Şimdi Ara

Matematik Sorularını Nasıl Çözüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soruyu gördünüz. Soruyu kafanızda nasıl çözeceğinize dair kısa bir kurgu oluşturuyor musunuz yoksa dur bakam şunun bir türevini alarak başlayayım hele mi diyorsunuz? Özellikle bu durumdan dolayı problemlerde patladığım çok oluyor benim. Bir de matematikte biraz daha işlem gerektiren sorularda işlemlerinizi satır satır nakış gibi mi yazıyorsunuz yoksa işlemin biri sorunun üstüne diğeri diğer sorunu altına gibi her yere dağılıyor mu ? Ben 2. Kısımdayım maalesef. İşlem hatası yapınca veya tercih ettiğim yoldan soru çıkmayınca geriye dönüp işlemlerimi kontrol etmekte zorlanıyorum, dikkat hatalarımı, işlem hatalarımı kaçırıyorum. Ek olarak da nakış gibi satır satır çözünce sorular sanki daha yavaş çözülüyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unstoppable.. -- 9 Ocak 2022; 21:25:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • genelde soruyu çözerken kafamda ne yapacağıma dair fikrim oluşuyor ardından tek veya çift satır fark etmez anlaşılır yazıp çözümü buluyorum ama bu zaten herkesin yapabildiği sorularda uyguladığı yöntemdir. zorlandıklarımı ilk seferde okuyup anlamazsam ya da ilk denemede sonuç çıkmazsa geçiyorum ve araya başka soruların girmesi bakış açısını değiştiriyor bence.bu da bir daha dönüldüğünde anlamayı kolaylaştırıyor.eğer işlemsel bir hata varsa görmeyi sağlıyor. problemlerde özellikle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle forumda çok okunan bir konuda " soruyu görünce hemen çözmeye atlamayın" civarında bir yazı vardı.
    Eğer sorularda sıkıntı yaşıyorsanız bunu deneyin. Önce soruya bakın, inceleyin çözüm yolu kafanızda oluşsun.

    Ben karışık işime ne gelirse yaptım. Soru tipi bildiğin kolay-kısa ise başla çat çat çöz. Zaten çalışarak bir bakıma soruları ezberliyoruz.(Hız kazanmayı da bu sağlıyor)


    İşlemleri boş bulduğum yere yazardım.İlk sorunun altından başlardım, baktım yer yok başka yere

    Şimdi düşününce soruyu çözerken sorunun çözümü aklında şekilleniyor, aklından adımları takip ediyorsan böyle olması normal. (kağıdı işlemi yapmak için kullanıyorsun ama gerisi aklında)
    Eğer dikkatin dağılırsa, sorudan koparsan, sonradan soruya tekrar göz atıyorsan problem oluşturabilir.

    Tam tersini yapan bir arkadaşım da vardı bildiğin soru çözüm videosu gibi yazıyordu. Bunu yaparsan soruyu yanlış çözdüğünde hatanı görmen daha kolaylaşır elbet. Ama bu da vakit alır diyorsan artık sana kalıyor tercih

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Problemlerde okurken kurguluyorum

    Ayt adına refleks direkt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    It's me :) Ben o yazıyı ayt için yazmıştım hocam. Tyt'de maalesef pek mantıklı olmuyor çünkü önümüzde süre gibi bir problem var. O süre zarfında bu şekilde ilerlersek vakitte dara düşebiliyoruz. Bu arada bahsettiğim sorular zor sorular içindi. Yoksa klasik ve yapılabilir sorular için direkt atlanıp çözülmesi daha mantıklı. Zaten soruyu görür görmez ve soruyu okur okumaz bunu rahatça anlayabiliyoruz.

    Önümüzde zor ve komplike sorular olunca direkt atlayıp 30-60 saniye içerisinde çözüp çıkmak kaçıncı seviyor bilmiyorum :D en azından o süre zarfında ben çözemem. Ben bu son seviye soruları çözmek için önce kafamda bir tasarı oluşturuyorum. Diğer türlü sorunun içinde boğuluyor gibi oluyorum. Bir tablonun içerisinde ayrıntılara boğulmak yerine kafamı kaldırıp bütüne odaklanarak bakmaya çalışıyorum. Bilmem bende böyle işliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anladın mı espriyi -- 9 Ocak 2022; 22:36:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tyt için gidişat yolu kuruyom kafamda soruyu okurken yapabilirmiyim ve nası çözerim sonra direk bodoslama giriş

    ayt direk uygulamam gerekenler mesela trigo yarım açıya tamlama belirsizliklerde ç.ayırma vb aslında refleks

  • bodoslama bam güm giriyorum valla zor soru olsa bile bir şekilde çözülüyor işte




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ez4dade -- 10 Ocak 2022; 0:32:33 >
  • paragrafta bişeyler arayıp zaman kaybetmemek için ilk okurken önemli yerlerin altını çizip not ediyorum sonrası doğaçlama zaten tyt mat adına yapılanların %80e yakını 4 işlem

  • soruyu okuduğum an aklıma çözüm gelirdi genelde 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.