Şimdi Ara

Konak Tüneli - Kusur Kimde ve İzlemem Gereken Yol?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, Konak Tüneli dönel kavşağında maddi hasarlı bir kazaya karıştım.

    Aracıma bir kamyonet ön çamurluktan başlayarak tampon ve sağ ön farı da içerecek şekilde hasar verdi.


    Olayın özetini şu çizimle açıklamaya çalışayım.


    Konak Tüneli - Kusur Kimde ve İzlemem Gereken Yol?


    Ben Homeros bulvarından gelip dönel kavşağa girdim. Amacım Yeşildere Caddesi Karabağlar yönüne bağlanmaktı. Konak tünelinden çıkan mor aracı farkettim ve hızımı 17km'ye kadar düşürdüm.


    Ancak kırmızı kamyonet en sağ şeritten önce mor aracın sonra da benim önüme kırdı ve bu sırada benim aracımda ilk olarak sağ ön çamurluk sonra da ön tampon ve far darbe aldı.


    Araçları kenara çektik ve tutanak tutuldu. Kamyonetten inen arkadaşlar anneme araçtaki kamera çalışıyor mu diye sormuş. Çalışıyordu. Kayıtları izlediğimde kamyonetin suçlu olduğunu düşünüyorum. Araştırmalarımda da dönel kavşakta kavşak içindeki araç geçiş üstünlüğüne sahiptir diye biliyorum.


    Mor aracın yavaşlamasına rağmen kırmızının bu şekilde davranması ve kendini haklı görmesi bana biraz ilginç geldi.


    Şimdi izlemem gereken yol hakkında yardımcı olur musunuz? Video kaydını Tepecikteki Emniyete götürmeme gerek var mı yoksa onu sadece kaskoya mı vereceğim?


    Tutanak tutuldu, kaskom mevcut ve hem ön hem arka kamera kaydı da var.


    Araba Skoda Scala (ön farda görebildiğim kadarıyla far dış kapağı kırık ama içi sağlam gibi) sadece dış kapak değişirek çözebilir mi sizce?


    Yetkili serviste yaptırmayı ve ikame araç istemeyi düşünüyorum.


    Bu arada karşı araç sürücüsü şirket kartviziti görünce araç şirket aracımı diye sordu.








  • Hocam kontrollu kavsakta donus hakki kavsak icinden gelen araca, yani bu durumda mavi/sizin araca ait. Yani kirmizi kamyon suclu olmasi gerek.


    > Şimdi izlemem gereken yol hakkında yardımcı olur musunuz? Video kaydını Tepecikteki Emniyete götürmeme gerek var mı yoksa onu sadece kaskoya mı vereceğim?


    Aracinizi direkt olarak kaskodan yapmaya baslatacaksaniz, cektiginiz fotograflari, tutanagi, kamera goruntuleri kaskoya iletilecek. Bunu siz iletmiyorsunuz tabii, eger yetkili servis anlasmaniz varsa direkt yetkili servisi goturun araci, onlar sizden butun evraklari (tutanak, ruhsat vs) ve goruntuleri (fotograf, video) alip, kaskonuza bildirecektir.


    Aracinizi da muhakkak kaskodan yaptirin bence. Kaskonuz karsi tarafin haksiz cikmasi durumunda (ki oyle gozukuyor) karsi taraftan tahsil ediyor parayi. Siz de o surecte ikame aracinizi kullanirsiniz.

  • Daha önce park halinde temas olduğu için tutanak tutturmuştum ve tutanağı Tepecik'ten onaylatmam gerekmişti. Bunda gerek yok mu bu olaya? Tutanağı doğrudan kaskoya vermek yeterli sanırım.

  • Geçmiş olsun, bu kavşak her zaman beni tedirgin ediyor. Çok düzensiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönel kavşak içindeki aracın geçiş önceliği vardır. Kavşak dışındaki araçlar beklemek zorunda. Kanun maddesi 53/1-C olarak da geçer.


    Kaskonuzdan mı yoksa trafik sigortasından mı yaptıracaksınız önce ona karar vermenizde fayda var. Sigortadan ise kamera kaydını da ekleyip karşı tarafın sigorta firması üzerinden hasar dosyası açtıracaksınız. Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servisler var ise işlem biraz daha kolay olur. eksper gelip inceleyecek, SBM raporu çıkacak, kusur oranları belirlenecek, masraf listesi çıkacak vesaire vesaire. Anlaşmalı servis değilse ya servise feragatname vermeniz gerekli ya da onarım bedelini ödeyip aracınızı servisten alacaksınız, karşı tarafın sigorta firması size ödeme yapacak.


    Veya direktmen kendi kasko firmanızla görüşeceksiniz, evrakları onlara vereceksiniz. Hepsini onlar halledecek.

