS'i kullanmanızı engelleyerek kendi DNS sunucularının sansür ve yavaşlığına maruz bıraktırmaya çalışıyorlar.


    Müthiş Süperonline Route



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --MK-- -- 27 Ocak 2022; 22:34:21 >



  • Turkiye içinde 1.1.1.1 sunucusu istanbuldadır, Marmara bölgesinden 0-10, iç anadolu, akdeniz ve ege bölgesinden 10-25, doğu anadoludan da en fazla 30-35 ms ping ile bağlanabilmeniz gerekiyor. Sizin 60 ms gibi süreler almanız tamamen rezillik. Böyle bir durum yaşasaydım superonline modemi camdan aşağı atıp aboneliğimi sonlandırmıştım bile.

  • Franco fransa değil, franco italyanın katanya bölgesinde bir şehir. Sizin internet istanbuldan deniz altı kablo ile italyaya gidiyor, sonra oradan kara yolu ile İstanbula geri dönüyor

      Superonline size bedavaya avrupa turu yaptırıyor işte daha ne olsun

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Sansüronline "Değerli Hissettirir"
  • Bu da benimki. Manisadan CGN'siz dinamik 176'lı ip ile internete çıkıyorum. CGN'deyken 212.253'lü ip veriyordu o zaman arada daha fazla cihaz olsa da 16-18ms arası ping alıyordum. CGN'den çıktığımda ilk fark ettiğim şey cloudflare 1.1.1.1 pingindeki artıştı demekki sadece bende değil herkeste ping yükselmiş.

    Müthiş Süperonline Route
  • Konu ile alakası var mı bilmiyorum ama ben de superonline kullanıyorum ve DNS olarak da 1.1.1.1 kullanıyorum.


    3-4 ay önce abonelik başladığında yasaklı sitelere giremiyordum.

    2 ay kadar önce hiç bir şey değiştirmememe rağmen yasaklı sitelere girebilmeye başladım.

    Bu şekilde 1 ay geçti ve sonra son 2 haftadır tekrardan yasaklı sitelere girememeye başladım.


    Sanırım sansür sisteminde bir değişiklik yaptılar ya da yapıyorlar. Son durumda 1.1.1.1'e attığım pinglerin süresi çok uzadı.





    Müthiş Süperonline Route
  • Turkiye içinde 1.1.1.1 sunucusu istanbuldadır, Marmara bölgesinden 0-10, iç anadolu, akdeniz ve ege bölgesinden 10-25, doğu anadoludan da en fazla 30-35 ms ping ile bağlanabilmeniz gerekiyor. Sizin 60 ms gibi süreler almanız tamamen rezillik. Böyle bir durum yaşasaydım superonline modemi camdan aşağı atıp aboneliğimi sonlandırmıştım bile.

  • Yaklaşık iki yıldır superonline ile İstanbul sunucusuna bağlanmıyor. Genelde Romanya veya İtalya.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hocam yalnız francoforte Frankfurt oluyor. Müthiş Süperonline Route 

  • Müthiş Süperonline Route



    bu 10'lu ipler nedir? kendi SOL'un mu?

  • Cloudflare İstanbul'a bağlanılmıyor o yüzden bu yönlendirme arkadaşlar. ISS'lerin yolu anlamsız uzatmaları onlara bir şey kazandırmaz gereksiz yere trafik yükünü arttırır. ( Diğer firmalar üzerinden kullanılabilecek yönlendirmeler için ekstrem maliyet farkı yoksa...)


    https://whatismyipaddress.com/ip/172.70.248.3


    R10'da okuduğum teyitsiz bir yorumdan gördüğüme göre Türkiye data trafiği, Avrupa trafiğine göre pahalı olduğu için Cloudflare ücretsiz servisleri, kullanımları Avrupa üzerinden yönlendiriyor denilmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 31 Ocak 2022; 13:8:48 >
  • RiqeL kullanıcısına yanıt

    evet 8. hoptan sonra sol network'unden ayrılmış.

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Cloudflare üzerine giden trafiği direk yurtdışına atıyorlar otomatik olarak da en yakın yere yönleniyor. Yoksa Cloudflare ile alakalı değil TurkNet'de, TT'de olmuyor da neden Superonline vb. firmalarda oluyor? Ayrıca dediğin doğru web siteleri için genelde trafiği yurtdışına atıyorlar. Pro ve üstü paketlerde İstanbul aktif oluyor. Ancak Business paket kullanın firmamıza bile Romanya üzerinden bağlanıyorum, aman ne güzel. Keza warp da öyle.

