Şimdi Ara

Biz antinatalistler ne halt edeceğiz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu acı dolu dünyaya çocuk getirmenin zalimce ve bencilce olduğunun farkındayız ve bu suça ortak olmak istemiyoruz. Ama çok büyük bir sorun var: çocuk yapma kararı tek kişilik bir karar değil. Fikrimize saygı duyan ve bizle aynı düşünen antinatalist kız bulmamız çok zor. Kadınlar genelde daha duygusal olduğu için olaya mantıklı yaklaşamayıp çocuk isteyebilirler.

    Kara kara düşünüyorum daha normal kızlarla iletişimim iyi değilken antinatalistini nasıl bulacağım? Aklıma tek çözüm geliyor en iyisi kendini kısırlaştırtmak gibi. Eğer kendini kısırlaştırtırsan kadın seni öyle kabul etmek zorunda kalacak ve istese de çocuk yapalım diye ısrar edemeyecek.


    @hamza5806 @George Carlin12 @ulu beyaz tüy @PunisherLord @Akasha_Ether




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 1 Ocak 2022; 14:29:18 >



  • Hocam var öyle kızlar. Ama haliyle sıradan Türk toplumu kadını olmuyorlar. Biraz yani nasıl desem sıra dışı gibi. Ha bu demek değil ki problemliler vs. Gayet aklı başında, evlenilecek insanlar. Özellikle batıda yetişmiş, akademik açıdan başarılı veya ayrımcılık yapmak, tartışma yaratmak için belirtmesem de belli bazı azınlık gruplarına ait insanlar. Bunlardan herhangi biri olabilir illa hepsi birlikte olacak diye bir şey yok. Bu saydığım gruplardan kadınlarda çok var çocuk yapmaya hevesli olmayan.

    Bizim genel olarak burada takılan erkekler olarak en büyük sıkıntımız, kalıplarımızı aşmak. Çok dar ve keskin kalıplarla bakıyor ve yargılıyoruz insanları. Mesela kadın haklarını savunuyor hemen yapıştırıyoruz ooo feminist bu ruh hastasıdır kesin, falan. Yoo öyle olmak zorunda değil. Hayvan seviyor mesela yapıştırıyoruz hemen ooo bu köpektapar, kesin manyaktır. Eşcinsel insanların haklarını savunuyor ooo lgbt düşkünü kesin sapkındır. Hayır yani öyle bir şey yok. Gayet normal insanlar da savunabiliyor bu düşünceleri. Katılmayabiliriz ama anlamaya çalışmak, dinlemek bizi de geliştiriyor sonuçta. Veya yaşı biraz büyük oluyor, tamam diyoruz bu evde kalmış veya feleğin çemberinden geçmiştir bu veya ben niye genç bir kız almak varken benimle yaşıt veya benden büyük kadınla evleneyim falan. Niye halbuki o kadın çok daha sevgi, saygı duyabilir bize veya genç kadınlardan daha diri ve çekici kalabilir?

    Yani özetle böyle kadınlar var. Ama bizim biraz kafa yapımızı değiştirmemiz lazım onlarla yakınlık kurmak için. Üstelik bizim yalnız olduğumuz kadar onlar da yalnız. Yani işte instagram'da bilmem nerde binlerce erkek yazıyor her kıza diyoruz, eyvallah doğru da o yazanlar bir şey ifade etmiyor o kıza. Reelde tanışıp fikriyatından etkilendiği bir erkek, o yavşayanların 1000 tanesinden daha kıymetli oluyor.

    Son olarak gebelik mevzusu evet biraz karmaşık. Erkek olarak bizlik pek bir durum yok ama kadın için hem gebelik süreci aslında baya olağanüstü bir tecrübe. Ben şahsen çok kalabalık bir ailem olsun, istiyorum, çocuklarım olsun ama hani ben dünyaya getirmiş olmayayım. Her şeyi yapmama rağmen bu dünyada acı çekecek olurlarsa sorumlusu ben olmayayım. He öyle bir kadın bulursam ki bulurum bence, kadın da ya bir kere gebelik tecrübem olsun derse üstüne en az 3 çocuk evlat edinme şartıyla ok diyebilirim he bana kalsa hiç yapmayalım hani varsın olsun ne diyeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAllaha sıkıntı knk haklısın benim zaten evlenebilecek kadar sevdigim tek bi kadın var o da bana bakmiir o yüzden kafaya takmiyom

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdilik evlenebilecek durumda olmadığım için kafaya takmıyorum ama ileride umarım kafa yapıma uyan birini bulabilirim.


