Şimdi Ara

Kronik Aşil Tendon Problemleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup YILDIRIM Aşil Tendonu hakkında bilgi verdi. Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya aklınıza takılan başka soru varsa yorumdan sorabilirsiniz. https://yakupyildirim.com.tr https://facebook.com/DrYakupYILDIRIM https://twitter.com/DrYakupYILDIRIM https://instagram.com/DrYakupYILDIRIM https://youtube.com/DrYakupYILDIRIM https://linkedin.com/in/DrYakupYILDIRIM
    https://www.youtube.com/watch?v=o7geFZ8JbdY&feature=youtu.be

    Aşil tendonu, vücudun en güçlü kas kompleksi olan gastrosoleus’u topuk kemiğine bağlayan tendondur. Temel görevi vücudu parmak ucunda yükseltmek ve yürüme-koşma sırasında vücudun öne doğru ivmelenmesini sağlamaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorf5 -- 1 Şubat 2022; 10:9:5 >



  • Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Aşil tendonu, insan vücudundaki en güçlü tendondur.
    https://youtu.be/akc8aTE42Ds
  • Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Tendon ağrılarında hacamat önerilir mi? | Prof. Dr. Yakup YILDIRIM
    https://www.youtube.com/watch?v=iY_zwju8I_0&feature=youtu.be
  • Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Aşil tendonu, vücudun en güçlü kas kompleksi olan gastrosoleus’u topuk kemiğine bağlayan tendondur. Temel görevi vücudu parmak ucunda yükseltmek ve yürüme-koşma sırasında vücudun öne doğru ivmelenmesini sağlamaktır. Aşil tendonu oldukça dirençli olmasına rağmen bazı ani yüklenmeler sırasında kopabilir. Bu kopmaların büyük bir bölümü spor aktiviteleri sırasında 30 yaş üzeri bireylerde olmaktadır. Özellikle amatör sporla uğraşanlarda daha sık aşil tendon yırtığı görülmektedir. Bunda en önemli etken de, spor öncesinde gerekli ısınma ve germe hareketleri yapmadan spor aktivitesine başlanılmasıdır. Halı sahada yapılan futbol aktivitesi bunun tipik bir örneğidir. Genellikle haftada bir defa antrenmansız yapılması aşil tendon yırtığına zemin hazırlayan faktörlerdendir.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZDO3euc_nU4&feature=youtu.be
  • Çekilen MR sonucunda mikroskobik yırtıklar olduğu ve yırtıklar sebebiyle iltihap olduğu söylenmişti. Tedavimi oldum ama aradan 10 yıl geçti hala fazla süre ayakta kaldığımda ya da yürüdüğümde ben buradayım henüz gitmedim dercesine ağrı çekiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.