Şimdi Ara

bogaziçi odtü itü mezunları türkiyeden hemen kaçmak istiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 165 ögrenciyle yapılan araştırmada 152 ögrenci türkiyeden gitmek istedigini söylüyor 130 u da bidaha asla gelmek istemedigini söylüyor

    18:30 de söylüyor ali babacan


    Ali Babacanyoutube
    Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Ali Babacan: ‘Türkiye’yi demokratik ülkeler ligine yükseltmekte kararlıyız’ 00:00 - Açılış 01:14 - DEVA Partisi 02:41 - Eylem Planları 03:56 - Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem 05:06 - Ekonomi - Otokrat Ortaklığın İktidarı 06:21- Hukuk - Dış politika 06:52 - PCR 07:29 - Dış Politika - AHİM - Körfez Ülkeleri - SWAP 10:19 - Yeni Ekonomik Program - Merkez Bankası Döviz Rezervleri 12:53 - Ekonomi Şampiyonlar Ligi 13:22 - Yerli ve Millî 14:01 - Dış Politika İtibar - Hukuk - Ortak Akıl - Türkiye Pasaportu 16:32 - Hak ve Özgürlüklerin Anahtarını Cebimizde Taşıyoruz 17:41 - Umutsuz Gençler - Yurt dışı 20:27 - Orta Gelir Tuzağı 21:02 - Gençler Ne İstiyor - DEVA Partisi Gençler 22:30 - Ekonomi 23:17 - Kadim Sorunlar - Kürt Meselesi - Güçlü Ekonominin Yolu 23:55 - Hukuk - Yargı - İktidarın İlk 90 Dakikası - Zihniyet - Özgürlükçü Türkiye ‘Sorunların çözümü daha çok adalet ve özgürlükten geçiyor’ Ülkemizdeki tüm sorunların çözümünün daha çok adaletten ve daha çok özgürlükten geçtiğine inanıyoruz. ‘Bugün, otokrat bir ortaklığın iktidarı var’ Sayın Erdoğan, krizlerin ortağı Bahçeli ve 28 Şubatçı Çin muhibbi Perinçek ile birlikte ülkeyi görülebilecek en hukuksuz dönemlerden birine sokmuş durumda. ‘Dünyada olduğumuz masa hemen hemen kalmadı’ Koskoca Türkiye, artık dünyada iş birliği yapılacak bir aktör olarak görülmüyor. ‘Gençler kaliteli bir hayat istiyor’ Gençler Batı’daki, ilerleyen Asya’daki akranlarıyla benzer imkanlara sahip olmak istiyor. #DEVAPartisi #AliBabacan Resmi Sosyal Medya Hesapları https://www.instagram.com/alibabacan https://twitter.com/alibabacan https://www.facebook.com/alibabacan Deva Partisi Resmi Sosyal Medya Hesapları https://www.instagram.com/devapartisi https://twitter.com/devapartisi https://www.facebook.com/devapartisi
    https://www.youtube.com/watch?v=V2biGOf0KUM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 19 Ocak 2022; 15:14:28 >



  • Yıldız Teknikliler de...

  • yerlerini afgan ve suriler doldurucak hatta 1 gidicek 10.000 gelicek ezanları susturamayacaklar  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 19 Ocak 2022; 15:17:2 >
  • sadece onlar değil vasıflı çoğunluk gitmek istiyor ve zaten yıldan yıla giden vasıflı sayısı da artıyor

  • Sonuçta hayata 1 kere geliyoruz. İnsan gibi yaşamak varken neden fanatiklerin seçimlerinin bedelini okumuş eğitimli gençler ödesin ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para yok, iş yok. Ne yapsın millet. Herkese miras kalmıyor, çalışarak hak ettiğini kazanmak çok zor oldu son 10 yılda.

    13.500 TL, 1000 Euro etmiyor. Bunca vergilerle ev, araba, elektronik eşya bile alamaz bu maaşla. 5 sene yemeyip içmeyip aylık 1000 Euro biriktirse, sadece merkeze uzak - eski - güvenliksiz - mahalle arası 2+1 daire alır. 5 SENE...

