Şimdi Ara

2012 Corolla tavan boyası kalkması hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar , 2012 model 1,33 motor beyaz renk aracım var. Aracımı 2. olarak 4 ay önce aldım.Bugün yıkamacıya verdim aracı teslim aldığımda boyası kalkmıştı. Yıkayan firma mahçup oldu mağduriyet gidermek istedi ama ben kronik olduğunu bildiğim için birşey talep etmedim.

    Fotoğrafta görüldüğü üzere tavan boyası kalktı ve tavanda çoğunlukta olmak üzere kapılarda direkler vs minik minik iğne ucu kadar paslanmalar mevcut. Bende kronik olduğunu bildiğimde Toyota genel merkezi aradım bulunduğum ildeki Toyota plaza ya randevu oluşturdular. Orada boya kaporta bölümünde incelenip tutanak tutulup gerekli karar verilecekmiş.


    Merak etttiğim aracım 2012 model 2022 yılındayız , araştırdığım kadarıyla boya garantisi 10 yılmış. Ben bu garantiden faydalanıp mağduriyetimi gidertebilir miyim?


    Merak ettiğim 2. konu sadece boya kalkan yeri mi boyayacaklar yoksa aracımı komple mi boyarlar?


    Birde bu işlemler için benden ücret talep ederler mi?


    Açıkcası aracı alırken bayağı uğraşıp araçtırıp boyasız ve değişensiz olarak aldım uzun yıllar binerim diye bu durum can sıktı biraz.


    Başına ya da bir tanıdığına böyle bir olay gelen var mı , fikri yada önerisi olan arkadaşlar varsa açığım.


    Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler , saygılar...

    2012 Corolla tavan boyası kalkması hakkında.







  • Hiç mi arastirmadiniz yavv bu kasa bu renk corollanin boyasının kavlayip eridiğini sağır sultan bile bilir komple boyanacak der servis fabrikasyon hatadır hastalık yayılır araç bakarken beyaz renk sorunsuz alirim diyen ben bu donemkilerden kacmisimdir hep komple boyanır yoksa yayılır bu


    Edit bilerek alınmış enteresan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 8 Ocak 2022; 15:10:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyoto maalesef çok kalitesiz bir araç, kuş pisliğini görünce boyası kalkar. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/corolla-tavan-boyasi-sorunu--113808401
    https://forum.donanimhaber.com/sokulup-takilan-kaporta-parcasi-eskisi-gibi-olur-mu--114889909
    Tam yerine geldin hocam 2 konu da bana ait 2012 corollamın başına 2016 şubatta gelmişti ...Tavan ve sol arka çamurlukta kalkma vardı Mart sonu komple boyaya girdi mayısta çıktı...Şuan hala bende boya işe ilgili herhangi bir sıkıntısı yok 1.5 sene önceye kadar da oldukça yeni duruyordu diyebilirim(km 167.000 oldu bu arada)...Toyota 10 yılı geçmediyse garantiden boyuyordu (bana yedek araç bakım vs her şeyi verdileraraç 3.5 yaşında 50.000km deydi) 10 yılı geçenlerde sıkıntı çıkarmaya başlamışlardı zaman kaybetmeden başvurmanızı öneririm...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada yıkama olayı da birebir aynı şekilde oldu yıkama sonrasında patlamıştı benim boya da...Onun dışında geçen kasımda 208 aracımın da boyası soyulmaya başladı ondaki durum tam rezalet adamlar ne boyadı ne herhangi bi inceleme yaptılar (Toyota mühendis yolladı) 2 haftada zorla sonuç alabilmiştim(Toyota da 3 günde geldi haber)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için öncelikle teşekkürler. Toyota dan haber geç geldi dolayısıyla biraz geç dönüş sağlayabiliyorum. Gelişmeler şu şekilde ;


    Öncelikle servis müdürü ilgilendi her şeyle. Böyle bir şeyin kronik olduğunu anlatmaya çalıştığımda ''Allah Allah öyle mi ? Hiç duymadık'' gibisinden bilmezliğe yattı. Dedim internette bir araştırın isterseniz yüzlerce araç var dedim 10 yıldır insanlar uğraşıyor mağdur oluyor diye. Uzun lafın kısası ilk yaklaşımları kronik boya atma probleminden habersizler gibiydi.