  • nerdeyse her gün geçtiğim yoldu ve toplumun araba kullanmayı ne kadar bilmediğini hatırlatan yerdir benim için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönel kavşak içindeki araçların geçiş hakkı bulunduğundan, dönel kavşağa girecek araçların kavşak içindeki araçlara bu geçiş hakkını vermesi gerekir. Dolayısıyla siz dönel kavşak içindeki araç olduğunuzdan bana göre kusurlu değilsiniz. Ölümlü ve yaralanmalı olmayan kazalarda sürücüler kendi aralarında tutanak tutar. Siz elinizdeki evraklarla (tavsiyem yetkili servis) aracınızın tamiri için müracaat edin. Onlar sigorta şirketine ulaştırır, expertiz gelir. Tutanaktaki bilgi ve diğer delillere göre sigorta şirketleri arasında mutabakat sağlanır ve kusur tayini yapılır. Sizde kusur yoksa karşı aracın trafik sigortası sizin hasarınızı karşılar.

    Sigorta bilgi gözetim merkezinden kusur oranlarını öğrenip hatalı olduğunu düşündüğünüz bir durum varsa ititraz edebilirsiniz. Kaza tespit tutanağı sorgulamayı edevlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

    Tamir sürecini hızlandırmak için kaskonuz var ise aracın tamir sürecini kendi kaskonuz üzerinden başlatabilirsiniz. Daha sonra sizin kaskonuz karşı tarafın sigorta şirketinden rücu yoluyla alır. (Bu durum eskiden oluyordu şu anki durumu bilmiyorum.2014 yılında kusurum olmayan hafif hasarlı bir kazada aracım yetkili serviste kasko üzerinden hemen işlem başlatılmış ve kısa sürede yapılmıştı.)


    Konak Tüneli - Kusur Kimde ve İzlemem Gereken Yol?
    Konak Tüneli - Kusur Kimde ve İzlemem Gereken Yol?www.turkiye.gov.tr
    Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama (Gerçek Kişi)
    https://www.turkiye.gov.tr/egm-maddi-hasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanagi-sorgulama-gercek-kisi?hizmet=Ekrani




  • EGM araç içi kamera kayıtlarını delil olarak kabul etmiyor. sigorta şirketinizle görüşün derim. türkiyede bu konuda yeterli yasal düzenleme yok sanırım.

  • manisa_tr kullanıcısına yanıt

    Rusya tüm araçlarda kamerayı zorunlu tutarken bizimkiler kendi insiyatifimizle taktığımız kameranın kaydettiği kanıtlarını kabul etmemesi çok ilginç.


    Yalnız benim aracıma çarpıp kaçan hıyarı karakola şikayet ettiğim zaman kamera görüntülerimi de verdim. Hatta buna göre tutanak düzenlendi. Sizinkinde bir sorun olmasın?

  • 5 sene boyunca iş dönüşü (Bucada çalışıyordum) o kavşağı kullandım. haftada mutlaka 1-2 kazasına rast gelirim. Ben bile kaç defa kaza tehlikesi yaşadım. Tasarım olarak bir sorunu var. Şirket aracımız bile o kavşakta kaza yaptı. Geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salserol -- 13 Ocak 2022; 0:37:37 >
  • Benim burada anladığım mor araç hatalı gibi, tünelden kontrolsüz bir şekilde çıkmış. Kamyonetin bir suçu yok gibi görünüyor.

  • Süreç hakkında bilgi vereyim. Aracın kaskosu Allianz üzerinden yapılmıştı. Allianz online işlemlerden hasar bildirimi yaptım ve evrakların dosyaya eklenmesi için mail attım.


    Aracı da Vosmer Bornova yetkili servise bıraktım. Şimdilik beklemedeyim. Kusur dağılımının nasıl olacağını merak ediyorum. Hakkımızda hayırlısı.

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    Trafiğin aniden durması sonucu, bizim aracımıza durur haldeyken arkadan hızla gelen bir araç çarpmış, bizim araç öndekine, o da kendi önündekine çarpmış, daha sonra bize arkadan çarpan araca da yine arkadan gelen 2 araç daha çarpmıştı. Toplam 6 aracın karıştığı zincirleme bir kaza oldu. (Kazayı oluş sırasına göre yazdım)


    Böyle karmaşık bir kazada, tam ortadaki araç bizdik ve normal şartlarda o kazadan %0 hata ile kurtulmamız zordu. Polisler geldi, kamera görüntülerini izletmek istedim ama polislerden biri oralı bile olmadı. Sonra daha beyefendi görünen diğer polise gittim, sağ olsun kamera görüntülerini izledi ve sonuç olarak biz hatasız bulunduk. Ayrıca kaza durumlarında kameradaki görüntüleri mutlaka diğer araç sürücülerine izletin. Bizim kazada 2-3 tane "it" vardı ve kamera görüntülerini izlemeden önce hepsi işlerine geldiği gibi uydurdukları farklı kaza senaryoları anlatıyordu. Hepsini yanıma topladım ve kaza anını izlettim, polis geldiğinde hepsi de kazayı %100 doğru bir şekilde anlattı. Tartışmalı durumlarda bunu mutlaka uygulayın, polis sizin kamera görüntülerinizi delil olarak almayabilir, mahkemelerde de ancak ve ancak yardımcı delil olarak kabul ediliyor(muş).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 15 Ocak 2022; 14:48:23 >




  • Bugün kusur dağılımı yapılmış. Beklediğim gibi kusur %100 karşı tarafa verilmiş. En azından bu konuda moralim bozulmamış oldu.


    Şimdi aracın yapılmasını bekliyorum. Tamamlandığında da değer kaybı için başvuru yapacağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.