Şimdi Ara

Semih Saygıner'den altın değerinde tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Video sanki bir kişisel gelişim videosu gibi. Çok faydalı tavsiyeler ve tecrübeler var Semih abiden. Yaşadığı onca zorluğa rağmen bu kadar başarılı olabilmesi onun sözlerine kulak vermemiz için çok yeterli bir sebep. Semih abi, özellikle ben ve benim gibi sürekli diplerde olan insanlar için örnek almamız gereken birisi.Ey konu dışı ahalisi! Çoğumuzun psikolojisi kötü lütfen kendi iyiliğiniz için videoyu izleyin. Umarım ki her şey gönlünüzce olsun  


    Eğer vaktiniz çok yoksa aşağıya dikkatimi çeken kısımları yazılı olarak bırakıyorum. Videoyu izleyemeseniz bile o anekdotları okuyun. İyi forumlar  


    StoryBoxyoutube
    #StoryBox #SemihSaygıner #İlhamVerenSporcular Semih Saygıner... Sadece Türkiye’de değil, dünyada takdir görmüş bir bilardo yıldızı o. İlk şampiyonluğunu 17 yaşında yaşamış. Ardından sayısız kupalar, madalyalar... Ve zirvedeyken herkesi şaşırtan bırakma kararı... Sonrası ise tam bir macera... 7,5 yıl sonra yeniden ıstakayı eline aldı. Fakat durum eskisinden çok farklıydı... Her şey değişmiş, yeni isimler çıkmış işi daha da zorlaşmıştı. Ama ‘Her şey bitse de yetenek bakidir’ sözü sanki Saygıner için söylenmişti. Önceleri kaybetti fakat bir gün olsun pes etmedi. En sonunda da Mısır’da düzenlenen Dünya Kupası’nda 57 yaşında yeniden zirveye çıkmayı başardı. Semih Saygıner ile bırakma kararından geri dönüşüne, yaşadığı maceralardan, bilardodaki ikinci doğuşuna her şeyi konuştuk. 🎧KULLANILAN MÜZİKLER🎧 🎧 Missing A Deadline - Carl Harms 🎧 Deep Mountains - Ulrike Haage 🎧 We Walk Alone - Al Lethbridge 🎧 All Eyes On You - Phillip John Gregory 🎧 Nice Horizon - Olivier Andrès 🎧 Trips To The Moon - Cornelia Wiebols 🎧 Climbing Still - Janet Overfield StoryBox'ı diğer mecralardan takip etmek için; YouTube: https://bit.ly/2V8w0Ww Instagram: http://instagram.com/storyboxweb Twitter: https://twitter.com/StoryyBoxx?s=20 ---------------------------------------------------------------------- StoryBox, Türkiye’yi anlatan insan hikayeleri üreten yeni bir medya mecrasıdır. Çalışmalarına Aralık 2019’da başlayan StoryBox ve ekibi yeni dünyada yeni medyanın tüm unsurlarını kullanarak bundan sonra her Perşembe karşınızda olacak. Girişimcilikten spora, güncel konulardan yeni dünyaya kadar birçok alanda yaratıcı kurgu ve müzik kullanılarak belgeseller ve video içerikler üretilir…
    https://www.youtube.com/watch?v=GFVhV5BlTOA


    Çünkü hayatı algılayış biçimi olarak çocukluğumdan beri hayatı olduğu gibi kabul eden bir insanım. Yani çok fazla böyle ajitasyon yapmam çok fazla durumdan rahatsızlık hissetmem. Durum ne ise onun içinden çıkmanın yollarını ararım.


    -----------------------------------------


    Çünkü ben yol almayı seven bir insanım. Yaptığım şeyle. Neyse o fark etmez. Yavaş yavaş bilardo oynadıkça yol aldım çünkü hep böyle analitik düşünürdüm. Bir vuruş yapardım o vuruşun peşinden düşünürdüm. Nerede yanlış yaptım? Biraz daha falso vereyim biraz daha hızlı vurayım biraz daha yavaş vurayım. Diğer arkadaşlar öyle oynamıyordu mesela. Onlar vuruyordu böyle "ah! yapamadım! kaçırdım!" falan diyordu. Gözünü kaçırıyordu mesela vurduğu uçtan. Ben gözümü kaçırmıyordum yani. Olayları takip ediyordum. Tabiri yerindeyse hayatla bağını koparmamak gibi yani. Bağı koparmıyordum hiçbir zaman o yaptığım iş neyse.