    Sonra aracı boya kaporta bölümüne götürüp fotoğrafları çekildi. Sonra aracı tekrar geri getirdi servis müdürü. Dedi ki sadece tavanı boyayacağız diğer kaporta aksamında ki minik paslanmalar ve ufak boya atmaları hava dan oluyor diye garip ve saçma sapan cevap verdi. Havadan nasıl olur dedim. İşte hava şartlarından dolayı yağmur kar vs dolayı pasta cila ile geçer dedi. Müdür bey bu çizik değil boya atması ve paslanma pasta cila ile geçer mi geçse bile ömür boyu koruyuculuğu yok pasta cilanın, çok bilgim yok ama 3-6 ay arası koruma sağlıyor dedim hayır dedi. Dedim ki beyefendi emin olun ben aracımı komple boyatmayı hele hele tavanımı boyatmayı hiç istemiyorum . Çünkü aracımda ne boya ne değişen var. Bu işlem aracımda değer kaybı yaşatacak. Ama tavan boyandıktan 2 ay sonra da diğer yerlerde boya atarsa tekrar servise bırakıp boya için beklemek istemiyorum komple boyanmasını talep ediyorum dedim. Oda maalesef sadece tavanın boyanacağını söyledi. Bende zaten Toyota merkezden gelen cevabı bekleyeceğimi söyledim. Hemen hemen 1 ay sonra haber geldi işte tavanı boyamak için randevu istediler. Bende ben size dönüş sağlarım 1 hafta içinde dedim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Diğer aksamlar da da ufak paslanmalar mevcut. Belli ki oralar da atacak bir kaç araç yıkama sonunda. Toyota merkeze mi yazayım nereye yazayım bilemedim?


    Bir de son olarak şaka gibi servis müdürü dedi ki aracın tavanı boyanırken ön ve arka camı sökülecek, sökülürken camlar kırılabilir bu durumda boya dan sonra sizden cam parası talep edebiliriz dedi . Böyle bir şey mümkün mü :) hiç servis tecrübem olmadığı için bir şey demeden çıktım gittim. Tavsiyelerinize ve önerilerinize açığım. Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.





  • mrhusnu kullanıcısına yanıt

    genel merkezi arayıp dosya oluşturun o zaman servisler ciddi bir şekilde ilgileniyor. benim başıma renault'da problem gelmişti servisin anasını ağlattım tabiri caizse. evime en son özel orkide çiçeği gönderip, indirim çeki vermişlerdi. sebebi de polen filtresini değiştirirken parçayı kırmışlar ve kulaklarının üstüne yatmışlardı. sonra fitil fitil getirttim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrhusnu kullanıcısına yanıt

    Hocam mail yazabilirsiniz direk merkeze oldukça etkili oluyor 5 tane falan yazmıştık zamanında (bize mühendis göndermişlerdi o sebepten 1 gün görüşmüştük adamla).İlk defa görmüş gibi olmaları tavrı belli zaten; bu kronik değil sizin hatanız bir şey yapmazsak ses çıkaramazsın vs (aynını bana Peugeot yaptı ordan biliyorum) o ufak paslanmalar bence normal şuan benim arabada da taş izlerinin vs olduğu yerlerin bazılarında var çok dert edecek bir şey değil ama 10 yaşındaki arabanın hazır girmişken tertemiz boyanmasını tercih ederdim ben hele uzun süre kullancaksanız mis gibi avantajınıza da olurdu 2012 Corolla tavan boyası kalkması hakkında. .O ufak paslı,taş izli yerlerin atması çok fazla beklenmiyormuş (mühendis öyle söyledi bana kaputum taş izi doluydu bu kadar taş izine soyulmadıysa daha bu boyaya bir şey olmaz ama garantiden boyayabiliriz demişti) .Valla boyanın düzgün yapılması için camlar mecbur sökülüyor ama benimkinde bir problem olmamıştı(neye dayanarak kırılır demişler ilginç yani )(komple dağıttılar benim arabayı bi direksiyonla 2 koltuk kalmıştı) hatta fitiller,krom yazılar vs yenilenmişti oldukça da düzgün olmuştu ...Boyama sürecinde de fotoğraf ve video çekmenizi öneririm.

