Şimdi Ara

Neden Geçmişsi Özlem Duyarız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Neden hayat şartları iyide olsa kötüde olsa hep insanlar geçmiş özlüyor sebeb ne neden geleceği düşünmüyor ben bile geçmiş özlüyorum Neden Geçmişsi Özlem Duyarız 




  • TL nin belirli bi değeri vardı. Dolar düşüktü.

    birde eskiden bu kadar teknoloji yoktu mesela android telefon falan. whatsapp var telefon var hemen bi mesaj at rahatla... insanlar bi araya gelmek zorundaydılar. kimse kimseyi arayamadığından direk ulaşamıyordu vs vs bişey öğrenmek için kitap okuman gerekiyordu devamını arkadaşlar yazsın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 12 Ocak 2022; 13:53:3 >
  • Neden Geçmişsi Özlem Duyarız
  • yaşarken nefret ettiğin anları bile insan üzerinden zaman geçtikçe özlüyor. bir kaç yıl sonra da bu zamanları özleyeceğiz oysa özlenecek bir tarafı yok. ilginç bir şey gerçekten kötü şeyleri bile eskidikçe özlüyorsun.

  • Çünkü insanlık her geçen gün daha kötüye gidiyor. Bir sonraki yılda bu seneye özlem duyacağız. Bu kısır döngü ilelebet devam edecek.

  • Sadece ülkemizle sınırlı değil, tüm insanlık, tüm dünya mekanikleşiyor insanı insan yapan duygularımız gitgide köreliyor insanlar her geçen gün daha gaddar, daha acımasız ve sevgiden uzak oluyor. İnsanı insan yapan duygular öyle güçlüdür ki şimdiki bilgisayarların, akıllı telefonların, süper konforlu arabaların, her şeyin her türlü kolaylığını dahi bırakıp geçmişteki daha masum, daha az şeyle mutlu olduğumuz, bakkaldaki dandik plastik top ve bir dilim salçalı ekmekle beraber arkadaşlarımızla oyunlar oynadığımız o günlere dönmeye can atarız.

    Yukarıdaki bir arkadaş tl değerliydi gibisinden bir örnek vermiş muhtemelen 2002-2010 aralığını kastederek ama anne babamıza sorsak onlar da tereddütsüz 70 80lerin yüksek enflasyonlu dönemini, darbenin, abd ambargosunun yaşandığı o yıllara kesinlikle dönmek isteyecektir. Çünkü onlar da o yıllarda insan gibi hissediyorlardı. Sevmek sevilmek arkadaşlık dostluk gibi güzel hislerle geçerken şu anda emeklilik yaşlarında çocuk büyütme veya evlat yetiştirme derdine, paranın pulun malın mülkün derdine harap edilmiş krediler ödenmiş uzun yıllar geçti bu süreçte. Üstelik alınan o evler veya arabalar geçmişin o mutluluğunun %10unu bile veremedi, çünkü bazı şeylerin maddi karşılığı yoktur.

    O yüzden ben eskileri sık sık yad ediyorum ama zamanı geldiğinde bu berbat günleri bile özleyeceğimi bilmek beni daha da karamsarlığa itiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aquarius man -- 17 Ocak 2022; 0:33:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimden örnek vericem,hayatımın en özlediğim zamanları galiba 7-10 yaş arasıydı.

    Çünkü hayatın zorluğunu görmemiştim,bütün hayatı bir oyun ve eğlence mekanı olarak görüyodum.

    Kim böyle bir hayata özlem duymaz ki.

    Okula git gel,knight oyna ya da crash bandicoot falan,çizgi film izle,bunların hepsini şimdi de yapabilirim ama eski tadı vermez çünkü hayatın berbatlığının farkına vardık bir kere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Yok abi valla mutluydum ben 2013'te 2012 de cok güzeldi 2016 dan sonra mutsuz olmaya başladım şuan muhtemelen en kötü durumdayım depresyondayim sebebi de ülkenin hali

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konu üzerine çok araştırdım. Sebebini bulamadım. Benim hayatım şuan geçmişte aklım hep çocukluğumda. Neden olmasın ki? Lise 3'e kadar hayatım o kadar güzeldi ki. Çok güzel bir aile yaşantım, spor hayatım var. Kendime karşı inancım çok yüksekti. Şimdi ise bir ofiste stressten ölüyorum. Biz ve geçmişimiz çok güzeldi. Nokta

  • Ben 2021 i özlemeye başladım bile

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskiden her şey daha iyiydi, hayat şartları , insanlar doyumsuz değil di şuan herkes ne buldum delisi oldu çıktı, instagram sosyal medya yoktu insanlar çarşaf çarşaf kendini sergilemiyordu, paranız değerliydi fakirdik ama mutluyduk şuan da yaşamak da geçmişte yaşamak isterdim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.