Şimdi Ara

Ülke parlak beyinlerini kaybediyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gitmekte haksız değiller ama bu gidişler ülkemiz adına çok büyük kayıp.


    BBC News Türkçeyoutube
    Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunları neden yurt dışına gidiyor? Türkiye'de her yıl üniversite sınavında ilk 400'e girenler arasından öğrencilerin eğitim gördüğü Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunlarının çoğu son yıllarda yurt dışına gitmeye başladı. Bölümde yaklaşık 30 yıldır öğretim üyeliği yapan Prof. Lale Akarun, "Son yıllarda hiç bu kadar tavsiye mektubu yazmamıştım" derken mezunların sadece master ve doktora için değil iş için de yurt dışını tercih etmeye başladığını anlattı. Bilgisayar Mühendisliği bölümünde robot ve yapay zeka çalışmalarını yürüten Yrd. Doç Emre Uğur ise araştırmalarını bir süre yurt dışında sürdürdükten sonra üniversite geri dönen öğretim görevlilerinden biri. Uğur, robot programlama gibi önemli araştırmalarda yüksek lisans öğrencisi bulmakta zorlandıklarını belirtirken yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: "Boğaziçi Üniversitesi'ne ilk geldiğimde aldığım bir Avrupa Birliği projem vardı ve o Avrupa Birliği projesinin ilk araştırmacısı, Makine Mühendisliği Bölüm birincisi bir arkadaştı. Çok iyi işler çıkarmaya başladı. Onu biraz deneyim kazansın diye altı aylığına İsviçre'de bir üniversiteye staja gönderdim ve ondan sonra orada doktora teklifi aldı ve bir daha Türkiye dönmedi. Sonra yeni öğrencilerle o eksiklikleri kapattık. Ama sonra o öğrenciler de teker teker gitmeye başladı. Lisans seviyesindeki öğrenciler bile artık Türkiye'de durmak istemedikleri için yurtdışına nasıl gideriz düşüncesiyle sürekli çalışıyorlar ve yurtdışındaki şirketlerin sınavlarına hazırlanıyorlar." Boğaziçi Üniversitesi'nden sonra doktora için ABD'nin önde gelen kurumlarından Brown Üniversitesi'ne giden doktora öğrencisi Tuluhan Akbulut kendi dönemindeki mezunlardan sadece 3-4 arkadaşının Türkiye'de kaldığını söyledi. BBC Türkçe'de Osman Kaytazoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri, üniversiteden yurt dışına giden öğrenciler ve gitmeyi düşünen öğrencilerle konuştu. BBC Türkçe internet sayfası: http://www.bbc.co.uk/turkce Facebook: http://facebook.com/bbcturkceservisi Twitter: http://twitter.com/bbcturkce Instagram: http://instagram.com/bbcturkce
    https://www.youtube.com/watch?v=AzGIvDzwF7Y



  • 7:56 ile 8:36 arasina dikkat. O zamanlar teroristler yonetiyordu ya ulkeyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 31 Aralık 2021; 16:53:24 >
  • Gayet normal, çok şaşılacak bir durum değil. Gitmeyenlerin bir kısmında uzaktan iş yapanlarda var. Zaten bir süre sonra bulut teknolojisinde dünyanın bir ucundaki firmada çok rahat çalışırsın.


    İkinci durum ise sağolsun bizim patron kesimi emekçinin maaşına ne kadar az zam yaparsam o kadar kar kafasında çalışan çalıştırdığı için sürekli değişim oluyor. it sektöründe çalışıyorum firmaya geldiğimden beri 4 tane takım lideri değişti.


    Yazılımcılar bu konuda çok şanslı biraz arge gücü güçlü olan anında fırlar dışarı.

  • Demokrasi cahil toplumda ters teper.
  • Ülkenin acilen fabrika ayarlarına geri dönmesi gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 3 Ocak 2022; 11:50:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.