    2012 Corolla tavan boyası kalkması hakkında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Pink Floyd @toyota16 Cevaplarınız için teşekkürler öncelikle. Diyelim Toyota merkez müşteri hizmetlerini arayıp ya da merkeze mail attığımda ; bu bayiniz benden hem ön hem arka cam parası talep ediyor ayrıca aracımı diğer yerlerinde de boya deformasyonu olması rağmen boyamıyor sadece tavanı boyayacakları söylediler diye şikayet etsem. Sonuçta bu itirazım bayiye gidecek ve onlarla tekrar papaz olur muyum? Ya da işi yokuşa sürmezler mi? Baştan savma boya yapmaları vs.. Sonuçta o bayiden sıfır bir araç almadım. 10 yaşında 2. el bir araç götüreceğim?


    Bu arada o minik paslanmalar kaputta değil her yer de var. Kapı direklerinde , C sütununda , bagajda vs. Bunların olması normal mi? Genel olarak boya atma sadece tavan da var ama gösterdiğim bir boyacı bence komple boyat kanser gibi diğer yerlere de zamanla dağılacak dedi ?

  • Yahu 2000 bora sahibiyim ne boya kalkması ne paslanma var gümüş gri fabrikasyon orjinal boyası. Teneke araba yapıyorlar sonra sorunsuz diyorlar.çok ayıp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrhusnu kullanıcısına yanıt

    Baştan savma boyama vs gibi bir durum olacağını düşünmüyorum,çünkü Toyota bana 2 bakım hediye etmişti (50-60 bin bakımları) tam bu olaylar esnasında bakım km si de gelince(genel merkezden kiralık araç gelmemişti) araç boyaya girmeden 2 hafta önce 50 bin bakımına girdi.Orda da silecek lastiklerimden birisinde problem vardı onun için benden 197₺ talep etmişlerdi (sadece silecek lastiği evet) tabiki yaptırmadım o sinirle genel merkeze bir mail daha yazdım (zaten aracın komple boyadan sonra oluşacak değer kaybı için bir şey yapmadınız,bakım bizden olsun diyip lafı bile edilmeyecek lastiğe 197₺ istediniz ,bayinizin çalışanlarından ***** hanım bunu rahatsız edici şekilde söyledi vs şeklinde bir mail yazmıştım) 2 gün sonra Toyota’dan haber geldi araç boyaya girdiğinde tekrar bir kontrolden geçip ne gerekiyorsa Toyota Türkiye tarafından değiştirilecek dediler.Arabayı teslim etmeye giderken tüm servis çalışanlarından birisi hariç resmen kötü kötü bakıyordu bize (demek genel merkez dürtmüş bunları) ondan sonra boyaya bırakınca haftada 1 kontrole gitmiştim hani çok anlamam ama gayet özenli ilerliyor gibiydiler(zımparayı parçanın tamamını saca kadar kazıyarak yapmadılar fabrika astarını üzerinde bırakacak şekilde yaptılar bu sebeple baya sürdü) sonra gittiğim seferlerde (malum o sene arabayı bıraktıktan sonra bakım ziyaret vs için 7-8 kez gittim)tavırlar vs düzelmiş gibiydi ama bizimle iletişimi hep bir kişi kurdu (teslim ettiğimiz servis çalışanı).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.