  • --MK-- - kullanıcısına yanıt

    Aramızda Superonline Metro ethernet gibi üst düzey paketlerden kullanan varsa Superonline üzerinde bu durum bireysellerle mi sınırlı daha iyi yorumlayabiliriz aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 1 Şubat 2022; 19:47:5 >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    400mbps metro var ofiste. Routing benzer pingde fakat hızda limitleme yok yurtdışında. Sadece upload tarafı çok az tıklanıyor "gibi"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --MK-- -- 1 Şubat 2022; 19:46:39 >
  • --MK-- - kullanıcısına yanıt

    Ya Cloudflare a vergilerle İstanbul üzerinde yüksek maliyet çıkarıyorlar ya da cahilce olacak ama İzmirden İstanbula kendi bağlantısı mı yok kendine ait..

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Olmaz değil olabilir Türkiye'de hala bir omurga tekeli var. Bu omurga tekeli son dönemde biraz azalsa da yüksek kapasitelerde hala devam ediyor. Cloudflare trafiği oldukça yüksektir ve bu trafiği sırtlanabilecek iki firma var Türk Telekom ve Telecom Italia. Lakin TL'nin değeri çok düştü, yani TT'den bu kapasiteyi alsalarda Cloudflare'e çok yük olmaz.


    Problem bence Turkcell ile TT arasındaki peering kapasitesinden kaynaklı. Nedense ülkemizde her iki firma da TT ve Turkcell, birbirlerine para vermektense trafiği yurtdışından dolandırıp yurtdışına para vermeye meyilli davranıyorlar. Cloudflare'in ülkemizdeki POP noktası Türk Telekom ve Telecom Italia üzerinden kiralanan hatlar üzerinden çalışıyor. Belli ki Telecom Italia'nın kapasitesi dolunca yurtdışına aktarıyor. Turkcell de TT ile arabağlantı kapasitesini artırmak yerine bu yolu tercih ediyor olabilir.


    Mesela dünkü Türknet ile Türk Telekom, Gayrettepe, Acıbadem, Ulus ve İzmir üzerinden arabağlantılar yaparken, Turkcell ile TT arasındaki iki arabağlantı var Kartal ve Ulus. Bir ara Nvidia sebebiyle Gebze'de de TT ile Turkcell arabağlantı yapmıştı ama iptal etmişler belli ki yine 2'ye düşmüş.


    Yazdıklarım tamamen kendi yorumum, herhangi bir duyum, teyit vs. değil.





  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Araştırma yapmadan dışardan tahmin yürüttüğümde son 15 yıllık süreçte Superonline'nın patır, patır konutlara fiberi getirmesi benim gibi sıradan bir insanı bile iki firmanın fiber alt yapısı birbirine yakındır algısını oluştururken nasıl Telekom'un alt yapısı tek başına 300 bin km diye şaşırıyorum açıkçası. Kaldı ki Oger grubundan ötürü finansal olarak çok sıkıntı da yaşadı Telekom. Bir de o kadar sıkıntılar olmadan, bireysel ürün ve hizmet satma derdi olmadan daha güzel bir süreç yürütülebilseydi alternatif firmalar kendi alt yapılarını inşa etmek için izin, kazı gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalmasaydı belki bugün 400-500 bin km'lik fiber alt yapı ve bunun tüm ISS'ler tarafından uygun fiyatlarla kullanılabilirliğini konuşuyor olabilirdik 


    Keşke Türk Telekom'da Tüpraş gibi daha sağlıklı ve profesyonel, kalıcı bir şekilde toptan hizmet verme odaklı özelleştirilebilseydi. Mevcut sorunlara, yanlışlara rağmen bu kadar alt yapıya sahip olabilmesi, büyüklüğü düşünülünce Türk Telekom bireysel, kurumsal perakende derdi olmadan çeşitli ISS'lere sadece hizmet veren bir firma olarak revize olsa bu hem Türk Telekom için inanılmaz maliyet tasarrufu sağlar hem de diğer firmalar için.


    Birbirlerine karşı sert tavırları her zaman kendini belli ediyor zira bir tarafta yarı devlet yarı özel olan bir çok eve gerek ev telefonu, gerek adsl - vdsl gibi sabit alt yapısını bu işle ilgili bir devlet kurumu olmanın verdiği imkan - yaygınlığa sahip bir geçmiş var iken bir yandan Superonline ve benzeri kendi alt yapısını inşa eden firmalar yeri geliyor kimi zaman aynı kanalları kullanamadıkları veya izin sürecinde yaşadıkları fiziki, maddi, hukuki sorunlarda bu sert rekabetin önemli bir sebebi olabilir.


    Hangi firma 300 bin km'lik benzer yaygınlıkta - kapasitede , bağlantı sayısında iç ve dış noktalarda benzer gelişimi ne kadar sürede elde edebilir? Konuşulması, beklenmesi gereken aslında Superonline, Türk.net hadi bizim buraya da alt yapı getirinden ziyade bir bölgede Türk Telekom veya her hangi bir şirketin yoğunluğu taşıyabilecek hat kapasitesi varsa gereksiz yere ne diye hepiniz ayrı ayrı kazı yapmaya çalışıyorsunuz olmalı. Fakat sıradan müşteriler olarak böyle şeyler bizim derdimiz olmamalı tabi biz bana kim hizmeti en güzel en ucuza ve en hızlı bir şekilde getirir o düşüncedeyiz normal olarak.


