Şimdi Ara

Network öğrenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten s.a arkadaşlar ben yaklaşık bundan 10 sene önce bilgisayar yazılım donanım programcılık gibi işlerle uğraştım daha sonra bırakıp elektroniğe yöneldim.

    Şimdi de kurumsal bir firmada bilgi işlem sorumlusu olarak çalışıyorum 2 hafta bitti işimde ama bazı yerlerde sorun yaşıyorum çalıştığım işyerinde ağ paylaşımı dosya paylaşımı yazıcı paylaşımı gibi yerlerde zaman zaman başarısız oluyorum. ve personel bazen imalı imalı konuşuyor yada ben çok alınganlık yapıyorum. bilgisayar alt yapım var ama uzun zaman uğraşmayınca haliyle unuttuk bazı şeyleri. huyum kurusun bende bazı şeyleri çok kafaya takan adamım acaba network ve ağda paylaşım gibi şeyleri nasıl öğrenirim ?? mesela dün işyerine epson marka çok fonksiyonlu yazıcı geldi wifi özelliği var ne yaptıysak yazıcıyı ağda paylaştıramadık sürücüsü bile sıkıntılı deli etti bizi resmen ...




  • Şirket büyüklüğü nedir ? Network yapısı ne durumda,domain var mı ? Network eğitimi alsanız bile uygulama dünyası ve sorunlar çok farklı.Elbet eğitimin faydası olur ama sistem kurulumu ,ağ tasarımı yapmayacaksanız komple bir network eğitimi yardımcı olmayacaktır. Mevcut ağı ,yazılımı ve donanımı tanıyarak elinizdeki yapıya uygun kendinizi eğitmeniz daha işlevsel olabilir. Google ve özellikle youtube inanılmaz bir derya, eğitim açısından olsun sorun çözme açısından olsun. Ağ sorunlarına yönelik kaynaklar biraz daha az tabi .

    İki hafta çok az bir süre ,biraz daha zaman verin kendinize.


    Yazıcınız kablolu çalışıyor ise wifi ayarlarında bir ayar sorunu vardır ,bazı yazıcılar nazlı olabiliyor . Firmware varsa güncelleme yapabilirsiniz. Yazıcınız wifi olması çok da ekstra bir artı sunmuyor ağda olduktan sonra.

  • istanbuli İ kullanıcısına yanıt

    valla network yapsı ne durumda bilmiyorum çok karmaşık ağ yapıları var sürekli internet kopuyor sürekli dns arızası veriyor sürekli IP çakışmaları oluyor iişin içinden çıkamıyorum...

    fırsat buldukça evde ve işyerinde araştırma yapıyorum

    birde öğrendiğim kadarıyla bilgisayar teknolojilerinin en sıkıntılı kısmı network müş ..

  • Maliyetten kaçınmak için ucuz seçenekler ve günü kurtaran adımlar üzerine bir de profesyonel olmayan yaklaşımlar sonucu ağ karman çorman olmuş olabilir. Bir kere düzgün bir yapı kurarsanız uzun süre rahat edersiniz hem çalışanlar hem siz hem işveren ama ilk maliyete ikna etmek zor olabiliyor. IP çakışması iyi değil normalde hemen hemen hiç karşınıza çıkmaz manuel hata yapılmadıkça . Ev kullanıcıları için üretilmiş donanımlar varsa en kısa sürede kurumsal versiyonlara geçmek için plan yapın. Bugünden alalım edelim diye başladığınızda 3-5 sene sonrasına herşeyi düzeltmiş olabilirisiniz. Ağda hub varsa mutlaka kurtulun , kablo altyapısı eskiyse yenileme seçeneğini düşünün.

  • istanbuli İ kullanıcısına yanıt

    çok haklısınız.... üstelik bu bahsettiğim yer valiliğe bağlı şirket yani yarı kamu kurumu gibi birşey...

    çalıştığımızın yerin interneti sıkıntılı elektriği sıkıntılı suyu sıkıntılı devletin parası böyle çöpe gidiyor işte...

    mütehait taşeron işi olunca böyle oluyor demek ki....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.