Şimdi Ara

Omid Air 2 ve Omid i8 Pro Robot Süpürge Kullanıcıları (3100 TL'ye Lidarlı, Moplu ) - 4350 TL OLDU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
3.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar.


    1 Hafta önce Omid Air 2 Model robot alarak, Robot süpürge kullanıcıları arasına katıldım.


    Firma ve Robot hakkında çok fazla yorum olmamasına, servisin müşterisine nasıl davrandığı, ürünün ne kadar arkasında duracağını bilmediğim halde, Araştırmalarım sonucu Fiyat/Performans oranı oldukça yüksek olan, Air 2 model robot süpürgede karar kıldım.


    Ürünü satın almamdaki nedenleri sıralayacak olursam;

    *Bu fiyat aralığında; Lidarlı

    Paspas yapabilen

    Lidar sayesinde haritalama yapıp 1 den fazla haritayı hafızasına kaydedebilen başka bir ürün bulamadım.


    Ayrıca ürün piyasadaki birçok marka gibi ''Barebone'' olarak satılıp markalandırılan bir ürün olduğundan dolayı, yedek parça, tamir konularında avantaj sağlayacağından, Omid firması tarafından servis hizmeti şu an için bir soru işareti olduğu ve cihazla başbaşa kalabileceğimiz bir durumda bile, Çin üzerinden gerekli parçaların sağlanabilecek olması avantajını göz önünde bulundurdum.


    Aynı ürün; Liectroux XR500 - Ülkemizde satılmıyor. Yurtdışından alınırsa 4500 TL civarına geliyor şu anda.

    Homend Alex Laser 1281H - 4500 TL

    Robogil Stella 500B - 7999 TL


    gibi ürünlerle birebir gibi. Bu 3 üründe ''Tuya Smart'' uygulaması üzerinden çalışıyor. Sarf malzemeleri (Filtre, Fırça, Mop bezi vs) aynı. Ayrıca Toz kutusu, Mop kutusu, Şarj İstasyonu gibi parçalarıda aynı. Farklılık tam emin olmamakla birlikte, üretici firmalara verilen siparişlerde seçilebilen bazı donanımların burda farklılık oluşturuyor olabilme ihtimali. Mesela teker malzeme kalitesi, sensörlerin farklı marka olabilme ihtimali, iç kısımda fırça motorunun farklı marka olabilme ihtimali denilebilir. Fakat bu donanımların bile aynı olma ihtimalide var. İçlerini açıp kıyaslama yapılmadan bilinemez.


    Robotu 1 haftadır oldukça yoğun bir şekilde deneyimleme şansım oldu.


    Deneyimlerimi aktaracak olursam.


    Önce Artı (+)'lar ile başlayalım;


    +Lidarla beraber Evin haritasını oldukça güzel bir şekilde çıkarıyor. Sorunsuz bir şekilde Şarj Ünitesinden ayrılıp haritalandırıp tekrar dönüş yaptı. 5 adet harita saklaması yapabiliyor.

    Omid Air 2 ve Omid i8 Pro Robot Süpürge Kullanıcıları (3100 TL'ye Lidarlı, Moplu ) - 4350 TL OLDU.


    +Çift Fırça olması avantaj, daha fazla tozu alttaki ana fırçaya yönlendiriyor. Robot süpürgeyi çalıştırmadan önce evi normal süpürgem ile süpürmeme rağmen çok iyi bir sonuç ortaya koydu.

    Omid Air 2 ve Omid i8 Pro Robot Süpürge Kullanıcıları (3100 TL'ye Lidarlı, Moplu ) - 4350 TL OLDU.


    +Yasak bölge istenirse şerit, istenirse alan olarak seçilebiliyor. Ben hem şerit hemde alan yasaklaması yaptım. Bu özellik işime yaradı.

    +Bu fiyat segmentinde Paspas özelliğinin bulunması ve doğal damlama değil bunu pompa sayesinde 3 kademe olarak yapabiliyor olması, Ben sadece standart modda kullandım ve evi 2 kere komple paspasladım. Mutfakta yere düşen su damlaları sonucu oluşan noktaların hepsi kayboldu, geçtiği yerlere ışık altında baktığımda robottan kalan şerit halinde paspas lekeleri görmedim. Zemin oldukça temiz ve lekesiz duruyordu.(Eko, Standart, Güçlü), Ayrıca Y şeklinde ileri-geri paspas özelliğide mevcut.

    +Robot sürekli kenarlara sert şekilde çarparak ilerlemiyor. Özellikle haritayı çıkardıktan sonra. düz uzun bir duvarda, tam süpürgeliğin paralelinden dümdüz şekilde hızlıca ilerliyor. Bazı robotlardaki gibi sürekli duvara doğru yönlenip önündeki çarpma sensörünün duvara temas etmesine sebep olmuyor.