    ----------------------------------------


    Yaşı ilerlemiş insanlarda mesela deseniz ki "ya bir saat çık yürü" kimse yürümez. Ya da bir ne bileyim al bir hareket dumbell bir hareket yap bir şey yap desen yapmaz. Ama burada yaşı ilerlemiş insanlar beş saat bilardo oynuyor. Avrupa'da seniorler ligi var, 85 yaşında adamın lig maç var. Yavaş yavaş gidiyor masaya. Fakat lig maçı var adamın, lig maçı. Yaşam enerjisi bu. Çok enteresan. Biz de 60 yaşında ölmeyi bekliyoruz. Bilardoyu herkesin oynaması gerektiğini düşünüyorum yani.


    --------------------------------------------


    Engeller aşmak içindir zaten. Zaman zaman çok zorlansam da bir şekilde bir çıkış yolu buldum. Geçmişte yaşadığım bütün olumsuzluklardan bir şekilde pozitif çıkmayı başardım.


    -----------------------------------------


    Ama bir şekilde bu kafada olmak gerektiğini düşünüyorum. Yani zorluklar bizim üstesinden gelmemiz için var zaten. Bizim hayatımızı zindan etmek için yok zorluklar. Zorluklar hep olacak hayatımızda. Her zaman var olacak. Ama üstesinden gelmeyi başarmamız lazım.


    ------------------------------------------


    Bana sorsanız, deseniz ki: "En iyi yaptığın şey nedir?" Ben "bilardo oynamak" demem. Bir konuda yol almak derim. Çünkü bu bir konuda yol almak, çok basit hamlelerle başlar. Mesela "ingilizce öğreneceğim." Değil mi? E her gün bir kelime öğren bakayım Bak bakalım 1 sene sonra ne oluyor? Her gün 1 cümle kurmayı öğren, 1 zaman öğren. Bak bakalım ne oluyor ya? Ama öğrenmeye devam et. Sen hem hiçbir şey yapmıyorsun hem gelişmek istiyorsun. Mesele orada. Dolayısıyla benim dil öğrenebiliyor olmam benim özel olduğumdan kaynaklanmıyor. Benim çalışkanlığımdan kaynaklanıyor. Benim öğrenme arzumdan kaynaklanıyor.İletişim kurma arzumdan kaynaklanıyor.


    ------------------------------------------


    Hayat bir okuldur ama diploma alamazsınız. Öğrenci gibi yaşarsınız hayatta. Öğrenci gibi ölürsünüz. Ben öğrenci gibi ölmeyi düşünüyorum. Ve onu tercih edenlerdenim. Herkesin öğrencisi olmaya hazırım. Her gün yeni bir şey öğrenmeye hazırım. 57 yaşındayım, hiçbir zaman gezegene diğerlerinden daha önce geldim hissine kapılmıyorum.


    -------------------------------------------


    Geleceğe yatırım diyince insanlar hep böyle elle tutulur maddi bir şeylerden bahsediyor. Ama iş öyle değil. Yani biraz da sağlık kısmına da yatırım yapmak lazım çünkü sonuçta bütün kazanımlarımızı bütün mutluluklarımızı sevdiklerimizle paylaşacağımız o dönemi sağlıklı geçirmek çok keyifli olacak diye düşünüyorum.


    --------------------------------------------


    Yani ben başarıyı çok çalışmak olarak görüyorum. Yani çok çalışan kazanır oyunu. Şimdi şöyle diyelim müthiş yetenekli bir bilardocu var, çalışmamış. Bir de daha az yetenekli bir bilardocu var ama çok çalışmış. Bu kazanır.(çok çalışan) Dolayısıyla yetenek, zeka o kapasiteler çok önemli değil. Onu nasıl parlattığınız önemli. Çalışarak çok yüksek mertebelere gelinebilir. Herhangi bir iş dalında. Biz genelde böyle hızlı ilerlemeyi tercih eden bir toplumuz. Öyle olmuyor, insanın kendine zaman tanıması lazım. O zamanı tanıyacaksın ki özümseyeceksin o bütün her şeyi.


    --------------------------------------------


    Yani gerçekten çalışmak çok keyifli, insanı hayatta tutan bir şey. Hayat enerjisi veren bir şey. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız ben kendi tarifimi vereyim. Başarı da mutluluk da para da saadet de huzur da her şey sizin başınıza gelmiyor. Onu siz yapıyorsunuz.


    --------------------------------------------


    Çok eğlenceli çünkü gelişmek, öğrenmek. Hayatı daha iyi algılıyorsunuz. Hayat çok değerli. Boş bir tuvalin var, boya veriyorlar. Önce senin adına başkaları boyuyor. Bazen çok güzel boyuyorlar. Bazen çok kötü boyuyorlar. Sen ne zamanki boyayacak yaşa geliyorsun alıyorsun boyayı başlıyorsun boyamaya. Bir süre sonra da bir bakıyorsun tuvalin karşısına geçip "Bu ne biçim resim be?" diyorsun. E sen yaptın çoğunu. Hala boyan var, hala zamanın var. Al, düzelt. Güzelleştir. Biraz yeşil sür üzerine. Değiştir ya. Güzelleştir. Hayat o kadar değerli ki. Senin hayatın, sen boya. Başkaları boyamasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 31 Aralık 2021; 18:54:38 >







  • Başkan işte sıkıntı şu, etrafındaki negatif insanları uzaklaştıramadığın için insanlar seni alıkoyuyor öğrenmekten. Yoksa öğrenmek sıkıntı değil.