    Türkiye ilerleyemiyor, kalkınamıyor. Sorumlular belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    suan devlette doktor 10 bin filan alio besiktasta oturulabilir evlerin kirasi 7 bin falan aylik 1000 euro biriktirmek kimin haddine :)


    10 bin alan doktor 7 bine ev tutsa kalan 3 bin yeme icme ve faturalara yetmicek bile her ayi borclu kapatacak kredi kartindan borc cekip aç karnini anca doyurucak 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 19 Ocak 2022; 15:40:7 >
  • Haklılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Oradan mezun olanlara iş var ama adam mezun olmuş başlangıcı 1000 doların yanından bile geçmiyor. Niye burda dursun. Yurtdışında en kötü yer 3000-4000 dolar veriyor en az. Çalışma saatları vs daha düşük. Gerisini zaten yazmışsınız. Sadece ilk başı düzelteyim dedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne yapacak adam Dünya’nın en gereksiz sınavına yıllarca hazırlanıp top listede ilk 500’de bile olmayan bir üniversiteyi kazanacak. Orada da bir yandan okurken diğer yandan kendine bir şeyler katmak için yırtınacak. Mezun olunca yürü askerlik yap. Dönünce iş ara 5000 liraya yaşam mücadelesi ver.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Diğer ünilerde istiyor üni okumayanlarda istiyor aklı başında herkes istiyor

  • Neden Türkiye'de çalışılmasınmış... Ülke kaynakları departmanımıza özgeçmişini bıraksın. İş yaşamında böyle duygusal bir pesimizmin karşılığı yok. Pozitif düşünmeli, fırsatları gözetmeli. Önemli olan fırsat geldiğinde hazır olmak.

  • Ben 2007'den beri yurtdisinda yasiyorum. Meslek icabi Turkiye'de calismam pek de mumkun olmuyor. Insaat muhendisi oldugum icin hic Turkiye'de calismadim. Bazen ozluyorum, gelip ailemi gormek istiyorum ama imkan olmuyor, son 6 yildir Amerika'dayim, bir vakit bir imkan bulsam da gelip 1 hafta ailemi gorsem diye bekliyorum iste...


    Halim vaktim yerinde cok sukur, ama ne lux bir aracim var ne de iphone'um :)


    Bu tamamen doygunlukla alakali bence. Zaten doyuyorsan bu seylere, artik istememeye basliyorsun.

  • eminim hepsi yurtdışında 50 milyon dolar maaş alır )

  • En iyisini yaparlar. Burada 2 daire alan bile kiraya verse sıradan veya düşük seviye diyelim tanesi 2500 kira getirse 5 bin lira. Yani asgari ücretin biraz fazlası ediyor. Peki bu parayla birşey olur mu? Olmaz fiyatlar uçuyor.

  • Sadece onlar mı. Şayet kabul göreceğini bilseler taşradaki bilmem ne üniversitesindeki bilmem ne mühendisi bile gitmek istiyordur. Sadece bu okullar olduğunu sanmayın.

  • Cunku ulkenin iyi egitimli, uygar, kultur seviyesi yukselmis insanlari Turkiye'de kendilerine insanca yasam olanagi goremiyorlar.

  • Seçimlerden sonra malumlar kazanırsa ben bu ülkeden istediğim üniversitenin mühendislik fakültesini tutturup gideceğim.


    Yeter ben geleceğimin yok edilmesini görmek istemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 19 Ocak 2022; 20:53:54 >
  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    Aklınız fikriniz parada değil mi? Herkesi de kendiniz gibi zannediyorsunuz. Sana para dışında onlarca neden sayabilirim. Yahu arkadaş nedeni bırak, en milliyetçisi bile gidiyor. Gittiği günden döndüğü güne kadar aklında yurda dönüş düşüncesi var. Niye gidiyor? Atıyorum adam doktor. Gideyim diyor İsviçre'ye kök hücre naklini öğreneyim. Döneyim üniversiteme, kök hücre naklini ülkeme getireyim.


    1950'den beri ülkeyi yönet. Millet niye hala gidiyor diye utanacağına bir de dalga geçmeye çalış.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.