    @hamza5806 İşin zor kanka. Bence geçmişe takılmamak lazım.(diyene bakın  )

  • Avrupa ülkelerinde böyle insanlar bulabilirsin.

    Reddit üzerinde'de bulabilirsin. Ben buldum ancak internet üzerinden konuşmayı pek beceremediğim için bıraktım.


    reddit
    Childfree • r/childfree
    https://www.reddit.com/r/childfree
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Zaman çok hızlı geçiyor valla. Özetle söylemeye çalıştığım, anti-natalist kadın baya zeki olacak mecburen, o kadar zeki kadını bulmak yeterince zor, önemli olan kafa yapına uyması olmasın, anlaşabilmek olsun. Anlaşıyorsan sal boşver uymasın kafa yapına. Uydurursun kafa yapısını. Anlaşabilmek bile çok zor oluyor çoğu zaman. Veya sevmek falan bunlar boş işler. Zaten ilk öptüğünüz veya en kötü ilk cinsellik yaşadığınız kadınsa aşık olacaksınız o heyecanla. Aşk işi çok boş bir iş. Takılmayın duygulara.

    Geçmişe takılmamak konusuna çok abartılı olmamak kaydıyla katılıyorum. Ama kız full sıkıntılı tiplerle takılıyorsa kızda da sıkıntı vardır, veya abartı ilişkisi olmuşsa içindeki boşluğu onlarla doldurmaya çalışıyordur, falan filan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Valla çok tecrübesizim(yaş 23 elim kız eline değmedi  ) ilişki konularında. Benimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayacaklar büyük ihtimalle. Tecrübe kazanana kadar öyle olması muhtemel. Yapacak bir şey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 1 Ocak 2022; 16:54:29 >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Problem yok. Şu anda öncelik anti-natalist veya zeki kız bulmak değil, özellikle cinsel ve biraz da duygusal tecrübe edinmek. Çirkin olsun mal olsun hiç problem yok. İş görsün. O özellikle cinsel tecrübeyle özgüvenin artsın. Zengin insanların daha çok para kazanması gibi özgüvenli adam, bir yerden başlamış adam daha fazla kız götürür. Doğanın düzeni bu. Hiç bir beklenti olmadan, hiç bir kompleks yapmadan ilişki yaşa hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam. Bir yerden başlamak lazım ama her şeyi erteleme gibi bir huyum var. Hayırlısı bakalım harekete geçeceğim bi ara elbet :D

  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Öneriler için de teşekkürler bu arada  

  • Karşındaki insana kafandaki projeksiyonu iyi aktarmak kilit nokta.

    Ben evli bir insanım gelir düzeyim de ülke ortalamasının çok üstünde bu imkanlara rağmen hem eşimi hem kendi ailemi hem eşimin ailesini ikna etmeyi başardım.

    Yanı imkansız değil. En büyük argümanım; “sadece bugünü değil 20 yıl sonrasını düşünün. “

    Tabi vasektomi de uygulanabilir bir seçenek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akasha_Ether -- 1 Ocak 2022; 17:6:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yapacam ben de üçer beser

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • konusu açılmışken, vasektomi yaptırmayı düşünenlere okumalarını tavsiye ederim






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dapeux -- 1 Ocak 2022; 17:30:3 >
  • Hocam bulursun net... non-muslim olması yeter. Sen gözünü açarsın zaten. Çocuk yapmanın mantıklı bir izahı yok zaten kız da poliyana değilse gg wp

  • Cevabı basit kız bulmazsan sorun çözülür?

  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

    Tebrikler hocam darısı bizim başımıza  

  • highest in the room kullanıcısına yanıt

    Yapma etme hocam

  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    gerçekten asık olduğum biri ile evlenirsem yaparım ciddi diyorum bunu asık olduğun gerçekten sevdiğin görünce kalbinin çarptığı bir kızdan çocuğunun olması cok önemli benim için ama sanmam asık olduğum biri ile evleneceğimi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • highest in the room kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.