    +Kumandasının olması ve kumanda üzerinden programlı temizlik, komple ev temizliği, emiş ayarı ve manuel kontrol gibi özelliklerinin kumanda üzerinde olması. Kumandayı henüz kullanmadım. Telefondan kontrol daha kolay tabikide. Fakat büyüklerimiz telefonla kontrol edememe gibi bir durum söz konusu olursa kurtarıcı olarak kenarda durması avantaj

    +Kullanım Kılavuzu ve Uygulama kurulum kılavuzunun Türkçe gelmesi.



    Ürünün Eksi (-)'lerine gelicek olursak;


    -Pilinin 3000Mah olması, 5200'lük batarya kullanılsa daha iyi olurmuş. 2+1 evi komple Güçlü modda süpürttüğümde ucu ucuna %20 şarjın altına düşmeden tamamlayabiliyor. (Standart Modda %50 şarjı kalıyor)

    -Pötikare şekilde, yani dikine ve yatay olarak bir odayı veya komple evi süpürtemiyorsunuz. Sadece Pin N Go seçeneğiyle harita üzerinde seçtiğiniz bir noktanın 1.6 metrekare alanını bu şekilde süpürebiliyor.

    -Oda isimlendirmesi yapılamıyor ve sıralaması seçilemiyor. (Sıralama seçilmese bile saçma şekilde uzaktaki bir odaya gidip sonra yakındaki bir odaya geçme gibi bir durum söz konusu değil. Şarj istasyonunun bulunduğu odadan başlayarak en yakınındaki odaları temizleyerek ilerliyor.)

    -Hem süpürme hem silme işini aynı anda yapamıyor. 2 haznede ayrı ayrı takılıyor çünkü. Toz haznesini çıkartıp yerine Mop ünitesi takılıyor. Mop aparatının içinde küçük bir toz haznesi kısmı var fakat emiş yapmıyor, sadece alttaki ana fırça sürekli döndüğünden dolayı o fırçaya takılan toz ve tanecikler bir nevi gırgırmış gibi hazne içine düşüyor. (Bunun bir avantajı var aslında, cihazın emiş yapan fanı toz haznesinin içinde, fan’a birşey olması durumunda toz haznesi 350-400 lira civarına alınıp komple sıfırlanabiliyor, cihazın içinin açılmasına gerek kalmıyor.)


    Ürünün Fiyatı şu anda 3105 TL


    https://www.ciceksepeti.com/omid-air-2-akilli-robot-supurge-kcm7923254


    Ürün hakkında aklıma gelenler şimdilik bunlar. Bu ürünü kullananlarında bu başlık altında toplanması daha güzel olacaktır. Mutlaka söylemeyi unuttuğum şeyler vardır. Sorularınızı sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConCarnage -- 14 Ocak 2022; 15:2:41 >



  • Yorumlarını çok güzel belirtmişsin. Vakit ayırıp yorumlarını paylaştığın için teşekkürler.

    Fazla masraf etmeden bir robot süpürge edinmeyi planlıyordum. Senin yazını okuduktan sonra bende sipariş verdim, gelmesini bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolpakolpa K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Hayırlı olsun şimdiden. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bilgilendirme ellerine sağlık. Bnde dün omid i8 pro aldim elime bugun geçti cihaz güzel ama tuya smart uygulamasını cok eksikleri var.
    Firmayla görüştüm cok bilgili değiller herşeyi dişari yaptırıyorlar. Cihazlara yeni yazilim gelexekmiş. Çünkü cihazda olmasi gereken cogu özellik şuan yok. Mesela hali üzerinde daha fazla güç uygulama. Y şeklinde paspas uygulama üzerinde program ekle harici mop yaptırma. Mop su seviye ayari düzgün çalişmama vs
    Umarim en kısa sürede olur. Haritalandırma yaptım sonra hepsini sildim 😂 yanlişlikla tabi şimdi tekrar yaptırcam sarj bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rok206 R kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam size de. Firmaların ürünleri arasında da özellik farkı olabiliyor. Sadece halı tanımlama özelliğini extra olarak koydukları model bir robotu daha yüksek fiyattan yada yeni nesil olarak satabiliyorlar.

    Tuya smart uygulaması normalinde gayet iyi. Sadece firmaların yapmış oldukları anlaşmaya göre yetkilerin açıldığını düşünün. Aynı uygulamayı robogil stella 500 kullanıyor fakat onlarda oda isimlendirme, sıralama veya salonda maximum güç koridorda standart güç olarak çalıştır gibi seçenekler aktif.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banada dün iş yerinde bir arkadaş tavsiye etmişti 3100lere eve geçince sipariş vereyim dedim eve gelince bir baktım fiyatlar uçmuş tekrar bir indirim olurmu sizce beklemelimiyim yoksa bu fiyatlarda alternatif varmıdır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çesna kullanıcısına yanıt
    Bir anda bu kadar fiyat artışı insanın şevkini kırıyor. Kademe kademe olsa bu kadar can sıkıcı olmazdı. Tek kalemde %40-50 zam yapmak açıkçası saçma. Alternatif mutlaka bulunur. Takipte kalmak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3100 liraya almışsın şuan en ucuz 4000 lira. Bu robot süpürge fiyatları balon gibi şişti. Yurtdışında 150-250 dolar.