    Bu sorun 5G süreci ile çözülmek zorunda olacak gibi zira hepsi 5G alt yapısında da ayrı ayrı girişirse Turkcell CEO'sunun söylemleri itibarı ile maliyetlerin her şirket için çok daha astronomik olacağını, bu yüzden işbirliğinin şart olduğunu söylemişti.


    İlerleyen süreçte eve 2. bir Türk Telekom bazlı fiber bağlantı kurma durumum olursa Nvidia için karşılaştırmalı test yayınlarım benim de tahminim Nvidia - Turkcell ortaklığından ötürü Telekom üzerinden aynı gecikme oranları aktarma ve yönlendirmeler sebebiyle büyük ihtimal elde edilemeyecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 2 Şubat 2022; 16:49:44 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Zaten TT'nin fiber altyapısı şu anda 400 bin km'ye yakın. Aslında her iki firmada gerçek manada fiber döşemeye yakın tarihlerde başladılar, özelleştirmeden önce Türk Telekom'un fiber miktarı 20-30 bin km civarı idi, TT'nin avantajlı tek tarafı PTT aracılığı ile 7.2 milyon km bakır kanallarına sahip olması. Onun dışında TT'de 2006 yılından sonra fiber işine başladı, Superonline'da 2008 yılından sonra. Türk Telekom o yıllarda Arap ülkelerinin internet trafiğini sırtladığı için omurga tarafına bayağı yüklendi Yemen'e kadar TT'nin içinde olduğu ya da bizzat TT'nin yaptığı fiber hatlar vardı. Sonra ülke içine yönelip devletin elindeyken tüm internet trafiğini Gayrettepe ve Ulus'tan taşımaya çalışırken, cihazlar tam bir tarihi eserdi. Yetkin personel yok gibi bir şeydi bir BGP yazıp dünyanın internet trafiğini çökertip tazminat filan ödüyordu.

    Ülke içinde 120 bin km'ye varan bir fiber omurga ağı çekildi, Alcatel'in şimdiki ismi ile Nokia ile kapsamlı anlaşmalar yapıldı, ülke içinde sadece 2 tane POP noktası varken 20'ye çıkarıldı. Bunları yaptıktan sonra bir yatış dönemine geçti çünkü Ortadoğu'nun tüm trafiğini üstlendiği için havadan paralar geliyordu, yatırım yapmaya gerek yok Türkiye içine de ADSL dayatırız dediler tamam. Sonra kapasite yetmeyince zaten devletin payı olduğu için gidip AKK getirelim dediler.

    Taa ki hem milletin yavaş internete itirazlarının artması ve iktidarın otoriterleşmesi sonucu Türk Telekom'un internet trafiğini taşıdığı bir iki ülkenin küçük ISS'leri kaldı. Mecbur ülke içindeki yatırımları artırıp son kullanıcıdan para gelmesine odaklandılar. 2018'den itibaren de Türk Telekom'un yönetimi fiilen devletin kontrolünde zaten. Bankalar bir tek finansal alana odaklanıyorlar, verdikleri krediyi almak için. TVF dolayısıyla devletin yeniden TT'yi almasından sonra o devletleştirilsin diyenleri tekrar görmek istiyorum.

    Ortak altyapı yanlış bir sistemdir, bu sistemle internet hizmetlerini dünya lideri seviyesine çıkarmış bir ülke yok. Turkcell'in ortak altyapı istemesinin tek sebebi yatırım yapmak istememesinden kaynaklı, nasıl oluyorda 2009'da fiber işine giren Turkcell 12 yılda sadece 50 bin km fiber yapıyor da 2016'da bu işe giren Türknet 5 yılda 20 bin km fibere erişiyor bunların tartışılması lazım. Nasıl daha dünkü Türknet, Genelkurmay Başkanlığı'nın, ULAKBİM'in internet erişim ihalesini alabiliyor? Altyapıyı beleşe paylaştığımızda TT bu yönetimle iflas eder, TT'nin ürün ve hizmetleri ne kadar kaliteliyse TT'nin bir o kadar kötü. Bugün TT'nin tüm geliri altyapıya bağlı işler, dijital servislerde tam bir fiyasko, marka imajı çok kötü. Her şekilde biz ülkecek zaten sürekli aynı şeyleri yapıp farklı sonuç bekliyoruz gidip altyapıyı paylaşalım sonra sistem tutmadı, herkes kendisininkini yapsın deriz. Bu arada TT'yi tekellikten çıkaracağız derken %100'lük bir altyapı tekeli ile komünist Çin'i bile geçmiş oluruz. %80 altyapı tekeli olan TT, hala yüksek hızlı paketleri çıkarmayıp, upload hızlarını yükseltmeye yanaşmıyorken IPv6'ya geçmiyorken %100 altyapı tekeli ile internet ilerler mi?





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.