Şimdi Ara

Yazılım danışmanlık şirketinden aradılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az önce yazılım şirketinden aradılar. Ben iş başvurusu falan yaptığımı sanmıştım yok biz danışmanız vs. dedi bir ton detay verdi reklam yaptılar.


    İş garantili yazılım eğitimleri veriyorlarmış. Haftaiçi akşam ve haftasonu dersleri + ödevler projeler falan varmış. Eğitim sonunda da staj yaptırıyorlarmış garanti iş bulacaksınız vs. dedi bi kıllandım da neyse. Fiyatlarına baktım 3 aylık ayda 2000 TL bu programları. php, JS, angular, Css, Unity vs. hepsi var eğitimlerde.


    Bu aralar bu tarz çok fazla site görüyorum da sanırım kariyer sitelerinden numaramızı alıp reklam yapmaya başlamışlar. Sizce bunlar işe yarar mı yoksa tokatlamaya mı çalışıyolar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 11 Ocak 2022; 15:28:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Belki de işe yarar olabilirler ama bu bahsettiğiniz dillerin zaten community'si çok geniş. Yani kendi imkanlarınızla çok rahat öğrenebilirsiniz. Zaten kursa gittiniz öğrendiniz diyelim, ondan sonra da kendi başınıza kalıyorsunuz ve sürekli takip etmeniz lazım. Ben yazılımcı değilim ama sevdiğim için hobi olarak uğraşıyorum. Birkaç yıl bakmadım ve tekrar baktığımda o kadar çok güncelleme gelmiş ki dil çağ atlamış resmen. Android Java'dan uzaklaşıp Kotlin'e kaymaya başlamış, yok şu kütüphane tarih olmuş, yok bu gelmiş. O yüzden kursu boşverin. Kendi başınıza öğrenebiliyorsanız öğrenin. Çünkü kurs bitince zaten unutmamak ya da yeniliklere adapte olabilmek için kendi başınıza kalacaksınız.


    Öğrenmeye başlamak için de dilediğiniz bir dilin kendi sitesine girip tuturial sayfasına baknız yeterli. Hepsi sıfırdan başlayarak anlatıyor zaten.

  • tost yiorum diyip kapasaydiniz  

  • Bu tür şeyler kanmayın amaçları para koparmak.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Kurs bittikten sonra da dilerseniz devam edebilirsiniz vs. dediler de ben pek güvenemedim. Bir de pahalı, Udemy'de güzel kurslar vardı uygun fiyatlara.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StallionTR S kullanıcısına yanıt

    Ben de öyle düşünüyorum. Numaramızı iş sitesinden aldılar diyelim, benim mezuniyetim bile yazılım alanından değil ki sadece hashtag atmışım oraya. Durduk yere beni arayıp size eğitim verip 3 aya işe sokacaz demeleri çok sahte geldi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALAYI TOKATÇI


    TECRÜBE İLE ONAYLI




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 11 Ocak 2022; 19:59:21 >
  • Yazılım için kurs bana saçma geliyor. Udemy dahil. Çünkü yazılımın herşeyini bilmek imkansız gibi bir şey. Tek bir dil üzerinden düşünürsek bile size lazım olan kısım sizin öğrenmeniz gereken kısım olacak. Örnek vereyim: Bir uygulama yazdığınızı düşünün. Bu uygulama resimlerle ilgiliyse sizin image kütüphanesini kullanmanız gerekecek. Ya da hafızaya bir dosya yazdırıyorsa input/output kütüphanelerine bakmanız gerekecek. Uygulamada video yoksa sizin video kütüphanesini öğrenmeniz bir şey ifade etmeyecek ya da ses kullanmayacaksa sound kütüphanesi de gereksiz olacak. Ve bir eğitmen düşünün ki bütün kütüphanelere hakim olsun. O yüzden benim yöntemim yazmak istediğim uygulama neler içeriyorsa ve hangi dilde yazıyorsam o dilin kendi sitesindeki dökümantasyonlara bakıp bana gerekli kütüphaneleri, sınıfları, metotları öğreniyorum. Daha doğrusu kopyala-yapıştır. Youtube üzerinden de o konu ile ilgili başkaları nasıl örnekler vermiş onları da izliyorum. O sayede ortaya bir ürün çıkıyor zaten.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam Udemy'de daha düzenli ve sıralı oluyor ondan dedim ana bence de asıl önemli olan kısım uygulama. Denemeden öğrenilmiyor ve denerken ben de sizin gibi dilin kendi sitesinden bakıyorum genelde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.