  • ConCarnage kullanıcısına yanıt

    Merhaba inceleme için teşekkür ederiz. buna benzer bir robot yada tamamıyla aynı da olabilir dediğiniz gibi robogil stella 500 tüm odayı pitikare/ ızgara şekilde yapabilirken omid air 2 de belirli bir alanı yaptırabiliyor muşşsunuz mesela. belki ilerleyen zamanlarda güncelleyip aynı markalardaki özellikleri açabilirler. ne zaman 3 binden 4 bin üzerine geldi ilginç yani talep arttı herhalde.

  • Haritalama hakkında birşey sormak istiyorum. Tuya smart üzerinden evin haritasini düzgünce cıkarttim. 5 m2 kış bahçem var. Oraya geçmesi için eşik yüksek. Orayi elle atlatmam lazim. Ama elle atlatınca ayri bir harita oluşturup diğer haritaya dahil etmiyor. Bn ana haritaya dahil olmasibi istiyorum nasıl yapabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rok206 R kullanıcısına yanıt
    Sanırım böyle birşey mümkün değil. Ayrı harita olarak kaydetmeniz gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarikan Y kullanıcısına yanıt
    Evet stellada oda isimlendirme, sıralama ve ızgara şeklinde temizlik özellikleri mevcut. İlerleyen güncellemelerde omid’e gelme ihtimalide var. Sonuçta aynı altyapı. Bakalım firma ne gibi yenilikler getirecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ConCarnage kullanıcısına yanıt

    Bu kötü oldu artık ayrı harita yapıcaz. Peki denemedigim için soruyorum ana haritayi kaydet dedigimizde ana haritada bir eşya güncellemesi oldugunda robot onu otomatik algiliyacak mi yoksa sıfırdan yeni harita mi oluşturacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ConCarnage kullanıcısına yanıt

    İzgara şekli temizlik nasıl oluyor bilmedigim için soruyorum?

    omidde yeni özellikler gelmesi gerekiyor ve olan özellikleri yazilimsal sorundan kaldırmışlar onlarida en hizli şekilde eklemeleri lazim. En azindan şu haliye gelince normal moddayaa max güce almasi ve y şeklinde paspas modunun aktif olmasi gerekir. Onun haricinde program eklemeden paspas atma modu gelmesi lazim. Xioami bu konuda gerçekten cok iyi umarim omidte öyle olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rok206 R kullanıcısına yanıt
    Eşya güncellemesi olduğunda onuda haritaya dahil ediyor. Sonrasında tekrardan kaydet diyebilirsiniz. Tercih size kalmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rok206 R kullanıcısına yanıt

    Izgara şekli temizlik dikine temileme yaptığı yeri birde yatay temizleme yapması demek oluyor. neyi normal modda max güce almasından bahsediyorsunuz ? . Y şeklinde paspas yok mu şuanda ? program eklemeden paspar yapmıyor mu ?

  • yarikan Y kullanıcısına yanıt
    İ8 de halıya çıkınca max güçte çalışma özelliği vardı. Özellikleri kısmında yazıyordu. Air 2 değil ama i8 modeli hem süpürme hem paspas yapabiliyor bildiğim kadarıyla. Y şeklinde paspas özelliği i8 modeli için özellikleri kısmında belirtilmemişti zaten.

    Air 2 ile i8 pro arasında bazı özellik farklılıkları var. Birisinde olan diğerinde olmayabiliyor. Alırken detaylıca bakmak gerek. İlerleyen zamanlarda konuya ikisininde farklılıklarını ve genel özelliklerini yazacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Omid air 2 de kutu içeriğinde üzerinde takılı olacakların dışında yedek paspas / yedek +2 adet yan fırça / yedek filtre çıkıyor mu acaba ? robogil deki gibi ?. ÇIKMIYORSA robogil bu hafta yapacağını dile getirdiği güncel fiyatlarla omid air nin önüne geçebilir servis faktörünü de göz önünde bulundurduğumuzda. Sİzde öyle düşünüyor musunuz ?

  • yarikan Y kullanıcısına yanıt

    İzgara temizlik güzelmiş daha iyi temizlik sağlar.

    omid türkiye daha yeni oldugu için çoğu özellikleri deniyerek müşterilerden şikayet gelerek değerlendiriyor. Hali üzerinde max güce cıkması ve y paspas modu yazılım üzerinde sıkıntılar yol açtigindan bu yönde cok şikayet gelmiş o yüzden uygulamadan devre dışı bırakılmış. Yakın zamanda büyük güncelleme olucak ozaman hepsi aktif olucak diye cevap verildi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ConCarnage kullanıcısına yanıt

    Y şeklinde paspas i8 de var alırken detayli araştırmasını yaparak aldım. Ama tuya smart cok geliştirilmesi lazim

    Omid Air 2 ve Omid i8 Pro Robot Süpürge Kullanıcıları (3100 TL'ye Lidarlı, Moplu ) - 4350 TL OLDU.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.