Şimdi Ara

Dual kit mi yoksa single mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Rog Strix serisi laptopumda fabrika çıkışlı 2x8 ram var. Ram miktarını arttırmak istiyorum ancak bir şeyi merak ediyorum.


    2x16 şeklinde dual kit alıp eski ram leri komple dışarıya mı alsam yoksa 32gb tek modül ram alıp 8+32gb şeklinde mi kullansam? Bu şekilde kullandığımda ram ler dual olarak çalışır mı?(ikisi de aynı frekans). Hem daha fazla ram miktarı elde ederim diye düşündüm ama performansa etkisi ne olur emin olamadım. Siz ne dersiniz?




  • Merhaba,


    2*16 tercih ederseniz en sağlıklısı olacaktır.  

  • notebooklara tek parça 32gb ram mi satıyorlar?vay anasını yaşlanmışız.ekran kartın harici ise 2x8 neyine yetmedi ben onu anlamadım kullanan oyun yok ki 16+ rami?daha çok ram takarsan performansı artmaz ki ram hızlandırmaz 7 kişilik araba gibi düşün daha hızlı mı gidersin?ramin mhz hızı hızlandırır ama notebookta oc yapacak halin yok onun da 4400 falan olanını satmıyorlardır herhalde o kadar da yaşlanmamışızdır.ne ki işlemcin hiçbir şey yazmamışsın bir arabam var 215 r17 mi 225 r18 mi taksam hızlı gider diyorsun şu anda.uno belki araba anlatabiliyor muyum?

  • Haklısınız konuyu hızlıca açarken es geçmişim. 4800h işlemci rtx3060(130watt) var. Çok sık olmasa da render alma durumum olacak. Render alırken de boş durmak istemiyorum. Alırsam da muhtemelen 3200mhz alırım. Zaten laptop un üstündekiler 3200 lük.


    Dediğim gibi esas merak ettiğim 8+32 şekinde kullansam dual çalışırlar mı

  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    muhtemelen çalışır ama tek 32gb destekliyor mu acaba alet?ramler ne kadar uyumlu olacak biz 2x2 ram yanına 2x4 taktığımızda hepsi bir arada çalışmamış bir yeni bir eski takınca çalışmıştı notebookta ram çok gıcık bir mevzudur bu yüzden kit alır insanlar ama o bile %100 garanti olmayabilir.destek listesine bakardım ben olsam.

  • Anladım, sanırım kit alıp başım ağırmadan yoluma devam etmek en iyisi. Teşekkür ederim

  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    bak aletin desteğine çak kiti geç hiç uğraşma çünkü notebook uğraşılacak iş değil masaüstündeki mantık yok askerlik gibi.iadesi kolay bir yerden al ola ki mavi ekran falan verirse alabileceğin alternatif bir şey de satıyor olsunlar.corsairmiş amanda çok pahalıymış bunda sökmez işte bütçene göre ve destek gbsine göre tak geç yok soğutuculuymuş rgb zaten saçma olur estetik önemli değil çipleri güzel olmalı ki onu da bilemezsin şansına bir şey alıp deneyeceksin.qvl diye sitesinde pdf olur orada yazan aletleri de bulmaya çalışabilirsin ama onda da mantık yok biz onu da denedik.oem ram takıyorduk çalışıyordu veritech diye kimsenin duymadığı marka en kralıydı mesela o yüzden tavsiye vermiyorum orijinal dışına çıkıyorsun hani garantiyi bozmaktan beter bir şeydir.kolay gelsin.

  • Eyvallah üstad teşekkür ederim, cihazı Amerika'dan almıştım zaten. Kit olarak da curical düşünüyorum. Teşekkür ederim açıklamalarınız için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.