Şimdi Ara

Pakistan, T-129 ATAK Helikopteri Alımını İptal Etme Kararı Aldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pakistan, 2018 yılında sipariş ettiği 30 adetlik T129 ATAK Taarruz Helikopteri tedarikini yaşanan gecikmelerin ardından iptal etme kararı aldı.

    Pakistan, 2018’de 1,5 milyar ABD Doları değerinde 30 adet T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri sipariş etmiş ancak satış, ABD’nin helikoptere güç veren LHTEC-T800 motorlarıyla ilgili ihracat iznine uzun bir süre yanıt vermemesi üzerine gerçekleştirilememişti.

    İptal kararı Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü (DG ISPR) Tümgeneral Babar Iftikhar tarafından düzenlenen basın toplantısı sırasında açıklandı. Iftikhar, Türkiye ile imzalanan T129 ATAK anlaşmasının iptal edildiğini ve “yola devam etme kararı” aldıklarını belirtti.

    SavunmaSanayiST.com’un teyit ettiği video kaydına göre Sözcü Iftikhar basın toplantısı sırasında tam olarak şu ifadeleri kullandı:

    “Türkiye anlaşmasına gelince, biz bunu bıraktık. Çin müzakerelerinden bahsetmiştin, evet. İnşallah onlardan silahlı helikopter alacağız.”

    Sözcü Iftikhar, Pakistan’ın şu aşamada Çin ile Z-10ME helikopterleri için müzakereler yürüttüğünü de teyit etti. Pakistan daha önce 2014 yılında Z-10 helikopteri alımı için Çin ile müzakereler yürütmüş ancak performans değerlendirmeleri sonrasında T-129 ATAK alımında mutabık kalmıştı.

    Türkiye, uzunca bir süredir anlaşmayı hayata geçirmek için ABD tarafı ile müzakereler yürütüyor ve motorlar için ihraç lisansı almaya çalışıyordu ancak Pakistan tarafının açıklamasına göre yıllardır süren bu süreç sona erdi.




    https://www.savunmasanayist.com/pakistan-t-129-atak-helikopteri-alimini-iptal-etme-karari-aldi/




  • Tayyiple İmran Khan'ın arası kötü diyorlardı...

  • işte %100 yerli ve milli

  • TOGG alacakmış onlar, paraları yetmez diye iptal etmişler.
    Malûm fakir ülke.
  • Peki Pakiler bunu alsın diye Türkiyenin onlardan alacağı sistemler de iptal mi? Yoksa onların hörmeti alıntı bitti, o konu kapandı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.

    Pakistanın ve çinin ortak düşmanı hinditandır. Bu yüzden yıllardır çin , pakistana silah teknoloji ve kredi sağlar. Yani pakistan çine göbekten bağlıdır senin anlayacağın.


    Atak alımından vaz geçilmesinin sebebi TR değil .ABD motor izni vermiyor haliyle bizde motorsuz helikopter satamıyoruz 

    ABD de çine karşı hindistana yakınlaşıyor haliyle pakistana silah satma konusunda çok da sıcak değiller zaten afganistandan dolayı araları da epeyce açık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.