  • baştan sona klişe kokuyor ben yol almayı severim hayatı olduğu gibi kabul ederim vs böyle şeyler hep içi boş ama dışardan dolu görünen hayat edebiyatı
  • Semih abim adamdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: highest in the room

    baştan sona klişe kokuyor ben yol almayı severim hayatı olduğu gibi kabul ederim vs böyle şeyler hep içi boş ama dışardan dolu görünen hayat edebiyatı

    Adam 14 yaşında ana, babasını kaybetmiş ama hayata tutunmuş. Verdiği tavsiyeler gayet yerinde. Ne bekliyordun hayatın şifresini vermesini mi? Eğer hayatta kesin başarıya götürecek bir anahtar olsaydı herkes başarılı olurdu. Aslında o klişe dediğin basit şeyler çözümün ta kendisi. Asıl zor olan uygulama kısmı. Sen ve benim gibi zayıf insanlar uygulamada çuvallıyor işte. Yoksa hayatın kuralları gayet basit.

  • Etrafımda çok negatif insan yok hocam. Kendimi dibe çekmeye yetiyorum da artıyorum bile. Sizin durumlar farklı olabilir bilemem.

  • Veronicaa kullanıcısına yanıt

    Yok hocam genel için yazdım. Anlatım itibariyle şahsa yazmışım gibi olmuş.

  • highest in the room kullanıcısına yanıt

    Hocam doğru olduğu için klişe diyorsunuz. Doğru olan şey çok tekrarlanıyor haliyle herkes bunu söylüyor ama klişe diyince safsata gibi bir anlama geliyor. Semih abimin bu konuşmasını daha önce dinlemiştim adam tam bir çita. Hedefine odaklanıyor. Anladığım kadarıyla siz şu an ağır deprosyondasınız içinizde çok fazla öfke ve pişmanlık var. En kötü ihtimali düşünüp onu kabul edip bir yerden hayata tutunmaya çalışın derim. Her şeye rağmen yaşamak ve hayatta bir şeyleri denemek güzel bir şey bence.

  • Videoya sonra bakarımda Semih saygıner büyük sporcu.Yabancı bir ülkede yaşasaydı dünya çapında hem maddi hemde manevi daha iyi yerlerde olurdu.Türkiyede bilardonun gelişmesinde en çok katkısı olan insan.Bu ülkede hem iyi sporcu olup hemde karakteri iyi olan nadir insanlardan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 31 Aralık 2021; 21:31:9 >
  • Hayran olmamak elde değil.


    @Geceüçteisimbulmakzor

    Alıntı

    metni:
    Hocam doğru olduğu için klişe diyorsunuz.

    Çok güzel noktaya değindini hocam. Aslında başarının sırrı basit, klişe ama uygulamayı herkes yapamadığı için böyle yorumlar gelmesi normal.

  • İlk yayınlandığında izlemiştim ve dayanamayıp altına yorum attım. Adamda sıfır ego ve "Herkesin öğrencisi olmaya hazırım" dediğindeki mütevazilik gerçekten kendine yakışan davranış örneğidir.

  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

    Soyadını hak eden birisi gerçekten.

  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Sadece soyadı değil, her şeyin en güzelini hak ediyor.
  • yaw onu bunu boşverde o atışları nasıl yapıyopsn arkadaş nasıl o kadar ince görüyosun anlık yer değiştiren topları nasıl satranctan hızlı hesap yapıp istediğin yere yolluyosun adeta önce hayal gücünde canlandırıyor vuruşu sonra gerçeğe uyguluyor başka imkanı yok k müthiş bilardo konusunda idol resmen

  • Ülkemizde değeri bilinmeyen bir sporcu.

    Amerikalı olsa dünya efsanesi olurdu.

    Bizim ülkemizde Semih’in dediği gibi bilardo oynayanı işsiz güçsüz serseri diye yaftalar, kız vermezlerdi.

    Semih şu an dünya bilardo efsanesi.

    Allah ömür versin fakat Semih vefat ettiğinde uyanık bir prodüktör filmini yapar ve Semih’in başarısının ekmeğini yer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 2 Ocak 2022; 11:54:11 >
  • Sadece bilardo konusunda değil hocam genel olarak hayata bakış açısını da örnek alabiliriz.


    @atade28 Hiçbir vasfı olmadan ünlü edilen soytarılara değer veriyorlar anca hocam. Böyle kıymetli insanlara değer verilmiyor maalesef :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.